Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El II Birrasana es consolida com a Primer Festival de Cervesa Artesana a l’Estat espanyol.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/02/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Birrasana2El II Birrasana es consolida com a Primer Festival de Cervesa Artesana a l’Estat espanyol.

Els organitzadors calculen que en dos dies han passat per la fira prop de 10.000 persones, que han pogut degustar un total de 144 varietats de cervesa artesana de Catalunya, l’Estat espanyol i Europa

Blanes ha estat aquest cap de setmana la capital de la cervesa artesana a través de la segona edició del “Birrasana”, el Festival de Cervesa Artesana que s’ha allotjat al passeig de mar de la localitat selvatana.

Durant aquests dos dies, un de més respecte la primera edició de l’any passat, els organitzadors de la fira calculen que hi hauran passat prop de 10.000 persones.

Tot plegat, ha situat aquesta segona edició del Birrasana com el primer festival a nivell de l’estat espanyol, tal i com ha explicat un dels portaveus de la organització, Josep Andreu Mc Carry.

El bon temps que va fer diumenge va animar força la participació, després que al llarg del dissabte l’afluència de públic també va ser massiva.

La pluja que va caure dissabte a la nit ha estat l’única nota negativa del festival, ja que va obligar a suspendre els concerts que s’havien programat, però no pas l’animació, que es va allargar fins la 1 de la matinada, gràcies a la carpa central que hi havia instal.lada, i que ajudava a protegir-se de la tempesta.

Apunts negatius a banda, l’estimació de la xifra de visitants que ha tingut la fira l’han pogut fer els organitzadors en base al nombre de gots del Birrasana que s’han venut per poder degustar el total de 144 tipus diferents de cervesa artesana que oferien els 35 expositors participants, més del doble de l’edició del 2011.

Una altra novetat ha estat la procedència de les empreses expositores: si l’any passat eren de Catalunya, aquest 2012 s’han pogut tastar cerveses artesanes d’arreu de l’Estat espanyol i Europa.


Al front de l’organització del Birrasana hi trobem dos germans, Josep Andreu Mc Carry i Kevin Andreu Mc Carry, que són també els artífexs de l’empresa blanenca Cervesa Marina. Tots dos ja tenien clar l’any passat, quan van fer la primera edició, que el seu objectiu prioritari era revaloritzar i donar a conèixer la cervesa artesana al mateix temps que el públic passés una bona estona.

Per complir el primer objectiu, una de les novetats que ha inclòs el segon Birrasana han estat diversos tallers i activitats que s’han acollit dissabte i diumenge a la sala d’assaig del Teatre de Blanes.

Dissabte, entre d’altres tallers, se’n va fer un per iniciar-se en el tast de cervesa artesana que va incloure sis varietats.

Diumenge un dels principals atractius d’aquestes activitats paral.leles va ser un taller de maridatge amb quatre varietats de cerveses Marina, que van impartir Edgar Rodríguez i Toni Romero, sommelier de cerveses i xef, respectivament, del Restaurant “El Racó d’en Cesc”.

Segons Kevin Andreu Mc Carry, el taller de maridatge -a l’igual que la resta d’activitats-, ha estat un èxit, havent hagut de tancar les inscripcions quan aquestes han arribat a la quarantena.

D’altra banda, el fet d’haver doblat enguany el nombre d’empreses cerveseres expositores ha suposat també que s’hagi hagut d’ampliar l’espai que ha ocupat enguany el festival, que també ha tingut cura de nous detalls pels participants, com ara uns sortidors d’aigua per esbandir els gots i no barrejar gustos.

Des de l’Ajuntament de Blanes, co-organitzador del Birrasana, es té clar que aquest tipus d’iniciatives s’han de recolzar. Així ho ha valorat la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes i regidora de Promoció de la Ciutat, Lourdes Fàbrega, que ha remarcat que des de l’Ajuntament s’ha trobat molt interessant pel fet que es posava especial èmfasi en què els diferents elements amb què comptaven tinguessin empremta blanenca.

L’altra pol d’atracció del Birrasana, tant l’any passat com aquest, ha estat que es tracta d’un esdeveniment apte per a totes les edats i perquè hi participi tota la família.

Per això, hi havia un recinte d’uns 1.000 metres quadrats reservat per a la canalla on hi havia castells inflables, pistes americanes, llits elàstics i altres entreteniments. Els més petits també han comptat amb diversos espectacles ambulants de pallassos, malabars, etc.

Per últim, també cal apuntar que, a banda de cervesa, al Birrasana també s’hi ha pogut trobar menjar. Enguany s’ha ampliat l’oferta amb pizzes al forn de llenya, carn a la brasa, entrepans, etc. La principal novetat han estat unes hamburgueses de lluç i gamba fresca elaborades a Blanes. Tot plegat, amb l’objectiu d’oferir productes de qualitat a preus populars, per gaudir molt més de la cervesa, acompanyada d’un bon menjar.






Data de realització: 05/02/2012 | Data de la darrera actualització: 06/04/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300