Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull l’exposició “L’Holocaust Nazi a Europa: 1933-1945”.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/04/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

HolocaustBlanes acull l’exposició “L’Holocaust Nazi a Europa: 1933-1945”.

La mostra es podrà visitar fins el 3 de juny a la Casa Saladrigas, i s’han programat diversos actes paral.lels que tracten sobre aquesta mateixa temàtica.

L’exposició s’acollirà a la Casa Saladrigas des del 5 de maig i fins al 3 de juny de 2012. Organitzada amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, l’exposició L’Holocaust Nazi a Europa: 1933-1945 ha estat cedida pel “Memorial de la Shoah” de París, una institució que es dedica a transmetre el testimoni de les víctimes directes de l’extermini dels jueus a Europa. La mostra recull cronològicament textos, gràfics i fotografies que situen el visitant en aquesta etapa de la història d’Europa; des del sorgiment i creixement del nazisme fins als processos de Nuremberg, passant per la persecució i l’extermini de persones.

L’exposició s’inaugurarà el proper dissabte 5 de maig a les 18.30 h i anirà seguida per una xerrada a càrrec de Josep Calvet, de la Universitat de Lleida, que oferirà una detallada aproximació sobre les vies d’evasió a través dels Pirineus, a través de les quals els refugiats jueus entraven a l’Estat espanyol fugint del nazisme. Josep Calvet centrarà el seu relat històric en les vies d’evasió dels refugiats jueus a través dels Pirineus gironins.

L’acte inaugural comptarà amb la participació de Maurice Lugassy, coordinador regional del Memorial de la Shoah de París, així com amb les aportacions de testimonis. Un d’ells anirà a càrrec de Brigitte Fredersdorf ,nascuda a Berlín l’any 1931 i filla del cineasta Herbert B. Fredesdord que, juntament amb Goldstein Markek, van dirigir l’any 1948 la pel·lícula titulada “Lang ist der Weg” (Llarg és el Camí), el primer llargmetratge de la història del cinema que representa l’Holocaust des de la perspectiva dels jueus.

Després de la jornada inaugural d’aquest proper dissabte i en el marc d’aquesta mateixa exposició, el divendres 18 de maig està previst que es faci la projecció d’una pel·cula, així com una xerrada posterior que, igualment, estaran relacionades amb la temàtica de la mostra que s’acull a la Casa Saladrigas.

Segons el coordinador de l’exposició, Sergi Atalaya, “És una bona oportunitat perquè tots prenguem consciència de les atrocitats que pot arribar a fer l’ésser humà”. I també ha remarcat que: “Aquesta memòria servirà perquè el nostre jovent –siguin quins siguin els seus ideals en la seva edat adulta- actuï sempre amb respecte i tolerància dels drets humans”.

En aquest sentit, l’exposició, que consta de 28 plafons, reflecteix la universalitat dels drets humans i la convicció que cap poble o grup social pugui ser víctima de la intolerància, la discriminació, la xenofòbia o altres formes d’odi racial. La mostra proposa una visió global de la Shoah a Europa des del naixement i creixement del nazisme fins als processos de Nuremberg.

Després que aquesta mostra s’haurà exposat a Blanes, el destí següent serà Bilbao.


Dades de l’Exposició:

“L’Holocaust Nazi a Europa: 1933-1945”
Casa Saladrigas – C/Roig i Raventós 2

Del 5 de maig al 3 de juny de 2012

Dimarts i dimecres de 10.00 a 13.00 h (preferentment escolars)
De dijous a dissabte de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h
Diumenges i dilluns tancat.












Data de realització: 05/04/2012 | Data de la darrera actualització: 06/04/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300