Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes vol millorar l’ocupabilitat del municipi coordinant el treball dels sectors públics i privats.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/25/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTBlanes vol millorar l’ocupabilitat del municipi coordinant el treball dels sectors públics i privats., Escut Vermell TallatBlanes vol millorar l’ocupabilitat del municipi coordinant el treball dels sectors públics i privats.

Per aconseguir-ho, s’ha creat la Comissió de Formació de Blanes. Un dels seus primers objectius ha estat elaborar un mapa formatiu que recull l’oferta en aquests dos sectors i que ara es fa públic

La Comissió de Formació de Blanes està integrada per representants de tots aquells centres i entitats –públics i privats- que es dediquen a fer accions formatives al municipi, a més de les AMPAs dels instituts i dels alumnes d’alguns centres.

La Comissió de Formació es va constituir fa un parell de mesos, està impulsada per l’Ajuntament de Blanes a través de l’Àrea de Promoció de la Ciutat i també compta amb la participació de les àrees d’Educació i Joventut.

El seu objectiu és treballar per millorar l’ocupabilitat a Blanes a través de la coordinació i l’anàlisi de l’oferta formativa –tant la reglada com la no reglada, la pública i la privada- que actualment és present al municipi.

El primer fruit del treball de la Comissió –la primera d’aquestes característiques que s’ha posat en marxa al municipi- ha estat l’elaboració del mapa formatiu, que recull tota l’oferta formativa existent a Blanes, així com altra informació útil per als potencials estudiants sobre itineraris formatius i equivalències de certificacions professionals.

Això és perquè una de les principals fites que s’ha marcat la Comissió és aconseguir una oferta formativa diversificada al municipi per poder cobrir la demanda, tant dels empresaris com dels treballadors, a través de la millora de les competències personals i professionals.

També es volen identificar els recursos d’orientació i derivació al territori, així com detectar les necessitats del mercat i els perfils professionals que, tot i tenir demanda, no es cobreixen.

Lourdes Fàbrega, primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat destaca: “La Comissió de Formació està permetent treballar de manera coherent i cohesionada. Es vol evitar les duplicitats de cursos i oferir una oferta àmplia i adaptada a les necessitats actuals del mercat laboral”.

Fins al moment ja s’han fet tres trobades conjuntes de la Comissió de Formació, a partir de les quals s’han constituït diferents grups per treballar amb més profunditat cada àmbit formatiu.

El mapa formatiu de Blanes, així com la resta de recursos orientatius, han estat elaborats amb el suport d’una tècnica contractada dins un Pla d’Ocupació 2011-2012, una feina que ha estat validada per la Comissió de Formació.

Aquesta informació -que sens dubte es considera que serà un recurs orientatiu molt vàlid a l’abast de tothom-, es podrà consultar a la plana web del Departament de Promoció de la Ciutat de Blanes:

http://blanespromocio.cat/web/index.php/oferta-formativa-del-municipi








Data de realització: 05/25/2012 | Data de la darrera actualització: 05/25/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300