Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Benvinguda a Blanes dels infants saharauís.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/16/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBenvinguda a Blanes dels infants saharauís.

Enguany són 8 els noies i noies saharauís que passaran a Blanes tot l’estiu acollits amb famílies del municipi.

Divendres passat es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes la recepció als nois i noies del poble saharauí, així com a les famílies que els acolliran durant la seva estada al municipi.

Aquest 2012 han vingut 4 nois i 4 noies: Alien, Hamudi, Hanan, Kabara, Mechuara, Mohamed, Mohamed Salem i Sakina, que s’estaran a Blanes durant els mesos de juliol i agost.

recepcio saharauis 1recepcio saharauis 2recepcio saharauis 3
recepcio saharauis 4recepcio saharauis 6


Enguany n’han vingut 4 menys que l’any passat i en total, arreu de Catalunya, la xifra també ha baixat en 100 menys, mentre que arreu de l’estat espanyol n’han vingut 3.000 menys.

Els infants saharauís tenen entre 9 i 12 anys, i els va donar la benvinguda en nom de l’Ajuntament de Blanes la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, acompanyada de membres del consistori.

També els va donar la benvinguda Fina Martínez en nom del Col·lectiu de Famílies Acollidores de Blanes, que s’encarrega d’organitzar l’estada al municipi amb el suport de l’Ajuntament.

El projecte d’acolliment de nens i nenes saharauís es va començar a fer l’any 1999, per tant ja fa 14 anys que funciona a Blanes.

A banda de participar a la vida diària de les famílies que els acullen així com en diverses activitats que s’organitzen en motiu de la seva estada, una de les raons principals per a la seva vinguda és perquè passin una revisió mèdica i posar-los vacunes. I és que el lloc del qual provenen, els campaments de refugiats de Tinduf, no compten amb els recursos necessaris per donar-los aquesta atenció.

La recepció va finalitzar amb el lliurament a cadascun dels 8 nens i nenes de diversos obsequis que podran gaudir durant aquests dies, com ara entrades per anar als parcs aquàtics de Palafolls i Lloret, viatges amb el trenet turístic, o bé d’altres al·licients que els esperen els propers dies, almenys fins a principis de setembre, quan hauran de tornar als campaments.

El què no es va fer esperar divendres, en canvi, va ser el regal que els van oferir els membres de la Colla de Diables de Blanes. El grup de percussió els va fer una exhibició davant l’edifici de l’Ajuntament que aviat va ser celebrada pels infants saharauís.

Aquest ha estat el segon any consecutiu que la recepció dels nois i noies s’ha tancat amb l’actuació dels diables, una actuació que també va atreure l’interès dels nombrosos vianants que hi havia en aquell moment al passeig de dintre.








Data de realització: 07/10/2012 | Data de la darrera actualització: 07/16/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300