Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’inclouen novetats a la Festa dels Copatrons.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/14/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CopatronsS’inclouen novetats a la Festa dels Copatrons.

El gruix central d’activitats, conegudes també com la “Festa Major Petita”, se celebrarà del 16 al 21 d’agost, coincidint amb la festivitat dels copatrons de Blanes: Sant Bonós i Sant Maximià.

Una de les principals novetats de la Festa dels Copatrons de Blanes és que està co-organitzada pel departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i l’entitat del municipi “Acció Cultural Es Viver”. Aquests darrers anys Es Viver ja s’havia encarregat d’organitzar diverses activitats el cap de setmana anterior al cicle festiu de la Festa dels Copatrons. Enguany s’han unit esforços per aconseguir que el programa encara sigui més complet i gaudit per blanencs i visitants.

D’altra banda, també s’han afegit altres ingredients als actes que habitualment ja formaven part de la Festa Major Petita, alguns d’ells a càrrec d’entitats, i d’altres inclosos per iniciativa de l’Ajuntament de Blanes. En total, el pressupost amb què s’ha comptat enguany per a la organització de la Festa dels Copatrons és de 7.500 euros.


Cala Bona, escenari de dues actuacions

Una de les principals novetats que inclourà la Festa dels Copatrons de Blanes aquest 2012 seran els dos concerts que es faran a l’escenari de Cala Bona. Dijous vinent dia 16 a les 22 h es farà una cantada d’havaneres amb el grup “Morralla”, una veterana formació que compta amb més d’onze anys de trajectòria durant els quals ha acumulat més de 450 actuacions arreu de la geografia catalana.

D’altra banda, l’endemà divendres 17 a les 23 h hi haurà un doble concert amb els grups “Nu” i “Coriolà”. Tots dos estan classificats a la 12a edició del concurs “Sona 9”.

Els “Nu”, d’estil pop, es van formar a Blanes l’any passat per donar sentit a una nova fase dels membres de la formació i fan una proposta musical on la veu és la protagonista, embolcallada amb melodies de reminiscència nostàlgica i evocadora, mentre que els “Coriolà” provenen de Premià de Mar.


Activitats Acció Cultural Es Viver

Les activitats d’aquesta entitat s’encetaran dijous vinent amb l’anunciació de l’inici de la festa i continuaran l’endemà divendres amb una cercavila, per enllaçar ja el dissabte amb la Cursa Córrer el Cós. L’orígen d’aquesta tradició -que algunes fonts apunten que es va deixar de fer l’any 1896, mentre que d’altres ho situen al 1910-, es remunta als segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava.

A la tarda, hi haurà la Festa de l’Aigua amb diversos ingredients: una xeringada de colors, globus d’aigua i bombolles de sabó. Aquest acte es farà al recinte que les entitats del municipi Es Viver, la Colla Gegantera de Blanes i l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa té obert aquests dies a tocar de la plaça dels Països Catalans, al costat de l’antic pavelló d’esports. El recinte, que inclou jocs inflables per a la canalla i un servei de bar, estarà obert fins l’11 de setembre cada dia de 18 a 24 h.

El principal gruix de les activitats que organitza Es Viver tindran lloc el diumenge dia 19, i començaran amb la Tirada a l’Art que es farà a les 8 del matí seguida per una Sardinada, un Ball de Plaça, la Vermutada, el Dinar Popular, una Quina al carrer i un concert de Fi de Festa. El concert està previst que comenci a les 21.30 h a la plaça dels Dies Feiners i anirà a càrrec de la “VBella Banda”.


La gent gran de Blanes també és protagonista

Des de fa uns quants anys el programa de la Festa Major Petita de Blanes ha inclòs sempre activitats que protagonitzen la gent gran del municipi que, a més, apleguen un gran nombre de públic fidel. Enguany es farà una sessió de Playback a càrrec del grup ABAC, Associació Blanes Art Cultura el proper dissabte 18 d’agost a les 21.30 h a la plaça dels Dies Feiners.


Gegants i Tradició Blanenca

Una altra entitat que també serà protagonista a la Festa dels Copatrons és la Colla Gegantera de Blanes, que durant aquest 2012 està celebrant els seus 20 anys de trajectòria, i que divendres vinent li farà una “Festa d’Aniversari” a un dels seus gegantons, “Es Forcaner”.

El motiu de la festa és que enguany compleix 15 anys i, coincidint amb aquesta assenyalada data, ha estat restaurat pels membres del Cau de Blanes principalment tornant-li a restituir els llums que du als ulls i poder tornar a tirar aigua per la boca, així com un petit canvi d’imatge. La celebració començarà a les 21.30 h a la plaça de Sant Andreu de Sa Palomera amb un espectacle de fum i foc que comptarà amb la col·laboració de la Colla de Diables, els gegants, els grallers de Canovelles i la Xaranga d’en Beni. Després, pels volts de les 23 h, començarà la cercavila “Places i Carrers” que transcorrerà pel centre de la vila amb tots aquests components.

D’altra banda, val a dir que els actes oficials de tradició blanenca tindran lloc el dimarts dia 21, coincidint amb la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià. La jornada s’encetarà a les 9 del matí amb una xocolatada popular que es farà sota l’arc dels copatrons, on hi ha una fornícula amb la imatge dels dos sants.

A les 11.30 h, aquest mateix indret acollirà l’ofrena floral institucional que encapçalarà l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament, els quals també han estat convidats a presidir la missa en honor als copatrons que es farà a les 12 h a l’església Santa Maria. La festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià es tancarà a partir de les 20 h, amb una audició de sardanes que es farà a la plaça dels Dies Feiners a càrrec de la cobla Ciutat de Girona.


Festa Màxima Sun

Coincidint amb la Festa dels Copatrons, Ràdio Girona, de la cadena SER, ha preparat una tarda de música i entreteniments per compartir-ho amb blanencs i visitants: la “Festa Màxima Sun”. L’activitat s’allotjarà al Banc dels Músics del passeig de Mar i es farà de 18 a 21 h. Un dels ingredients centrals de la festa serà la música que anirà a càrrec dels DJ’s José AM i Sergi Sánchez.


Activitats esportives a la Festa dels Copatrons

El programa d’actes de la Festa Major Petita pròpiament dit es va encetar diumenge passat, amb la 70a Travessia Popular del Port de Blanes, que va comptar amb una participació de 325 nedadors. D’altra banda, la Festa dels Copatrons també inclou al seu programa tres altres activitats lligades directament amb la pràctica esportiva.

D’una banda dissabte es farà l’esdeveniment que ja és tot un clàssic consolidat del mes d’agost a Blanes: la 30a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós. De l’altra, el mateix dissabte a la tarda es farà la 5a edició d’Escacs al Carrer i l’endemà diumenge al matí la 39a Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan.





Data de realització: 08/14/2012 | Data de la darrera actualització: 08/14/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300