Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de mig miler de participants a la VIII Marxa de Torxes de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/11/2013 09:06:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Més de mig miler de participants a la VIII Marxa de Torxes de Blanes

Malgrat la pluja que queia ahir a la nit, la Marxa de Torxes per la Independència va tornar a ser un èxit de públic, i va culminar amb l’hissada de l’estelada dalt Sa Palomera

La nit d’ahir dimarts, coincidint amb la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, Blanes va celebrar la “Marxa de Torxes per la Independència”, que va tornar a congregar un gran nombre de participants. De fet, des que al 2006 Acció Cultural Es Viver la va organitzar per primera vegada, l’esdeveniment ha anat augmentant l’afluència de públic any rere any.


El salt qualitatiu es va produir l’any passat, quan es va doblar el nombre de participants respecte al 2011, i aquest 2013, malgrat la pluja que va estar caient fins gairebé l’hora d’inici de la convocatòria, l’esdeveniment va congregar més de mig miler de participants. Per tercer any consecutiu, la Marxa de Torxes estava organitzada conjuntament per Acció Cultural Es Viver i Blanes per la Independència, és a dir, l’Assemblea Nacional Catalana.

Música a càrrec de la Cobla Marxa de Torxes

Després que la Cobla Marxa de Torxes, formada expressament per a la ocasió, va estar oferint diverses cançons populars catalanes, com ara Muntanyes del Canigó, La Santa Espina, El Cant dels Ocells o El Cant de la Senyera, pels volts de les 11 de la nit va ser quan es va iniciar la Marxa de Torxes pròpiament dita.


Encapçalava la marxa una gran estelada seguida per una llarga corrua de gent de totes les edats, la major part lluint una estelada o una senyera. Després de sortir des del passeig de Dintre, el lloc de trobada de la convocatòria, la marxa va travessar per la plaça dels Dies Feiners i va arribar fins a la plaça Verge Maria.

Des d’allí va girar pels carrers Raval i Muralla i va travessar de nou el passeig de Dintre i el passeig de Mar. El seu destí era arribar fins davant el monument a Lluís Companys que hi ha a tocar de la plaça Catalunya. Un cop arribats a aquest indret l’acte va continuar amb l’ofrena floral a càrrec de diverses entitats.


Enguany van participar-hi la Casa del Poble, Esquerra Republicana i les Joventuts d’Esquerra Republicana, Omnium Cultural de la Selva Marítima i la Penya Barcelonista de Blanes. Tot seguit va ser el moment de la lectura del manifest per la Marxa de Torxes per la Independència 2013 redactat per ANC-Blanes per la Independència i Acció Cultural Es Viver.


Una de les qüestions a les que es feia referència al manifest és la suma de complicitats que any rere any s’està aconseguint per part de la societat civil, i més encara en el moment històric en què ens trobem, a les portes de l’any 2014. En acabada la lectura del manifest, la Cobla Marxa de Torxes va interpretar una peça prou emotiva: la Moixaranga d’Algemesí.

Després, l’esdeveniment va culminar amb la hissada de l’estelada que havia estat escortada pels diferents carrers del centre de Blanes fins dalt el cim de la Roca de Sa Palomera, on lluïrà durant tota la Diada Nacional de Catalunya.





Data de realització: 09/11/2013 | Data de la darrera actualització: 09/17/2013


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300