Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Processó Penitencial del Sant Crist 2014


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/20/2014 04:41:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta_CreuProcessó Penitencial del Sant Crist 2014

L’encarregat de dur el Sant Crist ha estat enguany Xavier Pérez, escortat a les forquetes per Antonio Chicano i Carles Martori

Després que dijous passat es va fer la cerimònia del relleu del capità dels Manaies, la Setmana Santa a Blanes va continuar l’endemà Divendres Sant, amb la més emocionant i sentida de les dues processons que es fan. Es tracta de la Processó Penitencial del Sant Crist, coneguda també com la Processó del Silenci.


Mitja hora abans que comenci, els Manaies de Blanes fan l’anunci, que enceta tota la litúrgia de l’acte religiós, i fan tot el recorregut de la processó a pas lleuger. Aquesta vegada, com a novetat respecte anteriors anys, el recorregut va ser el mateix que havia de fer la processó, ja que abans es feia a la inversa.

Xavier Pérez s’ha encarregat de dur el Sant Crist

Un cop els Manaies van ser de tornada a l’església Santa Maria, va ser quan es va fer un dels moments més emotius de la processó; quan el portant de la creu se l’ha de carregar a pes. Aquest 2014 ha estat Xavier Pérez qui s’ha encarregat de dur el Sant Crist, ajudat a les forquetes per Antonio Chicano i Carles Martori.


La processó l’encapçala el Natzarè seguit pel Sant Crist, el Crist Jacent i la Dolorosa, que tanca la comitiva. L’altra novetat que va haver en aquesta processó va ser la incorporació d’un nou penó que du els noms de les quatre confraries que la formen.

Com és habitual, al llarg del recorregut s’apleguen centenars de persones, a banda de la multitud de penitents i fidels que acompanyen cada pas. Altres components amb què compta la processó són els membres de la Capella Santa Cecília, que acostumen a situar-se darrera del pas del Natzarè per interpretar peces religioses, entre elles la del Miserere, que va escriure el blanenc d’adopció Mossèn Joan Batlle.


Un altre ingredient musical és el què aporten els membres de la Banda del Col·legi Santa Maria, que desfilen al final de la processó. Tot i que es conegui també com la Processó del Silenci, sovint es dóna la circumstància que hi hagi algun membre del públic que s’arrenqui cantant una saeta dedicada a la Verge o al Sant Crist.





Data de realització: 04/20/2014 | Data de la darrera actualització: 04/20/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300