Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat avui la Processó del Ressucitat


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/20/2014 04:53:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta_CreuBlanes ha celebrat avui la Processó del Ressucitat

Finalment la pluja no ha fet acte de presència durant l’acte religiós, que ha culminat amb la interpretació del Cant de l’Àngel, a càrrec d’Anna Soteras

Aquest matí, Diumenge de Pasqua, la meteorologia ha estat benvolent i la pluja finalment s’ha abstingut de fer acte de presència, almenys durant bona part de la celebració, i tan sols començava a espurnejar lleument quan finalitzava. D’aquesta manera, s’ha pogut celebrar sense entrebancs una de les tradicions de la Setmana Santa gironina més antiga: la Processó del Ressuscitat, coneguda també com la de l’Àngel.

Enguany la principal novetat ha estat que la Comissió de Processons de Blanes havia decidit que la sortida de les dues imatges que composen aquesta processó s’endarrerís tres quarts d’hora respecte el què era habitual. L’objectiu era que, d’aquesta manera, molta més gent pogués aplegar-se al llarg del seu recorregut per contemplar-la.


A tres quarts de dotze del matí, ha sortit puntualment la primera imatge, la de la Verge de Pasqua, que des de fa 14 anys porten exclusivament dones. Un quart d’hora més tard ha fet la seva sortida el segon pas de la processó, la imatge del Ressuscitat, que enlloc de seguir el camí de la Verge, baixa carrer Nou a vall.


Les dues imatges segueixin camins diferents fins a trobar-se a la plaça dels Dies Feiners. Les portadores de la imatge de la Verge baixen pels carrers Raval i Muralla i segueixen pel Passeig de Dintre. Per la seva banda, els portadors del Ressuscitat segueixen pel carrer Ample i giren a la Plaça dels Dies Feiners, on hi ha el retrobament.

Anna Soteras ha interpretat el Cant de l’Àngel

Mentrestant, la plaça dels Dies Feiners ja era plena de gom a gom de centenars de persones que no es volien perdre la celebració d’aquesta tradició centenària. Un cop arribats aquí, tal i com marca la litúrgia, la imatge de la Verge ha fet les genuflexions davant de la del Ressucitat i ha arribat el moment més destacat de la jornada.


Enguany el Cant de l’Àngel ha anat a càrrec d’Anna Soteras, escortada precisament pel noi que el va interpretar l’any passat, Martí Delgado, que ha durant la processó portava la palma de grans dimensions que es va beneir fa una setmana a l’Església Santa Maria en motiu de Diumenge de Rams. La peça cantada anava acompanyada de la música a l’orgue que ha interpretat Agustí Delgado.

Un cop acabada la peça musical, la processó ha tornat a posar-se en marxa, de nou acompanyada per la música de la banda del Col·legi Santa Maria i un grup de timbalers. Es tractava d’emprendre el camí de tornada a l’Església Santa Maria, on s’ha tornat a interpretar el Cant de l’Angel durant l’ofici solemne que ha tingut lloc.





Data de realització: 04/20/2014 | Data de la darrera actualització: 04/20/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300