Noticia publicada a la web el 05/14/2014 10:21:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
Nou èxit de participació al II Curs d’Autoprotecció per a Dones organitzat per la Policia Local
S’han inscrit un total de 65 dones, repartides en dos grups per assistir al curs impartit per especialistes en Seguretat Ciutadana
La sala d’arts marcials de la Ciutat Esportiva Blanes allotja avui dimecres les dues primeres sessions de la segona edició del Curs d’Autoprotecció per a Dones que ha organitzat la Policia Local de Blanes. Igual que ja es va fer en la primera experiència de finals de l’any passat, la formació teòrico-pràctica s’ha estructurat en dos grups que, un cop hagin acabat el curs, hauran fet dues sessions de tres hores cadascuna.
La Policia Local de Blanes ha fet una valoració molt positiva del resultat d’aquesta nova convocatòria, de manera que ja s’està estudiant la possibilitat d’organitzat una nova edició de cara a l’octubre d’aquest 2014. Igual que va passar a la primera edició del curs, ja fa dies que es van haver de tancar inscripcions al haver superat amb escreix les previsions.
Així, si en l’edició de l’any passat es va ampliar el nombre de places i van assistir-hi 54 per donar cabuda a l’allau de peticions, aquesta vegada s’ha fet una llista d’espera de reserva per si alguna de les alumnes renunciava a participar. Des del cos de seguretat ciutadana de l’Ajuntament de Blanes s’ha avançat que les dones que finalment no hauran pogut assistir al curs quedaran en reserva de cara a la propera edició del curs que s’organitzarà.
Agents especialitzats en Seguretat Ciutadana
Les classes les imparteixen quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana: Felipe L. –expert en defensa personal- s’encarrega de donar a conèixer a les alumnes la part més teòrica. Per la seva banda, el caporal Jesús U. i els agents Mireia V. i Ruben C. ajuden a les alumnes a posar en pràctica les explicacions de l’especialista, que també supervisa la correcta execució dels exercicis. Tots quatre pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i, per tant, coneixen de ben a prop els casos i situacions més comuns.
Els agents han explicat les tècniques més adequades per poder repel·lir les agressions que són més habituals. Per això, s’han tingut en compte de forma especial les agressions que solen donar-se més en casos de violència de gènere, així com les provocades per delinqüents com ara estrebades de bossa, situacions d’atracament, d’agressió, etc
Abans que comencessin les dues sessions d’avui dimecres, l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, s’ha encarregat de donar la benvinguda a totes les assistents. El cap de la PLB ha recordat la importància de denunciar en especial tots aquells casos relacionats amb la violència de gènere ja que, si bé durant els darrers anys les víctimes han començat a perdre la por a fer aquest pas, encara hi ha força nombre de dones que no s’atreveixen a fer-lo per por o perquè desconeixen els mecanismes d’ajuda amb què poden comptar
Consells Pràctics d’Autoprotecció
Sota el lema No més violència contra les dones, l’objectiu del curs és que les alumnes puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal. A diferència de la primera edició de l’any passat, es lliurarà un diploma acreditatiu al finalitzar l’aprenentatge, juntament amb un dossier actualitzat amb els coneixements impartits.
Els consells que s’han donat davant una situació que pugui posar en perill la integritat física han estat els següents :
- Mantenir la calma, ja que els nervis poden fer-nos perdre l’avantatge que els nostres coneixements ens puguin donar sobre el presumpte agressor.
- Avaluar la situació: no perquè un individu ens inspiri temor ha de ser necessàriament un agressor.
- Estar sempre alerta i anticipar-se a l’agressor.
- Conèixer les nostres possibilitats: podem saber defensar-nos, però hem d’avaluar els possibles coneixements de l’agressor i les nostres possibilitats si intentem eludir l’agressió o reduir l’individu.
- Evitar un enfrontament directe: a vegades és millor sortint corrent fintant, mai en línia recta.
Demanar ajuda a crits també funciona com a mètode persuasiu:
- Tenir confiança en una mateixa i en la tècnica: una defensa aplicada amb por és menys efectiva que si s’aplica amb seguretat, contundència i serenitat.
- Dominar la situació: la mateixa tècnica aplicada amb un crit intimidador o una actitud que ens faci semblar fora de control ajuda a atemorir a l’agressor i la fa més efectiva.
- Aprofitar els elements que puguem tenir al nostre abast (un paraigua, una carpeta, etc) per ajudar-nos a mantenir l’agressor a distància.