Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

102 Fotografies han concorregut al 20è Concurs Focs i Festes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/15/2014 10:11:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FocsFestes2014102 Fotografies han concorregut al 20è Concurs Focs i Festes

Coincidint amb el lliurament de premis que es va fer ahir també es va inaugurar l’exposició que aplega les fotografies guardonades i una ampla selecció de les presentades

Casa Saladrigas va allotjar ahir al vespre l’acte de lliurament de premis del 20è Concurs Fotogràfic Focs i Festes de Blanes que un any més ha organitzat el departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, l’AFIC. El concurs compta amb dues seccions: Focs d’Artifici i Activitats de Festa Major.


Primer Premi Categoria "Festes"
El jurat format per Pep Anton Vieta (membre de la Comissió Tècnica del Jurat del Concurs de Focs d’Artifici), Jaume Escalé (soci de l’AFIC) i Lluís Datsira (membre del cos de Jurats de la Federació Catalana de Fotografia) es va reunir diumenge passat per examinar els treballs presentats en les dues categories. Després de deliberar, el jurat va triar el guanyador i els dos finalistes de cadascuna de les seccions de Focs i Festes.


Primer Premi Categoria "Focs d'Artifici"
En l’apartat de Festes el primer premi ha estat per Joan Membrives, de Blanes, mentre que les dues fotografies finalistes han estat disparades per Xavier Xaubet, de Tordera, i Eduard Mendoza, de Malgrat de Mar. Per la seva banda, en la secció de Focs d'Artifici el primer premi l’ha guanyat Juan Antonio Díaz, de Malgrat de Mar, mentre que les dues instantànies finalistes són de Juan Laguna, de Blanes, i Alfred Farré, de Malgrat de Mar.

102 treballs presentats al 20è Concurs Fotogràfic Focs i Festes

En totes dues categories el primer premi està dotat amb 150 €, mentre que els dos treballs finalistes compten amb 75 € cadascun d’ells. Enguany, el concurs ha comptat amb la participació de 28 fotògrafs, que han presentat 102 treballs, ja que les bases recullen que se’n poden presentar un màxim de 3 per cada secció. D’aquest total, les fotografies més nombroses corresponien a l’apartat de Focs amb 67 treballs, mentre que en la categoria d’activitats de la Festa Major n’hi ha hagut 35.


El concurs compta amb el patrocini de la Federació Catalana de Fotografia, per la qual cosa puntua als títols d’AFCF i MFCF de la federació. D’altra banda, seguint la tradició d’anteriors anys, l’AFIC va organitzar durant el concurs de focs d’artifici una trobada amb aficionats a la fotografia per explicar-los la tècnica fotogràfica de llarga exposició, així com per donar-los consells i trucs per treure un millor rendiment a les càmeres.

Es tractava de suggeriments com ara vigilar la direcció del vent, no utilitzar automatismes o bé buscar punts de referència al cel per no haver d’estar controlant tota l’estona el visor. Enguany va encapçalar la trobada Joan Membrives, qui va explicar detalls tècnics i va suggerir com realitzar-los. Amb tot, com a bon fotògraf, també va deixar clar que les normes es poden saltar en pro de l’originalitat, deixant la porta oberta perquè els assistents experimentessin amb les seves màquines i el què els dictés la imaginació.

Lliurament de premis i inauguració de l’exposició

L’acte de lliurament de premis el van encapçalar la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, i la presidenta de l’AFIC, Glòria Sánchez. Les acompanyaven l’alcalde accidental, Nicolás Laguna, així com el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Lupiáñez. Coincidint amb l’acte oficial, també es va inaugurar l’exposició que reuneix les fotografies guardonades així com una ampla selecció de la resta de treballs que s’han presentat en aquesta edició.


Durant els parlaments la regidora de Cultura i Festes va avançar que, de cara a la propera edició del 2015, hi haurà canvis en el certamen que organitza l’Ajuntament amb el suport de l’AFIC. Una de les propostes que podria fer-se realitat és que hi hagi una nova categoria amb fotografies del correfoc. Això és perquè, des de fa uns anys, s’ha pogut comprovar que la major part de treballs que concorren a l’apartat de Festes corresponen a aquest esdeveniment per l’atractiu que suposa poder fotografiar-lo.

Pel que fa a l’exposició, que s’allotja a la segona planta de Casa Saladrigas, es podrà visitar fins el 20 de setembre. L’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h. i de dijous a dissabte de 17 a 20 h. Els treballs fotogràfics comparteixen espai amb l’exposició de l’artista blanenc Antoni Cerdan, que ocuparà la primera planta de l’edifici fins la mateixa data.





Data de realització: 08/15/2014 | Data de la darrera actualització: 08/15/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300