Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bateig del nou gegantó, “Màxim”, en honor a un dels copatrons i a la legió dels Manaies


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/25/2014 02:33:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLABateig del nou gegantó, “Màxim”, en honor a un dels copatrons i a la legió dels Manaies

El nou membre de la Colla Gegantera de Blanes va ser presentat formant part dels actes de la Festa Major Petita, que va incloure un Ball de Plaça

Una de les principals novetats que ha inclòs enguany la Festa Major Petita de Blanes que va tancar-se ahir ha estat la presentació d’un dels nous membres amb què compta a partir d’ara la Colla Gegantera de Blanes, que es va tenir lloc ahir al matí. L’acte va tenir lloc durant el matí d’aquest passat diumenge, després que a primera hora s’havia fet la tirada de l’art a la platja de S’Abanell.

Màxim, el nou gegantó Manaia de Blanes

La cerimònia de presentació de la Colla Gegantera va encetar-se amb la cercavila que va encapçalar el nou membre de l’entitat, en Màxim, escortat pels seus padrins, els Manaies de Blanes. La comitiva va sortir des del Casal La Cooperativa i va fer un breu recorregut pel centre de la vila fins arribar a la Plaça dels Dies Feiners, on es va fer el bateig i presentació al gran nombre de públic que s’hi aplegava.


Fotografies: Javier Calvete
En aquest indret esperaven al gegantó els altres membres de la seva família: els gegants de Blanes –en Gastó i na Caterina-, els gegantons –Vadó Set-Trossos, Es Forcaner i Mariona- i els capgrossos. L’acte es va tancar amb el lliurament de premis del XIII Concurs de Dibuix dels Gegants de la Festa Major i un ball de plaça on van intervenir els membres de la Colla Gegantera, que precisament el proper dissabte organitza la XVI Trobada de Colles. La celebració inclourà com a fet més destacat el desè aniversari del bateig del gegantó Vadó Set-Trossos.

Història de’n Màxim i gènesi de la seva creació

Tal i com explica la llegenda, Maximià i Bonós eren dos soldats romans de l’any 363 després de Crist originaris d’Antioquia que, al convertir-se al cristianisme, varen ser martiritzats i així van assolir la santedat. En l’actualitat aquests dos personatges són els copatrons de Blanes. En honor a Sant Maximià i a la legió dels Manaies d’aquest municipi, la Colla Gegantera ha volgut batejar el nou gegantó amb el nom de Màxim.


L’entitat blanenca trobava a faltar un gegantó que tingués poques dimensions i pes perquè el poguessin portar els geganters més petits que estan en l’impàs de passejar un cap gros a dur un gegantó més gran. La il·lusió i la traça d’un dels membres de la Colla Gegantera, en Cinto Juanes, va ser l’empenta final perquè es decidís tirar el projecte endavant i crear el nou element.

En un principi no estava gens clar en quina figura popular de la vila es podrien inspirar per representar-la en forma de gegantó. Després de donar-li algunes voltes, es va decidir crear un gegantó manaia per la popularitat que han assolit els Manaies de Blanes i l’afinitat i companyó que hi ha entre entitats. Per poder realitzar la fesomia del manaia, s’ha pres com a referència un dels membres, l’Òscar Brunet.


En Màxim fa 1’12 metres d’alçada, pesa 5 Kg i s’ha comptat amb diversos col·laboradors per engendrar la nova criatura. D’aquest manera, la figura de cartó pedra l’han ajudat a fer realitat Cinto Juanes i Mar Mas; Josep Oliva s’ha encarregat del vestit que llueix; els braços i l’espasa han estat obra de Mireia Maeso, Elisenda Casanova, Yolanda Carvajal i Cuqui Carvajal, i finalment la marroquineria també ha anat a càrrec de Josep Oliva i Cinto Juanes.





Data de realització: 08/25/2014 | Data de la darrera actualització: 08/25/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300