Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La II Marxa per l’Educació ja ha passat per Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/25/2014 06:24:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MARXA PER L'EDUCACIÓ PUBLICALa II Marxa per l’Educació ja ha passat per Blanes

Avui al matí els participants han sortit en direcció a Malgrat i Pineda per cobrir la tercera etapa de la marxa després que van arribar el vespre d’ahir diumenge des de Tordera

La II Marxa per l’Educació Pública promoguda per l’Assemblea Groga va arribar a Blanes el vespre d’ahir diumenge, pels volts de les set del vespre. Ho va fer amb gairebé dues hores de retard sobre el què estava previst, ja que al seu pas per Tordera van haver problemes amb l’itinerari. Un cop resolts aquests inconvenients de darrera hora, els seus integrants van arribar a Blanes pels volts de les set de la tarda, afegint-s’hi diverses persones de Blanes.

En aquest municipi, així com en diverses poblacions de la demarcació per on haurà passat l’acció reivindicativa, les activitats les ha organitzat la plataforma La Selva es mou. Amb la II Marxa per l’Educació Pública es vol protestar contra les retallades que aquest col·lectiu vincula a la privatització, així com advocar per la millora de l’ensenyament públic.

Actuacions musicals i una xerrada sobre els objectius de la marxa

Després de fer una breu aturada a la Plaça Miquel Martí i Pol, a Ca la Guidó, perquè els seus integrants poguessin recuperar forces, la marxa va reprendre el seu recorregut baixant pel Carrer Anselm Clavé fins arribar a la Plaça dels Dies Feiners, escortats per la Policia Local de Blanes. Durant el seu pas per Blanes, la marxa va esdevenir en manifestació, cridant-se consignes amb els objectius que promou aquest acció reivindicativa.

Un cop arribats a la Plaça dels Dies Feiners, l’acte que estava previst fer en aquest indret es va encetar amb la interpretació en directe d’una cançó que aquests dies està circulant força a través de les xarxes socials. Amb la música de la coneguda havanera El meu avi, la lletra de la cançó fa al·lusió al cas de l’expresident Jordi Pujol pels comptes que ha admès que la seva dona i els seus fills han tingut sense regularitzar a l’estranger durant més de 30 anys.


Després, hi va haver un breu concert del duet Ahina & Moi i una xerrada a càrrec d’Emilio Litran, que va parlar sobre sobre la Xarxa d’Escoles Grogues, Xarxa d’Escoles Insubmises i Viles Grogues. La plataforma Assemblea Groga està integrada per representants de guarderies, associacions de pares, professors de secundària, mestres, universitaris, interins i estudiants.

Posteriorment, va haver un bany a la platja, un sopar popular al Cotton Bar i aquesta passada nit han dormit a l’Escola Napoleó Soliva. Per últim, avui al matí han sortit en direcció a Malgrat de Mar i Pineda, que és on acabarà avui la tercera etapa de la marxa que va sortir dissabte passat des de Girona i finalitzarà el proper dissabte a Barcelona, amb una manifestació que arribarà fins al Parlament de Catalunya.

Reivindicar l’Escola Pública i promoure la insubmissió a la Llei Wert

L’Assemblea Groga anima tots els centres educatius de Catalunya, des de parvularis fins a la universitat, a sumar-se a la Xarxa d’Escoles Insubmises que diuen no a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (la LOMQE), coneguda popularment com la Llei Wert. Igualment, promou a tothom que estigui sensibilitzat amb aquesta temàtica que sigui actiu en la defensa d’una educació pública i de qualitat.

Un altre dels objectius de la II Marxa per l’Educació Pública és difondre i defensar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor d’una nova llei educativa. La Mesa del Parlament ja ha admès a tràmit la petició i a la tardor començarà el procés per recollir les almenys 50.000 signatures necessàries perquè la cambra catalana tramiti la ILP. La seva principal fita és que s’aprovi una nova Llei del Sistema Educatiu de Catalunya que reguli des de l’etapa de 0 a 3 anys fins a la Universitat, passant per la formació continuada.

Més informació : http://www.totsuma.cat/projecte/1186/ii-marxa-per-leducacio





Data de realització: 08/25/2014 | Data de la darrera actualització: 08/26/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300