Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“50 + 1. Volem Votar”: el nou espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/01/2014 12:42:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim Ruyra“50 + 1. Volem Votar”: el nou espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra

El Ball cerdà de Tremp, el Ball de l’ós i el Bolero de Ciutadella són algunes de les noves peces del nou repertori dirigit per David Martínez, que inclou una major participació del públic

El Teatre de Blanes va allotjar dissabte passat a la nit una vibrant actuació de l’Esbart Joaquim Ruyra. Formava part del gruix d’activitats organitzades en motiu de la 7a Fira d’Entitats, però podem considerar que comptava amb entitat pròpia, ja que presentava el nou espectacle que la formació blanenca té en dansa, mai millor dit.

Durant una bona estona que aviat es va fer curta, el públic assistent va poder viatjar arreu dels Països Catalans a través de diferents balls que volien fer palès el compromís de l’entitat amb la dansa d’arrel i el país gràcies a una creació dirigida per David Martínez.

I és que l’esbart Joaquim Ruyra de Blanes viu l’època de canvis més importants de la seva trajectòria.Coincidint amb el mig segle de la fundació de l’entitat, durant els darrers anys el grup s’ha refundat una i altra vegada. Això ha permès a tots els seus membres passar pels 10 anys de ben segur més moguts i fructífers, tant social com artísticament.

Tot i que encara no fa massa temps que David Martínez va prendre el difícil compromís de substituir l’empremta artística i sentimental deixada per Eduard Ventura, també és cert que ha estat suficient com per fer-se una idea del cos de dansa que dirigeix. En aquest sentit, també hi ha hagut recents incorporacions que han permès donar un necessari nou tomb al cos de dansa.


Nou espectacle: 50 + 1. Volem Votar

El nou espectacle ofereix diverses novetats, però tampoc renuncia a les seves arrels, de manera que es combina la relectura de peces clàssiques, afegint-hi la incorporació de noves i sorprenents obres de la dansa d’arrel de la mà del seu director David Martínez. Així, la vetllada es va encetar amb cinc novetats: el Ball cerdà de Tremps, Ball del córrer, Ball de Cascavells de l’Ametlla de Merola i el Bolero de Ciutadella i Jaleo.


Abans de la mitja part, l’esbart va recuperar la impactant dansa del Mortitxol i la sempre agraïda Platja del Far. Va ser llavors quan va arribar la mitja part on s’accentuava el sentit del títol del muntatge. Després que l’any passat l’Esbart Joaquim Ruyra va presentar Serem el que vulguem ser, enguany el seu nou espectacle es titula 50 + 1. Volem Votar.

La casualitat va voler que dissabte passat l’estrena del nou muntatge coincidís amb la signatura del decret de la consulta del 9N. Si bé és cert que el títol juga amb el concepte, en realitat en aquest cas del què es tracta és que el públic participi activament. Per això, el programa de mà on hi ha el repertori i una breu explicació de les danses inclou en la seva part posterior una butlleta que el públic assistent ha d’ompli per triar quina dels balls vol que se li repeteixi al bis final.


L’objectiu, no cal dir-ho, és aconseguir implicar encara més el públic en l’espectacle, que pari major atenció per saber després quina triarà perquè es repeteixi. D’aquesta manera, també s’implica encara més als assistents. La funció va concloure amb la segona part de l’espectacle, que va quedar centrada en una tria del muntatge que va estrenar l’any 2012 l’Esbart Joaquim Ruyra, DAD.EXE, Dret a Decidir Executable. Més concretament, es va oferir Rumbejada, Contrapàs i La Gran Jotada.





Data de realització: 10/01/2014 | Data de la darrera actualització: 10/01/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300