Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El camp de futbol de la Ciutat Esportiva, a ple rendiment


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/13/2014 11:33:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)El camp de futbol de la Ciutat Esportiva, a ple rendiment

Valorat en 545.940 €, entre l’obra civil i l’equipament, el nou camp de gespa artificial complementa el gran ventall d’activitats esportives, lúdiques i socials que es poden allotjar a la CEB

El nou camp de futbol de gespa artificial de què disposa des de fa pocs dies la Ciutat Esportiva Blanes (CEB) ja es pot considerar a ple rendiment després que aquest cap de setmana l’ha utilitzat el primer equip del Club Deportiu Blanes. Durant els darrers dies ja s’havien estat jugant altres partits d’equips de categories inferiors que utilitzaven una part més reduïda que no pas les mides reglamentàries totals que abasta el nou espai.


Per això, fins que no es disputés aquest primer encontre de la centenària entitat blanenca, que juga a la categoria oficial de Tercera Catalana, el nou equipament encara no es podia considerar com del tot estrenat. Fins la temporada passada, el CD Blanes havia estat competint durant 67 anys al camp de futbol d’Els Pins, on va jugar el darrer partit reglamentari el 24 de maig d’aquest 2014.


Des que el febrer de l’any 2011 es va inaugurar la Ciutat Esportiva Blanes, una de les fites que s’havia marcat l’Ajuntament era poder posar en marxa almenys un dels dos camps de futbol que estaven projectats des d’un bell principi. Els camps es van haver de deixar sobre el paper per més endavant per rebaixar costos. L’oportunitat de poder fer realitat aquest projecte es va començar a plantejar a finals de l’any passat i, finalment, a principis d’aquest 2014 es va acabar de definir com s’afrontaria el seu finançament.


L’obra executada contempla un terreny de joc de 106 x 68 m, incloent els espais de seguretat corresponents. Es tracta de les dimensions necessàries perquè s’hi puguin jugar partits internacionals. En aquest sentit, el nou camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes compta amb les mides semblants a les que tenen els dels primers equips catalans, com poden ser el FC Barcelona i el RCD Espanyol. D’altra banda, tant la gespa artificial com els nous equipaments esportius amb què s’ha dotat estan homologats per la FIFA i la UEFA com a màxima distinció existent.

Obres valorades en més de mig milió d’euros

Inicialment s’havia plantejat delegar en una empresa privada la construcció d’un dels dos camps de futbol de gespa projectats i, a canvi, l’Ajuntament de Blanes tenia previst pagar 100.000 €/any i cedir el 20% del temps d’explotació de les instal·lacions durant un màxim de 10 anys. Si bé aquesta solució estalviava al consistori haver de pagar els prop de 700.000 € que suposava com a cost el projecte, el camp no seria de titularitat municipal i passaria a dependre d’una concessió.


El ple municipal del passat mes de març va aprovar que el gruix de les obres del camp el pagués l’Ajuntament de Blanes amb recursos propis i amb subvencions que havien anat sorgint. L’obra va sortir a licitació pública per un preu de 407.000 € pel que fa a l’obra civil (parets i pavimentació principalment), a banda dels 250.000 € que es destinava per a la gespa artificial i el material esportiu. D’aquesta manera, la propietat del nou equipament no deixava de ser pública.

Per a dur a terme l’obra civil van concórrer un total de 22 empreses, adjudicant-se finalment a l’empresa Aglomerats Girona S.A., que va presentar una oferta de 294.641 €. D’altra banda, per dotar el nou camp de futbol del material esportiu necessari, l’Ajuntament va negociar un sistema de rènting segons el qual durant quatre anys pagarà un lloguer mensual que, al finalitzar, haurà significat un cost total de 251.299 €.


Les obres van iniciar-se a principis d’estiu, després que els antics camps de futbol d’Els Pins es van desmantellar al juny per adequar-hi una nova zona polivalent que primer va allotjar la Fira d’Atraccions de la Festa Major i posteriorment altres esdeveniments. Actualment utilitzen aquest espai obert a l’accés públic principalment nois i noies que aprofiten les porteries que encara hi ha instal·lades per jugar a futbol, altres esports o, senzillament, per oci i esbarjo.





Data de realització: 10/13/2014 | Data de la darrera actualització: 10/13/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300