Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Noves tècniques d’autoprotecció per a dones en el curs impartit per la Policia Local


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/20/2015 12:09:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutNoves tècniques d’autoprotecció per a dones en el curs impartit per la Policia Local

Aquesta setmana s’està fent la quarta edició d’una experiència plenament consolidada, a càrrec de quatre agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà

Durant aquesta setmana s’estan fent les quatre sessions –dues per cadascun dels dos grups d’alumnes que hi ha- del Curs d’Autoprotecció per a Dones que organitza la Policia Local de Blanes. Es tracta d’una activitat gratuïta que ha superat totes les expectatives previstes ja que, el què havia de ser una experiència puntual, ara ja es troba plenament consolidada i ha passat a fer-se en dues edicions anuals.

Abans d’iniciar la primera sessió, que ha tingut lloc avui al matí, s’ha encarregat de donar la benvinguda a totes les assistents el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia. L’inspector en cap ha convidat les alumnes a aprofitar al màxim l’aprenentatge d’aquests dies que, per una millor comprensió, s’efectua de manera teòrico-pràctica, i també ha presentat als agents instructors.


IV Curs d'Autoprotecció per a Dones Policia Local
La quarta edició del Curs d’Autoprotecció per a Dones l’imparteixen quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana i inclou un total de sis hores, sumant les dues sessions. Els encapçala Felipe L., expert en defensa personal, que és qui s’encarrega de donar les explicacions a les alumnes, la part més teòrica del curs, així com de supervisar la correcta execució dels exercicis.

Per la seva banda el caporal Jesús U. i els agents Mireia V. i Ruben C., ajuden a posar en pràctica les explicacions de l’especialista en kàrate, el sensei Felipe L. Tots quatre pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i, per tant, coneixen de ben a prop els casos i situacions més comuns amb què es poden trobar les dones.

Noves tècniques i nou espai d’instrucció

El curs es presenta sota el lema No més violència contra les dones, i es planteja amb l’objectiu que les dones puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal. Al terme de l’aprenentatge es lliura un diploma acreditatiu, així com un dossier actualitzat amb els coneixements impartits per treure un major i millor profit.


Després que fins al moment ja s’havia fet en tres ocasions, moltes alumnes havien demanat no tan sols repetir l’experiència, sinó també que se’ls ensenyessin noves tècniques de defensa. Així, en aquesta actual quarta edició, el temari de contingut ha inclòs un 50% de matèria nova i un altre 50% de recordatori de tot el què s’havia fet fins ara.

Entre les noves tècniques que s’hauran impartit destaca la de poder defensar-se d’un atac amb arma blanca, així com la participació en un simulacre sobre la millor manera d’accedir a locals foscos, tancats o solitaris, com per exemple un pàrquing. En aquest darrer sentit, el què aconsellen els policies és que no s’esperi a arribar al cotxe per cercar les claus per obrir-lo, sinó justament dur-les a la mà per utilitzar-les com a arma de defensa en cas que hi hagi un intent d’agressió.

Estratègies defensives i armes ocasionals

Davant una situació de perill, es recomana intentar adoptar una posició defensiva i mantenir la suficient distància –entre un metre i mig i dos metres- que permeti percebre les intencions del possible agressor. Des d’aquesta posició, s’aconsella moure’s en cercle per dificultar-li l’acostament, així com per millorar la visió perifèrica i no ensopegar amb els possibles obstacles que pugui haver.


El què també es remarca és que no s’ha d’oblidar la possibilitat de poder utilitzar armes ocasionals, com per exemple un paraigües o una revista enrotllada, que pot servir per colpejar amb la punta al coll de l’agressor. Un bolígraf, unes tisores o un esprai de laca de cabell ruixada sobre els ulls de l’agressor també es poden utilitzar per neutralitzar l’agressor durant uns segons i així aprofitar per fugir.

I és que, el què es remarca durant tot l’aprenentatge, és que del què es tracta, l’objectiu primordial, és poder fugir. Mai s’ha de romandre al costat de l’agressor esperant a veure si se li ha fet prou mal o no. Cal córrer cap a un lloc segur i denunciar el fet ocorregut davant la policia. Afrontar una agressió no és fàcil, i el fet de poder sortir-ne il·lès és un gran èxit, però per això s’ha de ser capaç de no deixar-se portar pel pànic i haver adquirit una sèrie de pautes d’actuació davant de diferents situacions que permetin resoldre-ho de la millor manera possible.


El curs inclou dues sessions i, per poder donar major resposta, les alumnes es poden apuntar en un dels dos grups que hi ha. Un d’ells fa les sessions en horari de matí i l’altre a la tarda. Precisament aquest darrer grup és el què en aquesta ocasió ha incorporat una novetat. Fins ara totes les sessions s’havien allotjat a la sala d’arts marcials de la Ciutat Esportiva, mentre que aquesta vegada els dos torns de la tarda es faran a l’antic pavelló poliesportiu.



Data de realització: 05/20/2015 | Data de la darrera actualització: 05/20/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300