Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen les sessions participatives amb la ciutadania per parlar de la revisió del POUM


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2016 08:21:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

POUM REVISIO 2016Comencen les sessions participatives amb la ciutadania per parlar de la revisió del POUM

Avui s’ha fet la primera de les tres jornades per tractar Medi Ambient, i al llarg de les properes setmanes es faran les dues restants sobre Activitats Econòmiques i Desenvolupament Urbà

L’Ajuntament de Blanes ha realitzat la tarda-vespre d’avui dijous la primera de les tres sessions obertes a la participació ciutadana que formen part dels treballs de revisió del Pla d’Ordenació Urbanística del Municipi (POUM). En aquesta primera jornada s’ha tractat els temes de Medi Ambient i Sostenibilitat, mentre que en les dues restants que es faran les properes setmanes es parlarà d’una banda d’Activitats Econòmiques i Serveis a la Ciutadania, i de l’altra del Model de Desenvolupament Urbà.

Abans de començar, han donat la benvinguda als assistents la regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, acompanyada del regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz. També els acompanyaven els tècnics de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes, així com representants de l’empresa contractada perquè es dugui a terme el procés participatiu, Lavola.


Polítics, tècnics i representants de lavola
Després que en el darrer ple municipal es va fer l’aprovació de l’Avanç de Planejament, la revisió del POUM ha iniciat ara el programa d’activitats de participació ciutadana, paral·lelament a la informació a la qual es pot accedir a través de la web de l’Ajuntament de Blanes: http://www.poumblanes.com/. En aquestes sessions temàtiques de participació ciutadana s’està exposant de forma sintètica la informació bàsica necessària per poder fer aportacions amb una base de coneixement suficient.

En la primera jornada d’avui s’ha dividit als assistents en tres grups de treball per debatre qüestions que han tingut a veure amb la temàtica de què es tractava per extreure unes conclusions que després s’han posat en comú. L’objectiu amb aquesta mecànica de procediment és poder canalitzar les demandes, aportacions i necessitats de la ciutadania, sector comercial i resta d’agents locals en la proposta d’ordenació urbanística plantejada.


Entre els aspectes tractats avui hi ha hagut la preservació del patrimoni natural, la gestió i posada en valor de la zona litoral, la construcció sostenible, la millora de la qualitat de l’espai públic, la recuperació i reordenació de les rieres, i la contaminació acústica. Una altra línia de debat ha estat indicar quin espai natural del municipi es creu que requeriria una especial protecció: el Delta del Tordera, les rieres, l’Àrea de Treumal, els entorns de Pinya de Rosa, el Paratge del Vilar i l’entorn dels Tres Turons, entre d’altres.

Una revisió del POUM de consens social

L’objectiu és que la revisió del POUM que acabi aprovant-se al final de tot el procés tingui un elevat nivell de consens social, i que la majoria de població pugui veure-hi reflectides les seves expectatives. Per això, es vol nodrir de les aportacions de la ciutadania i públic expert per millorar els seus continguts, alhora que s’aconsegueix tenir una ciutadania més informada sobre un tema tant cabdal per a una població.

La sessió de treball d’avui s’ha tancat amb una valoració final de les principals aportacions que s’han fet, obrint-se un torn de paraula i debat. Després que s’hagin celebrat les tres jornades de participació ciutadana s’elaborarà un informe de retorn on es recolliran les conclusions de cada trobada que també es farà arribar als propis assistents i es publicarà a la web del POUM.

Cronograma d’evolució de la revisió del POUM

La següent fase que seguirà s’emplaçarà de cara al setembre, quan la revisió del POUM s’aprovarà amb caràcter inicial de nou en sessió plenària. Llavors començarà un període d’exposició pública de 45 dies, durant els quals es podrà seguir accedint a tota la informació a través de la web, així com en l’Oficina del POUM que es posarà en funcionament durant aquest mes i mig a l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament.


Mitjançant el sistema de cita prèvia, l’equip redactor atendrà les consultes dels veïns del municipi, així com les aportacions que vulguin fer. Amb tota aquesta nova informació es farà un segon informe que s’incorporarà a la web del POUM. De cara a l’octubre-novembre, el ple municipal haurà de fer l’aprovació provisional i definitiva, així com les respostes a les al·legacions presentades.

A partir d’aquí, es presentarà la documentació a la Comissió Territorial d’Urbanisme, que haurà de donar el vistiplau. Mentrestant, l’Ajuntament de Blanes farà una nova sessió pública oberta a la participació ciutadana per informar sobre com ha quedat definit el projecte final.

Objectius d’un POUM i properes sessions de participació

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal és un instrument de planificació del territori que l’ordena, dissenyant a l’hora els seus futurs desenvolupament i creixement. La sentència que va anul·lar del vigent POUM que es va aprovar a Blanes l’any 2010 ha propiciat que l’Ajuntament de Blanes hagi emprès aquest procés de revisió de l’actual POUM.


Aquesta revisió, més enllà de donar resposta a les determinacions de la sentència, s’ha vist des del consistori blanenc com una oportunitat de poder posar al dia del planejament urbanístic municipal actual respecte el què es va aprovar fa més de cinc anys. D’aquesta manera, el POUM revisat serà l’instrument que fixarà les futures regles del joc del creixement urbanístic de Blanes per als pròxims anys, i per això es necessita la participació de tota la ciutadania: polítics, sectors econòmics i socials, entitats i població en general.

La propera sessió de participació ciutadana de la revisió del POUM tindrà lloc dijous de la setmana vinent de nou a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, i es tractarà la temàtica d’Activitats Econòmiques i Serveis als Ciutadans. Per últim, la tercera jornada es farà el dimarts 26 d’abril a 2/4 de 8, i es treballarà sobre el Model de Desenvolupament Urbà.Data de realització: 04/14/2016 | Data de la darrera actualització: 04/14/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300