Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic a la III Fira d’Antiguitats de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/28/2016 02:03:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FIRA ANTIGUITATSÈxit de públic a la III Fira d’Antiguitats de Blanes

Un gran nombre de persones han visitat les parades allotjades a la Plaça Onze de Setembre de Mas Enlaire, en una activitat que des d’aquest 2016 s’ha consolidat perquè es faci bianualment

Precedida per l’èxit que han tingut fins ara les dues primeres edicions, avui dissabte ha tingut lloc la III Fira d’Antiguitats, que novament s’ha allotjat a la Plaça Onze de Setembre, molt a prop del centre del municipi. Organitzada per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’activitat es fa comptant amb la col·laboració de la Societat Civil Tot Antic SCP, que aplega als paradistes.


III Fira d'Antiguitats de Blanes
Els organitzadors de l’esdeveniment han fet un balanç positiu del resultat d’aquesta nova edició, ja que només comptant el volum de visitants que hi ha hagut durant el matí, s’ha revalidat l’èxit de participació que han tingut les dues anteriors ocasions en què s’ha fet aquest esdeveniment. Tot això, malgrat durant les primeres hores del matí un xim-xim de dèbil pluja ha fet endarrerir l’inici de l’activitat.


Un altre barem per aquesta positiva valoració ha estat el bon nivell de vendes que han tingut els responsables de les parades. Ha estat precisament l’èxit assolit en les dues primeres edicions el què ha motivat a l’entitat veïnal a instaurar l’esdeveniment perquè tingui lloc amb caràcter bianual, de manera que a partir d’aquest any passarà a fer-se de manera estable dos cops a l’any: pels volts del mes de maig i a l’octubre. L’objectiu és seguir promovent i consolidant la fira perquè sigui un nou atractiu del municipi.


En aquest darrer sentit, els centenars de visitants que han estat triant i remenant entre la trentena de parades que finalment han desplegat les seves andròmines ha estat prou heterogeni i variat. Així, hi havia gent gran i no tant que recordava haver utilitzat molts dels objectes comuns que hi havia aplegats –des de les sempiternes càmeres fotogràfiques i telèfons analògics, fins les màquines d’escriure- fins a joves que jugaven a intentar esbrinar perquè servien algunes de les andròmines.

Una fira que atrau ciutadans de Blanes i visitants d’arreu

Quant a la procedència del públic, majoritàriament eren convilatans i gent de Barcelona, però també se sentia parlar en anglès, francès o inclús alguna llengua bàltica o de l’Europa de l’est. I és que per guaitar i gaudir dels objectes que s’aplegaven no calia ser de cap país en concret per meravellar-se sovint, estranyar-se de vegades per no saber interpretar de què es tractava però, sobretot, gaudir d’aquest viatge en el temps que sempre suposa visitar una fira d’antiguitats.


Com és habitual, també hi havia col·leccionistes aficionats, especialistes i professionals d’aquest tipus d’esdeveniments que anaven a la recerca i captura d’objectes que el pas del temps ha fet esdevenir exòtics, anecdòtics o les dues coses a l’hora. També hi havia l’habitual catàleg d’objectes preuats com porcellanes, canelobres, ampolles de sifó i gasosa, molinets de cafè, planxes de ferro i articles que van associats a aquests mercats. Igualment, tampoc no han faltat mobles, roba antiga, llibres, discs de vinil, clauers, nines, cotxes i un ample ventall d’objectes per complaure els gustos més exigents quant a rareses i curiositats.


Si els visitants del mercat estaven satisfets, encara ho estan més els principals promotors, l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. El seu president, Miguel Gallego, explica: “La nostra idea al posar en marxa la Fira d’Antiguitats no era d’altre que ajudar a dinamitzar el barri a nivell comercial i social, sobretot per potenciar el Mercat d’Abastaments que hi ha tot just al costat de la plaça on s’allotja aquest esdeveniment”. La primera prova pilot la van fer el maig de l’any passat, repetint l’experiència cinc mesos més tard, a l’octubre.


L’excel·lent resultat obtingut en les dues ocasions no va fer sinó empènyer-los a incloure l’activitat de manera fixa en el calendari anual: “Estem molt contents d’haver trobat un catalitzador que ens ajudi a fer difusió del nostre barri, a l’hora que es consolida com un atractiu per als nombrosos visitants amb què compta Blanes. També ens agrada perquè hi venen molts blanencs i blanenques tant del barri com d’altres veïnats, que ens han felicitat per la idea”, explica el president de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire.

Un barri especialment actiu en l’organització d’esdeveniments

Coincidint amb la celebració de la III Fira d’Antiguitats, fa pocs dies que es pot visitar l’exposició de treballs presentats i guanyadors del I Concurs de Fotografia del Barri de Mas Enlaire, del qual es va emetre el veredicte la setmana passada. L’exposició està allotjada al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, mentre que el lliurament de premis als tres primers classificats tindrà lloc la setmana vinent.


L’acte d’entrega de premis coincidirà amb les festes de Mas Enlaire, el proper dissabte 4 de juny. Les festes del barri se celebraran del 3 al 5 de juny, amb un munt d’atractius musicals, d’oci i esbarjo per complaure els gustos i edats més variades.




Data de realització: 05/28/2016 | Data de la darrera actualització: 05/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300