Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’espectacle que guanyi el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes també es podrà gaudir a les festes de Lloret i Girona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/15/2016 02:41:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLL’espectacle que guanyi el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes també es podrà gaudir a les festes de Lloret i Girona

Participaran tres empreses de l’estat espanyol que ja han guanyat alguna vegada el concurs i dues pirotècniques estrangeres. Enguany el concurs s'ha ampliat a 5 dies: del 22 al 26 de juliol

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Girona el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc a Blanes del 22 al 26 de juliol. Després que fa uns mesos ja es va avançar una de les principals novetats del 2016, que recupera els cinc dies d’espectacles pirotècnics, avui s’han donat més detalls al voltant de l’esdeveniment més destacat que organitza l’Ajuntament de Blanes des de fa gairebé mig segle, que atrau cada any centenars de milers de visitants.


Presentació del 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici,
Ajuntament de Girona
La presentació l’han encapçalat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada dels alcaldes de Blanes i Lloret, Miquel Lupiáñez i Jaume Dulsat, respectivament. Han intervingut la regidora delegada de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas.

També han assistit membres de la Comissió Tècnica del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que s’encarreguen dels principals aspectes a tenir en compte, conjuntament amb el Departament de Cultura i Festes. El pressupost és de 126.000 euros, dels quals 95.000 € corresponen als pagaments que es fan a les empreses participants, i la resta a despeses d’organització, premis i trofeus.

Els millors espectacles de Blanes es podran gaudir a Lloret i Girona

Una altra de les novetats d’enguany és que la pirotècnia guanyadora també s’emportarà com a premi tres contractes: per fer un castell de focs a la Festa Major de Santa Cristina de Lloret de Mar del 2017, a les Fires de Sant Narcís de Girona aquest 2016, i participar de nou al concurs de Blanes l’any següent. Ja fa cinc anys que els ajuntaments de Blanes i Girona van firmar un conveni de col·laboració que aquest 2016 també s’ha signat amb Lloret de Mar.


Roda de Premsa de Presentació
D’aquesta manera, hi ha un doble incentiu a dues bandes: Lloret de Mar i Girona tenen garantit un espectacle de qualitat a càrrec de pirotècnies de prestigi pel dia més destacat de les respectives festes, i les empreses tenen un valor afegit al premi que reben a Blanes: 6.000 euros i un trofeu. Tant Girona com Lloret disposen d’un topall de 15.000 € per disparar els castells de focs, mentre que a Blanes cada pirotècnia que participa al concurs rep 19.000 €.

Pirotècnies multi-guardonades en el cartell de focs d’enguany

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs de Blanes ha elaborat un cartell de prestigi. Han seleccionat dues pirotècnies estrangeres i tres empreses de l’estat espanyol que ja han guanyat en alguna anterior ocasió el concurs. Capítol destacat mereix la Pirotècnia granadina Accitana Maria Angustias, tricampiona del certamen blanenc durant els tres anteriors anys consecutius. Per la seva banda, l’asturiana ho va fer els anys 200 i 2002 i la murciana al 2011.


Completen el programa dues empreses internacionals que venen precedides pels èxits aconseguits en concursos i espectacles de renom. La xinesa Firevision International Company, va tancar els Jocs Olímpics de Beijing del 2008 i participa per primera vegada; i la italiana Fireworks Lieto, que l’any passat va deixar el llistó molt alt amb el disseny del seu castell de focs, i que ha guanyat el primer premi tant al Festival Piromusical de Malta com al Neufelder See d’Àustria.

Com és habitual, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava es llençarà des de la Roca de Sa Palomera a les 22’30 h.

DiaPirotècnia ParticipantProcedència
Divendres 22 de juliolFirevision International CompanyXina
Dissabte 23 de juliolPirotecnia Accitana Maria AngustiasGranada
Diumenge 24 de juliolFireworks LietoItàlia
Dilluns 25 de juliolPirotecnia PabloAsturias
Dimarts 26 de juliolPirotecnia Hnos. FerrándezMurcia

Obert el termini per fer de Jurat Popular al concurs de focs

Una de les característiques del certamen blanenc que valoren especialment les pirotècnies que han participat al llarg de tots aquests anys és que el veredicte s’emet en base a les votacions que efectuen els membres de la Comissió Tècnica i un Jurat Popular, gent del públic. La comissió està formada per 8 persones, mentre que al Jurat Popular n’hi ha 42.


D’aquest total, hi ha 15 components que s’escolliran entre totes aquelles persones que tinguin ganes de fer-ho, mentre que la resta els proposen els membres de la Comissió Tècnica. El termini per poder inscriure’s s'obrirà d'aquí a uns dies i s'allargarà fins a finals de mes.

Canvi d’imatge del cartell anunciador

Després que durant els quatre anys anteriors s’ha optat per convocar un concurs de dissenyadors per triar el cartell que anunciava el certamen pirotècnic i la Festa Major de Santa Anna, aquest 2016 s’ha volgut recuperar l’antiga tradició de fer-ho a través d’una imatge. Enguany l’autor de la fotografia és Juan Antonio Díaz, que l’any 2014 va guanyar el primer premi del Concurs Fotogràfic Focs i Festes que organitza l’Ajuntament amb el suport de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica. Per la seva banda, l’autora del disseny del cartell és Carlota Pintó.

Data de realització: 06/15/2016 | Data de la darrera actualització: 06/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300