Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reconeix la tasca de 44 oficials i agents de la Policia Local en actes de servei rellevants


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/29/2016 01:38:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutBlanes reconeix la tasca de 44 oficials i agents de la Policia Local en actes de servei rellevants

S’han lliurat les distincions avui al migdia, coincidint amb la celebració de la festa patronal d’aquest cos de seguretat, que feia 8 anys que no se celebrava

Avui dijous, coincidint amb la celebració de l’arcàngel Sant Miquel, patró de la Policia Local, aquest cos de seguretat de Blanes ha organitzat diverses activitats per festejar-ho. D’aquesta manera, s’ha recuperat una tradició que no es feia des del 2008, quan va tenir lloc la darrera festa patronal.


Formació de l'equip humà i vehicles de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes
La celebració s’ha encetat al matí, amb una parada dels vehicles oficials de la Policia Local i Protecció Civil –que comparteixen la mateixa seu a la prefectura-, així com els efectius en formació amb l’uniforme de gala. Durant una hora, tothom que s’ha acostat a la Plaça dels Dies Feiners, darrera l’edifici consistorial, ha pogut veure de prop els vehicles de seguretat dels dos cossos.


Posteriorment, la celebració s’ha traslladat a la Sala de Plens, on ha tingut lloc l’ingredient oficial central de la jornada. L’acte institucional l’ha presidit l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la regidora de Policia Local i Protecció Civil, Pepa Celaya, i del cap d’aquest cos de seguretat, Joan Garcia. També han participat bona part dels regidors i regidores de l’Ajuntament, representants d’altres cossos de seguretat i institucions, així com membres de la judicatura.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, saludant un per un els agents i oficials
L’acte ha comptat com a mestre de cerimònies amb el sots-cap de la Policia Local, Manel Martínez, qui ha tingut un record en especial pels agents i oficials que s’han jubilat, així com pels qui han traspassat. Finalment, la jornada de celebració s’ha completat amb un refrigeri que s’ha ofert a la mateixa Sala de Plens de l’Ajuntament, seguida per un dinar de germanor. En aquest àpat han participat funcionaris en actiu, interins i jubilats de la Policia Local, així com Protecció Civil.


Reconeixement a la tasca de 44 oficials i agents de la Policia Local

Durant l’acte institucional, s’han lliurat diversos diplomes de reconeixement per distingir la tasca d’agents i oficials de la Policia Local en actes de servei realitzats al llarg de l’any 2015. Les felicitacions i reconeixements les han rebut un total de 44 oficials i agents, alguns d’ells per partida doble o inclús triple, ja que van intervenir en més d’un cas que ha estat motiu de distinció.


Acte Oficial a la Sala de Plens
Així, s’ha reconegut la tasca de 2 sergents, 6 caporals, 35 agents i 1 gruista per la seva tasca en sis intervencions extraordinàries. En dos dels casos també s’ha fet un reconeixement especial a dues doctores de l’ambulatori que van assistir a una víctima d’aturada cardio-respiratòria, així com a la operadora que treballava en la centraleta de la Policia Local durant l’atenció a un altre cas. A totes tres persones se’ls ha agraït el seu bon treball i professionalitat demostrades.


Un del grup d'agents i oficials que han rebut un reconeixement
Els casos que han propiciat les felicitacions són prou variats. El primer d’ells va tenir lloc el 7 de gener, quan la intervenció de diversos oficials i agents, així com d’un dels gruistes, va propiciar la detenció d’un jove que havia comès un robatori amb intimidació en un comerç del centre de la vila. La següent actuació data del 12 de gener, quan es va donar assistència i trasllat a l’Hospital Comarcal d’un home que havia patit una aturada cardíaca.


El 18 de març la Policia Local va desmantellar una plantació de marihuana amb unes 2.000 plantes que hi havia en un pis situat al nucli urbà, i el 20 d’abril van assistir i auxiliar una menor que havia patit una agressió sexual, localitzant i detenint posteriorment al seu autor. Finalment, el 5 d’agost es va intervenir una altra plantació de marihuana als afores de Blanes i el dia 24 del mateix mes es van detenir dues persones per un robatori amb violència i intimidació, recuperant-se els objectes robats i els estris que es van fer servir per al robatori.


José Antonio Gómez Torres, amb els dos obsequis rebuts
Val a dir que, aprofitant la recuperació d’aquest acte institucional, també s’ha lliurat l’obsequi que des de fa uns quants anys es va instaurar per agrair la tasca dels policies quan es jubilen, que es donava en el decurs d’un sopar que organitzaven a nivell intern els membres de la plantilla policial. L’obsequi és una escultura que reprodueix la figura d’un policia local, i que enguany s’ha entregat al caporal José Antonio Gómez Torres, jubilat tot just fa dues setmanes. Els seus mateixos companys policies també li han lliurat una fotografia emmarcada on es veu José Antonio Gómez en els primers anys en el cos, acompanyat de dos altres agents.


Parlament del cap de la Policia Local, Joan Garcia
Per últim, s’han entregat les insígnies amb l’escut de l’Ajuntament de Blanes amb què s’obsequien a tots els treballadors del consistori que compleixen els 25 anys treballant per aquesta institució. En total, han estat 21 policies: 13 agents, 4 caporals, 1 sergent i 3 gruistes.

Posar en valor el treball en equip de tot el cos

El cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, ha destacat que aquests reconeixements tenen per objectiu posar en valor l’efectivitat del treball en equip, sense oblidar mai que la suma d’esforços facilita i fa possible que es puguin aconseguir fites. D’altra banda, també es considera que són un incentiu pels membres del cos de seguretat.


Per això, en tots els reconeixements Joan Garcia encoratja als agents i oficials a seguir en aquesta línia: “Us animo a continuar treballant en aquesta direcció, ja que és la manera d’aconseguir donar un bon servei al ciutadà, i a la vegada assolir un alt nivell de professionalitat i prestigi per al nostre cos de Policia”. Actualment la Policia Local de Blanes està formada per 75 agents, i està previst que properament es facin noves incorporacions en una plantilla on no n’hi ha hagut cap des del 2006.



Data de realització: 09/29/2016 | Data de la darrera actualització: 09/29/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300