Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tindrà enllestides 22 actuacions dels Pressupostos Participatius 2016 aquest primer semestre


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/17/2017 12:09:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AUDIENCIA PUBLICABlanes tindrà enllestides 22 actuacions dels Pressupostos Participatius 2016 aquest primer semestre

Finalment no farà falta portar les propostes dels veïns a votació, ja que són viables econòmicament. També es crearà un parc per a Gossos i es reordenaran tres parcs públics a tres veïnats

L’Ajuntament de Blanes executarà durant el primer semestre d’enguany les actuacions sorgides a proposta dels veïns d’arreu del municipi, a través del procés d’elaboració dels Pressupostos Participatius 2016. El vespre d’aquest passat dilluns es va celebrar una reunió amb les associacions de veïns del municipi per donar a conèixer el resultat de mesos de llarg i intens treball, iniciat tot just el febrer de l’any passat.


Reunió amb les AVV a la Biblioteca Comarcal
El regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, acompanyat del tinent d’alcalde d’Hisenda, Nicolás Laguna, i del tècnic municipal Ivan del Río, van explicar els resultats de les valoracions tècniques i seguiment del procés en la trobada que va tenir lloc ahir a la Biblioteca Comarcal. D’aquesta manera, atenent a les dades disponibles, i a falta de propostes encara pendents de valorar, sembla probable que a la majoria dels sectors no s’arribarà al topall màxim de les xifres fixades per a cada zona. Cal recordar que per a l’elaboració de tot el procés, es va decidir dividir el municipi en sis grans zones que apleguen els diferents barris.


D'esquerra a dreta: Nicolás Laguna, Albert Sanz i Ivan del Río
Per això, s’ha conclòs que en aquests casos la votació no té cap sentit, donat que totes les propostes escollides són viables econòmicament. Només en el cas de la Zona 1, que engloba els baris d’Els Pins, Racó d’En Portes i La Plantera, l’import supera el llindar previst i, per tant, atenent al procés, s’hauria de fer votació. Ara bé, després de valorar l’esforç i la implicació esmerçades pels veïns, la proposta de l’Àrea de Participació Ciutadana és la d’executar totes i cadascuna de les propostes valorades tècnicament i quantificades als Pressupostos Participatius per al 2016.

22 actuacions, 1 Parc per a Gossos i 3 Parcs Públics

En total, les 22 actuacions quantificades i valorades pels tècnics de les diferents àrees municipals, suposaran un cost de 194.091’22 €, distribuïts en les sis zones en què es van aplegar els barris del municipi a l’inici del procés participatiu. A banda d’aquest bloc d’actuacions, la resta dels 315.000 € destinats als Pressupostos Participatius 2016, seran per a quatre projectes pendents de quantificar encara.

El més ambiciós –i esperat sobretot pels amants dels animals de companyia- és un Parc per a Gossos que es farà al Parc de Xon Ferrer, entre els barris de Quatre Vents i La Plantera, a tocar del Centre d’Atenció Primària 2 de Blanes. Es tractarà d’una gran extensió de terreny a l’aire lliure on els gossos podran córrer lliures, sense anar lligats. El projecte s’està treballant amb les entitats animalistes del municipi, comptant igualment amb la col·laboració de centres veterinaris.


D’altra banda, els altres tres projectes que també estan pendents de quantificar corresponen a la reordenació i millora substancial de tres parcs públics localitzats als barris de Ca la Guidó (Zona 4), Can Borell (Zona 5) i a la Carretera de Lloret-La Pedrera (Zona 6). En tots tres casos, es tracta d’actuacions relacionades amb l’ampliació de l’oferta dels jocs infantils i millorar tot l’entorn, llevat del tercer, on es demana canviar la ubicació del parc a una zona adjacents.

Pel que fa al gruix de les 22 propostes ja quantificades, n’hi ha de tota mena: des d’adaptar passos de vianants perquè siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda fins a tanques, miralls de regulació de trànsit, o bé renovacions concretes de jocs infantils en parcs urbans. Són les que s’adjudicaran i es duran a terme durant els primers sis mesos d’aquest any, tal com van anunciar ahir al vespre els responsables polítics.


També hi ha projectes més complexos, com arreglar el paviment i pintar una pista esportiva, o bé la neteja i desbrossament de terreny que inclou paviment i delimitació d’una altra pista esportiva en un altre barri, valorats respectivament en 16.800 € i 28.500 €. D’altres són molt més senzills i fàcils de complir, com ara una taula de ping pong o dos gronxadors per a bebès a dos parcs. Retirar pedres del parc i col·locar sorra en un parc públic, instal·lar bancs o bé una cistella de bàsquet són d’altres actuacions que s’han inclòs als pressupostos.

La més costosa correspon al barri de La Plantera, on s’invertiran al voltant d’uns 50.000 € -un cost que es pot reduir a la baixa un cop s’hagi licitat- per condicionar tota la vorera entre el passeig i els cotxes de la Rambla de Catalunya en direcció a la Carretera de Malgrat. En aquesta actuació s’hi inclou igualment la instal·lació de senyalització i elements de seguretat adequats.

Objeccions dels representants veïnals

En la reunió d’ahir, en què es van donar a conèixer les actuacions i projectes a realitzar després que en la convocatòria ja se’ls havia avançat el contingut, la reacció d’una part dels representants veïnals va ser de desencís. Diversos presidents d’associacions de veïns van objectar que no s’havia respectat el procés tal com se’ls havia explicat que s’elaborarien els pressupostos participatius, recordant que s’havia avançat que es sotmetrien a votació les propostes escollides.


En aquest sentit, el què reivindicaven era que si els tècnics municipals havien rebutjat algunes de les propostes finalistes triades en les reunions mantingudes fins al setembre, els hagués agradat que es posessin en contacte per afegir les que es van descartar en el seu moment. Tant els representants polítics com el tècnic municipal van recordar-los que el diàleg ha estat constant durant les darreres setmanes per acabar d’elaborar i quantificar el llistat definitiu, remarcant que les propostes descartades han estat així perquè eren inviables, no s’ajustaven a criteris o superaven en gran mesura els pressupostos assignats en cada zona.


Les actuacions previstes en els Pressupostos Participatius 2016 es poden consultar online: https://www.blanes.cat/docweb/participa.pressupostos2016.index

Elaboració d’un Reglament d’Usos dels Locals Socials

La reunió amb les associacions de veïns mantinguda ahir al vespre també va incloure dos altres punts a l’ordre del dia. Un d’ells va ser posar sobre la taula la necessitat d’elaborar un Reglament d’Usos dels Locals Socials. Del que es tracta, és que les entitats veïnals consensuïn en una normativa d’ús comú quines activitats creuen que es poden fer o no en els respectius locals socials. Actualment s’hi fa de tot: cursos, classes, xerrades, celebracions d’aniversari, etc.


Per a l’elaboració d’aquest reglament s’ha creat una comissió de treball a la qual s’han apuntat diversos membres de les associacions de veïns. La seva feina servirà per discernir quines activitats estaran permeses i quines es creu que no es poden autoritzar, ja que poden significar competència deslleial respecte negocis i establiments que fan activitats similars. Després que la comissió hagi elaborat la normativa, aquesta s’haurà de validar pels Serveis Jurídics de l’Ajuntament i per les mateixes entitats veïnals que l’han d’aplicar.



Data de realització: 01/17/2017 | Data de la darrera actualització: 01/17/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300