Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 900 persones participen en la 12a Marxa de Torxes de Blanes més multitudinària


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/11/2017 01:48:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Prop de 900 persones participen en la 12a Marxa de Torxes de Blanes més multitudinària

L’acte va incloure una encesa d’espelmes que dibuixaven un gegantí “Si” de suport al referèndum de l’1 d’octubre, i va culminar amb la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera

Blanes va viure la passada nit de diumenge i primeres hores de la matinada d’avui dilluns la 12 edició de la Marxa de Torxes per la Independència, la més multitudinària que es recorda en aquesta vila. Prop de 900 persones han participat en l’esdeveniment organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, Acció Cultural Es Viver, la Casa del Poble i la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes.


12a Marxa de Torxes per la Independència
Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
Com és habitual, l’activitat es va encetar a les 10 de la nit, davant l’edifici de l’Ajuntament, on es va fer el repartiment i posterior encesa de torxes. Després es va iniciar el recorregut de la marxa, que va transcórrer pels carrers del nucli històric acompanyada de diverses consignes independentistes. La marxa l’encapçalava una estelada de grans dimensions que duien desplegada diverses persones.


La primera aturada va ser al Passeig Cortils i Vieta, sobre l’entrada a l’aparcament soterrat de la Plaça Catalunya, on feia força estona que havia començat una encesa d’espelmes que dibuixaven un gegantí SI a favor del Referèndum. Davant del mar d’espelmes es va fer la lectura del manifest de la 12a Marxa de Torxes per la Independència, en defensa de la democràcia i el referèndum de l’1 d’octubre.

Lectura del Manifest, Ofrena a Lluís Companys i Hissada de l’Estelada

El manifest remarcava principalment tots dos conceptes en una ocasió en què, tal com es recollida en el text, era més especial que mai: “Enguany, més que mai, ho fem prenent la torxa per defensar la plena sobirania del poble català. Els catalans i les catalanes volem ser lliures i decidir democràticament el nostre futur com a poble, sense tuteles, sense imposicions, com entenem no pot ser d’una altra manera”.


També es va censurar l’actitud de l’estat espanyol, que va qualificar de ser al·lèrgic a la democràcia i insensible amb els seus ciutadans. Es va convidar tots els participants a ser part activa d’aquest nou procés de canvi dient si a la república catalana independent, acollidora amb tothom, vingui d’on vingui: ”Oferim, doncs, la nostra independència a tots els pobles que lluiten per la seva llibertat. Oferim una abraçada solidària a tots ells. Oferim, també la nostra independència a totes les persones que, vinguin d’on vinguin, han decidit arrelar aquí, perquè aquest és també el seu projecte, el nostre projecte, el projecte de tots”.


La comitiva va enfilar llavors cap al Monument a Lluís Companys, davant del qual es van fer sengles ofrenes florals a càrrec de la Penya del FC Barcelona, Esquerra Republicana de Catalunya, la Casa del Poble i l’Assemblea Nacional Catalana. Per últim, la 12a Marxa de Torxes per la Independència va arribar al seu moment culminant.


Diverses persones i representants de les entitats organitzadores es van encarregar d’escortar la pujada de l’estelada fins el cim de la Roca de Sa Palomera, on va ser intercanviada per la senyera que oneja durant tot l’any en aquest indret. Avui dilluns està previst que un total de vuit autocars marxin al migdia des de l’Estació d’Autobusos per anar a la manifestació convocada a Barcelona per l’ANC i Òmnium.





Data de realització: 09/11/2017 | Data de la darrera actualització: 09/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300