Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal i Ràdio Blanes celebren el Dia Mundial de la Ràdio emetent un magazine especial


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/13/2018 07:50:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOLa Biblioteca Comarcal i Ràdio Blanes celebren el Dia Mundial de la Ràdio emetent un magazine especial

Col·laboradors de diversos espais a Ràdio Blanes han participat en una emissió especial al matí. D’altra banda, Catalunya Ràdio emetrà avui vespre des de casa d’un jove que vol ser periodista

Per segon any consecutiu, la Biblioteca Comarcal i Ràdio Blanes han sumat esforços per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, una efemèride que va ser proclamada per la UNESCO el novembre del 2011. Per tant, a l’estat espanyol aquest 2018 és la setena edició en què s’ha commemorat. A Blanes és el segon any consecutiu, havent repetit la mateixa fórmula del 2017, tot i que amb un petit canvi.

Inicialment la intenció era emetre el programa des del vestíbul de la Biblioteca Comarcal, tal com es va fer l’any passat, però s’ha hagut de fer des de Ràdio Blanes per problemes tècnics. Al llarg del matí els directors i responsables de dos dels espais que formen part de la graella habitual de Ràdio Blanes, Carles Bullanga i Ramon Soto, s’han encarregat d’anar introduint les intervencions dels col·laboradors i col·laboradores habituals de l’emissora municipal.


Estudis de Ràdio Blanes - Dia Mundial de la Ràdio 2018
La major part ho han fet des dels micròfons de Ràdio Blanes en viu i en directe, mentre que d’altres ho han fet igualment mitjançant missatges prèviament gravats. Del què es tractava era que tothom pogués parlar de les aportacions que fan periòdicament a Ràdio l’emissora local, així com del perquè de la seva passió per la ràdio.

Convidats especials al programa del Dia Mundial de la Ràdio

Al llarg del programa hi ha hagut diversos convidats especials. Un d’ells ha estat Antonio Martín, locutor i conductor del programa Raíces, que tot just la setmana passada va arribar a l’emblemàtica xifra d’haver assolit els 1.000 programes al front de l’espai més longeu i veterà amb què compta l’emissora municipal.

Per la seva banda, Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal, ha destacat els 15 anys que es compleixen aquest 2018 d’ençà que el servei cultural es va posar en marxa. Precisament la setmana passada es va organitzar una celebració oficial que va incloure una visita guiada i una part més institucional coincidint exactament amb el dia en què va ser inaugurada: el 8 de febrer de 2003.


Precisament un dels serveis que ofereix la Biblioteca Comarcal també ha estat tractat en profunditat durant a Ràdio Blanes. Es tracta del Club de Lectura Els dilluns llegim, que forma part del projecte de Biblioteques Inclusives. Una de les treballadores de l’equipament, Anna Rosa Bou, s’encarrega de dirigir el grup format per usuàries i usuaris de la Fundació Aspronis, que dóna atenció a persones adultes amb discapacitats mentals. Tant la responsable com els membres del club han participat en el programa d’avui.

Catalunya Ràdio celebra el Dia Mundial des de Blanes

Qui també ha celebrat el Dia Mundial des de Blanes ha estat Catalunya Ràdio. Fidel a la seva tradició dels darrers anys, la ràdio pública catalana ha estat present en diferents indrets repartits per tot el territori. Així, al llarg de tota la jornada s’haurà emès des del Mercat de la Boqueria de Barcelona fins a Nulles, passant per Sabadell, Perpinyà, Martorell, el districte barceloní de Sant Andreu i Blanes, la única població gironina des d’on s’haurà emès un programa en viu i en directe a la programació especial.

Més concretament, des de les 7 de la tarda i fins les 9 de la nit estava previst que el programa esportiu Tot Costa de Catalunya Ràdio s’emetés des de casa d’un oient de Blanes. Es tractava de fer realitat el somni d’un noi de 13 anys veí d’aquest municipi que va convidar l’equip del programa a venir a casa dels seus pares, a Blanes, per explicar-los que vol ser periodista esportiu.



Data de realització: 02/13/2018 | Data de la darrera actualització: 02/13/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300