Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les colles “Vingui qui vulgui” de Blanes i “Els Guapus” de Tossa guanyen el Concurs de la Rua de Blanes 2018


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/16/2018 10:58:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLes colles “Vingui qui vulgui” de Blanes i “Els Guapus” de Tossa guanyen el Concurs de la Rua de Blanes 2018

Les dues colles han guanyat el primer premi de carrosses blanenques i foranies, respectivament. El grup de Tossa també ha estat guardonat amb el primer premi de comparses

Blanes va tancar definitivament el vespre d’aquest passat dijous els actes del VII Carnaval de la Costa Brava Sud en aquest municipi amb el lliurament de premis del Concurs de Carrosses i Comparses que van participar a la rua celebrada diumenge passat. L’acte per donar a conèixer el veredicte i fer l’entrega de premis el va encapçalar el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme i Comerç, Blai Vinaixa.


Acte lliurament de premis Concurs Carrosses i Comparses 2018
Aquest 2018 han participat a la rua 15 colles i comparses, si bé dues d’elles ho van fer fora de concurs. Procedien principalment de les tres localitats de la Costa Brava Sud, així com d’altres poblacions barcelonines i gironines. Com a novetat, per primera vegada s’han atorgat sengles trofeus de nova creació a les colles que no han obtingut cap premi per agrair la seva participació. D’altra banda, cal destacar que finalment van haver 16 classificats, un més del què estava previst inicialment.


Fotografia de grup colles principals premis atorgats
Així ha estat perquè de manera insòlita, en l’apartat de comparses hi ha hagut dues colles que han obtingut idèntica puntuació del jurat. Valorada aquesta qüestió, s’ha decidit que s’atorgarien dos segons premis ex-aequo. D’aquesta manera, dons, s’han repartit un total de 6.600 € en metàl·lic a través de les tres principals categories que hi havia: carrosses d’entitats blanenques, carrosses de colles foranies i una tercera i única de comparses, on no es distingia la seva procedència.

Guanyadors: “Vingui qui vulgui” de Blanes i “Els Guapus” de Tossa

En la categoria de millors carrosses de Blanes el primer premi ha estat per a la colla “Vingui qui vulgui”, que presentava la gresca “Desplomats”; el segon per a l’Esbart Joaquim Ruyra i els seus “Guerrers del Mar”; i el tercer per a l’Associació de Veïns de Valldolig amb la disfressa “Criaturas del bosque”.


Colla "Vingui qui Vulgui" - 1er Premi Carrosses Blanenques
Les sis millors carrosses foranies han estat de major a menor premi per a “Els Guapus” de Tossa, que presentaven “Que Bufons”; la “Colla Encantats” de Lloret amb “A destemps: un viatge Punk pel temps”; la “Comparsa Tribala” de Pineda amb la gresca “Oriental”; els “Tik-Tak” de Tossa amb “Mobilis in Mobili”; els “Canya i Conya” de Tossa amb “Queen of Sheba-La llegenda d’una reina”; i finalment la “Colla Bon Rotllo” de Riells i Viabrea amb “Minerals a Gogó”.

En l’apartat de comparses, tant blanenques com foranies, el primer premi també se l’han endut “Els Guapus” de Tossa. En la doble posició del segon premi, l’han obtingut el guardó ex-aequo la “Colla Encantats” de Lloret i els “Vingui qui vulgui” de Blanes. Situats en les següents posicions, els han seguit els “Canya i Conya” de Tossa; l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes; la “Comparsa Tribala” de Pineda; i els “Tik-Tak” de Tossa.


Colla "Els Guapus" de Tossa - 1er Premi Carrosses Forànies i Comparses
Respecte els trofeus de nova creació aquest 2018, els van rebre les colles “Ja ho farem” de Massanes amb “Caprici Venecià”; “Forçame” de Lloret amb “Esperança Zibu”; “La Mainada” de Lloret amb “La llegenda del setè art”; l’”Escola Bressol Marinada” de Lloret amb “Espurnes Orientals”; i la colla de Blanes “De Groc”, que es va presentar fora de concurs. També se li farà arribar el guardó a la colla “Xauxa i Disbauxa” de Lloret amb els seus “Guerrers del diamant”, que ahir no va ser poder present a l’acte.


Colla "La Mainada" de Lloret amb el Trofeu d'agraïment als Participants de la Rua
El jurat del concurs de carrosses i comparses l’han format enguany diverses persones vinculades al món associatiu i cultural de Blanes: Yolanda Lara i Pere Lopera, de sengles associacions de veïns i col·laboradors habituals de l’Àrea de Cultura i Festes; Carme Rodríguez, actriu i directora de teatre; i Teresa Gimeno, de l’Escola de Dansa Daina. L’acte de lliurament de premis, que es va allotjar a Casa Saladrigas, es va tancar amb una fotografia amb els principals guanyadors, així com brindant amb una copa de cava a la salut de totes les colles participants.

Carrosses de Blanes

Nom EntitatMotiu DisfressaLloc Premi
Vingui qui vulguiDesplomats
1r
1.000 €
Esbart Joaquim RuyraEls Guerrers del mar
2n
500 €
AVV ValldoligCriaturas del bosque
3r
300 €


Carrosses Foranies

Nom EntitatMotiu DisfressaPoblacióLloc Premi
Els GuapusQue bufonsTossa
1r
1.200 €
Colla EncantatsA destemps: Un viatge Punk pel tempsLloret
2n
700 €
Comparsa TribalaOrientalPineda
3r
400 €
Tik-TakMobilis in MobiliTossa
4rt
300 €
Canya i ConyaQueen of Sheba: La llegenda d’una reinaTossa
200 €
Colla Bon RotlloMinerals a GogóRiells i Viabrea
100 €


Comparses

Nom EntitatMotiu DisfressaPoblacióLloc Premi
Els GuapusQue bufonsTossa1r 600 €
Colla EncantatsA destemps: Un viatge (...)Tossa2n 400 €
Vingui qui vulguiDesplomatsPineda2n 400 €
Canya i ConyaQueen of Sheba (...)Tossa3er 200 €
Esbart J. RuyraEls Guerrers del marBlanes4rt 150 €
TribalaOrientalPineda 100 €
Tik-TakMobilis in MobiliTossa
50 €

Trofeus Participants sense premi

Nom EntitatMotiu DisfressaPoblació
Ja ho faremCaprici VeneciàMaçanes
Assoc. ForçameEsperança ZibuLloret
La MainadaLa llegenda del setè artLloret
Xauxa i DisbauxaEls Guerrers del diamantLloret
Escola Bressol MarinadaEspurnes OrientalsLloret
de Groc (fora de concurs)de GrocBlanes



Data de realització: 02/16/2018 | Data de la darrera actualització: 02/16/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300