Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes participa al ‘I Fòrum Internacional de Municipis Indians i Patrimoni Postcolonial Europeu’ aquesta setmana


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/20/2018 02:33:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes participa al ‘I Fòrum Internacional de Municipis Indians i Patrimoni Postcolonial Europeu’ aquesta setmana

L’objectiu de la trobada, que aplega una cinquantena d'inscrits d’arreu de l’estat espanyol amb passat indià, és treballar per a la creació d’un itinerari cultural europeu

L’Ajuntament de Blanes participa avui dijous i demà divendres, 20 i 21 de setembre, en el I Fòrum Internacional de Municipis Indians i Patrimoni Postcolonial Europeu que s’acull a la veïna població de Lloret de Mar, a la Biblioteca Municipal i en un hotel. L’objectiu dels organitzadors és treballar per a la creació d’un itinerari cultural europeu.


I Fòrum Internacional de Municipis Indians
i Patrimoni Postcolonial Europeu
Aquest itinerari hi ha la voluntat que sigui una ruta que uniria les ciutats i els enclavaments on la cultura postcolonial ja tingui actualment una oferta social sòlida, basada en enclavaments del patrimoni material i aquelles expressions de cultura immaterial que donen forma a fetes, fires o festivals. El I Fòrum Internacional de Municipis Indians i Patrimoni Postcolonial Europeu està impulsat per la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya, del qual Blanes en forma part.

El I Fòrum Internacional de Municipis Indians i Patrimoni Postcolonial Europeu compta amb la participació d’una cinquantena d'inscrits d’arreu de l’estat espanyol amb passat indià i patrimoni postcolonial. Així, a banda de municipis de la Costa Brava com Blanes, on aquesta empremta encara es conserva, també es compta amb la participació de poblacions com Torrevella (Baix Segura), i Ribadedeva (Astúries).

Un intens programa que inclou una visita guiada i un sopar institucional

L’activitat del fòrum s’ha encetat a quarts d’onze del matí amb una conferència inaugural a càrrec de l’assessor especial de programa d’itineraris culturals del Consell d’Europa, Eladio Fernández Galiano. El títol de la conferència que ha pronunciat l’especialista ha estat El programa d’itineraris culturals del Consell d’Europa: 30 anys al servei de la construcció de la identitat europea.


Les sessions matinals també han inclòs dues altres xerrades: Indians i altres retornats de les colònies europees: el llegat d’ultramar a Europa i El patrimoni indià a Espanya: valors històrics, artístics i socials. A la tarda, l’activitat estava previst que es reprengués amb Focus Group O1: Art i Història d’un Patrimoni Europeu per Descobrir, així com amb una visita guiada del patrimoni indià de Lloret de Mar i a la Casa Museu de Can Font.

El primer dia en què s’està celebrant el fòrum es tancarà amb un sopar institucional presidit per l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, que també comptarà amb la participació de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, entre d’altres personalitats. La presència de Blanes al fòrum també està sent representada pel cap de l’Arxiu Municipal, Toni Reyes, així com pel tècnic de l’Arxiu, Aitor Roger.

Demà divendres el I Fòrum Internacional de Municipis Indians i Patrimoni Postcolonial Europeu continuarà amb una conferència sobre el Patrimoni Indià i Usos Turístics i Culturals (actuals i potencials) a Catalunya. Després hi haurà una conferència-col·loqui sobre oportunitats i reptes de treball enfocada a l’objectiu del fòrum: Cap a un Itinerari Cultural i Turístic dels Municipis i Llocs Indians Europeus.


A la dreta de la imatge Toni Reyes, arxiver municipal de Blanes
Les sessions matinals es tancaran aprofundint de nou en aquest darrer objectiu a través del Focus Group 02: Productes Turístics en Marxa en l’àmbit del Patrimoni Indià i Postcolonial Europeu. En aquest sentit, es parlarà sobre experiències i perspectives de col·laboració a escala europea. Finalment, el I Fòrum Internacional de Municipis Indians i Patrimoni Postcolonial Europeu es tancarà amb les conclusions i la cloenda del Fòrum.



Data de realització: 09/20/2018 | Data de la darrera actualització: 09/20/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300