Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 amb una Pedalada Popular d’un centenar de participants


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/16/2019 10:49:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BicicletaMouteBlanes enceta la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 amb una Pedalada Popular d’un centenar de participants

La principal novetat de la Setmana de la Mobilitat serà el tancament de circulació al centre de divendres a diumenge, del 20 al 22, i una Caminada Popular de Marxa Nòrdica diumenge

Un centenar de persones van participar ahir diumenge en la ja tradicional ‘Pedalada Popular’, el primer dels actes inclosos a la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’, que s’està celebrant a Blanes fins el proper diumenge, 22 de setembre. Ciclistes de totes les edats van fer un recorregut pel nucli urbà de la vila, així com per diversos camins dels afores i pels carrers del Pla Parcial Costa Brava.


Pedalada Popular Setmana Mobilitat 2019
Des de quarts de 10 del matí es van començar a fer les inscripcions gratuïtes davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar, on se’ls lliurava una matrícula acreditativa que utilitzen un vehicle respectuós amb el medi ambient. Els ciclistes van seguir un festiu trajecte de poc més de 10 kilòmetres escortats en tot moment per diversos agents de la Policia Local de Blanes, que van vetllar per la seva seguretat.


Taller de Manualitats
Al llarg del matí també van estar en funcionament al Passeig de Mar dues altres activitats. D’una banda, el Taller d’ITB (Inspecció Tècnica de Bicicletes) on es feien reparacions i posades a punt amb l’ajut d’un mecànic, i de l’altra un Taller de Manualitats per a nens i nenes de fins a 10 anys d’edat. Un cop feta la pedalada, es va tornar al punt de partida, on es va oferir un refrigeri saludable, a base de fruits secs no torrats sense gluten, i se’ls va lliurar un obsequi.

3.000 arbres per absorbir el CO2 que s’hagués expulsat

Tal com s’ha fet tots aquests anys de la ‘Pedalada Popular’, quan van ser de tornada els participants se’ls va informar de diverses dades relacionades amb l’objectiu que mena aquesta celebració mediambiental. El centenar de persones que van pedalar uns 10 kilòmetres per un aire més net van evitar amb aquesta acció que s’enviés a l’atmosfera 178’5 Kg. de CO2; 630 grams de NO, d’emissions de monòxid de nitrogen; i 52’5 grams d’emissions de PM10, partícules contaminades de menys de 10 micres.


Taller per passat la 'ITB'
Tenint en compte que un arbre mig reté mitja tona anual de CO2 o, el què seria el mateix, 0.06 kg/hora, si els participants haguessin fet els 10 kilòmetres de recorregut de la pedalada amb un vehicle motoritzat es necessitarien prop de 3.000 arbres –exactament: 2.975- per absorbir el CO2 emès durant l’estona que va durar la pedalada, és a dir: prop d’una hora.


Marina Vall-Llosada, Àngel Canosa i Pere Lopera
Abans que els participants de la pedalada emprenguessin la sortida l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat per la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Salut, Marina Vall-Llosada, i pel regidor d’Esports, Pere Lopera, va agrair als participants la seva participació, recordant la importància d’apostar pel medi ambient. Tanmateix, el batlle els va recordar la resta d’activitats que tindran lloc durant aquests dies amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’.

Tancament de circulació al centre i Caminada Popular de Marxa Nòrdica

La principal novetat de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ d’aquest 2019 tindrà lloc el proper cap de setmana, del divendres dia 20 fins al diumenge 22 de setembre. Durant tres dies es tallarà la circulació de vehicles del Carrer Ample, al centre de la vila, a les tardes: des de les 4 fins les 9 de la nit. Els vehicles particulars no podran accedir-hi, tan sols els de transport públic, així com els autoritzats a entrar-hi, el mateix funcionament que es fa regularment les tardes del dissabte.


L’altra novetat d’aquest 2019 serà el diumenge dia 22, amb una Caminada Popular de Marxa Nòrdica que sortirà del Banc dels Músics del Passeig de Mar a 2/4 de 10 del matí. Oberta a la participació de gent de totes les edats, i perquè qui no està avesat a aquesta modalitat d’anar a caminar pugui practicar-ho, al llarg d’aquesta setmana es faran tres tallers d’aprenentatge, igualment gratuïts.

La formació es farà avui dilluns, així com dimecres i divendres. Tant dilluns com divendres de 18 a 20 h, i el dimecres de 10 a 12 del matí. Les classes les impartirà ‘Nordic Walking Maniaks’ al Passeig de Mar, davant el Banc dels Músics. Les places són limitades -20 participants en cada dia de formació-, i cal inscripció prèvia: https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2019-09-16-mobilitat.


Pel que fa a la ‘Caminada Popular’ de Marxa Nòrdica del proper diumenge, començarà a partir de 2/4 de 10 del matí amb sortida des de davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar. El recorregut serà d’entre 6 i 8 km., fins al final de l’Avinguda Vila de Madrid, per tornar després al punt de partida. Les places estan limitades a un total de 60 persones –tantes com bastons hi haurà a disposició dels caminants-, i també cal inscripció prèvia mitjançant el mateix enllaç electrònic. Amb tot, si algú ja disposa de bastons propis, pot participar-hi igualment, amb inscripció gratuïta.



Data de realització: 09/16/2019 | Data de la darrera actualització: 09/16/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300