Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La platja de Sa Palomera ha acollit un any més la XIX Missa de l’Alba


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/29/2022 07:56:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La platja de Sa Palomera ha acollit un any més la XIX Missa de l’Alba

Enguany el lema de la celebració de les tres parròquies de Blanes han estat els valors, comptant com a testimonis amb una infermera del CAP i un dansaire de l’Esbart Joaquim Ruyra

Blanes va viure el passat cap de setmana una de les celebracions litúrgiques més singulars que se celebren al llarg de l’any, perquè precisament no s’allotja en cap parròquia ni edifici conegut. Es fa enmig de la natura, al més pur estil del pensament de Pere Casaldàliga, qui prodigava mantenir un contacte més directe amb la natura, i que va inspirar fa 19 anys la creació d’aquesta celebració.


Es tracta de la Missa de l’Alba, que aquest 2022 ha arribat ja a la seva 19a edició i, a banda de l’entorn natural on se celebra –a la platja del conjunt rocós de Sa Palomera-, encara hi ha una altra dada que també la fa inusual. I és que –tal com el seu nom ja indica-, se celebra a les 7 del matí, a trenc d’Alba, coincidint amb una època de l’any que fa que a aquesta hora el cel es vagi il·luminant gradualment amb la sortida del sol, convidant a gaudir d’un espectacle al que de vegades no parem especial atenció.


L’organitzen les tres parròquies de Blanes, que cada any trien un lema per aquesta celebració litúrgica tan especial. Aquest 2023 el leitmotiv ha estat ‘On són els teus valors?’, és a dir: què guia les vides de tothom. Per plasmar-ho d’una manera més eloqüent, es van clavar a la sorra de la platja diverses fustes que, en un determinat moment de la cerimònia, es van anar girant una rere l’altre per mostrar diverses paraules que li donaven sentit, que enumeraven diferents valors: veritat, austeritat, empatia, solidaritat, perdó i esforç.


Un camí de valors il·luminats d’una manera efectista per confluir en un únic objectiu, una fita que va restar amagada rere un interrogant fins que no es va girar la darrera fusta: la imatge de Jesús. Com a mostra dels millors valors que cal conrear es va comptar amb dos testimonis. La Carme, que treballa a l’ambulatori de Blanes atenent dones maltractades a qui ajuda com pot amb el què està a la seva mà, i l’Oriol, dansaire de l’Esbart Joaquim Ruyra, qui va parlar de la seva experiència connectant amb gent d’arreu del món a través del ball-

La Missa de l’Alba: comunió i connexió amb la natura

Igual que els darrers anys, la Missa de l’alta del 2023 ha comptat amb la valuosa aportació que han fet un grup de voluntàries i voluntàries, que s’han encarregat d’ambientar el voltant de la platja. També es compta amb una orquestrina formada per diversos instrument que ajuden a complementar diversos instants de la celebració eucarística amb cants i melodies.


La missa la van encapçalar els rectors de les parròquies de Blanes, Enric Roura i Josep Perich, així com Pere Vilanova, sacerdot del Col·legi Santa Maria, i un quart oficiant molt especial per diverses raons. Es tractava de Joan Morera, nebot de mossèn Perich, que tot just va ser ordenat la setmana passada, havent tornat aquests dies al seu municipi natal, Tordera, després que en l’actualitat està destinat a Lleida.


La celebració, igual que ja s’ha fet els dos anys anteriors, no va incloure l’habitual esmorzar compartit que se solia fer un cop finalitzada, confeccionada a base d’ingredients aportats pels mateixos participants en l’eucaristia a l’aire lliure. El què no va faltar va ser el màgic moment que, en un instant o altre, experimenta tothom qui tingui un gram de sensibilitat davant l’espectacle diari que significa veure llevar-se el sol.


Data de realització: 09/29/2022 | Data de la darrera actualització: 09/29/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300