Noticia publicada a la web el 10/03/2023 10:39:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
Blanes segueix promovent productes Km 0 amb una nova sessió del Show Cooking ‘Anem a Plaça !’ al Mercat de Mas Enlaire
Es farà divendres d’11 a 13’30h, amb tastets gratuïts i venda dels ingredients per cuinar-ho a casa: Hummus i Botifarra amb Samfaina
El proper divendres 6 d’octubre l’Ajuntament de Blanes continua organitzant la nova experiència que ha posat en marxa aquest 2023 per donar a conèixer la marca ‘Blanes Arran de Mar’. Es tracta d’un nou projecte singular que ja ha tingut al llarg dels darrers mesos quatre anteriors sessions.
Imatges d'Arxiu: Showcooking 'Anem a Plaça!' del 4 d'agost al Mercat de Mas Enlaire L’objectiu és promocionar els productes locals d’una manera més atractiva: els fruits de la mar a través de la Confraria de Pescadors, i els productes de la terra amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. La proposta duu l’explícit nom de ‘Anem a Plaça!’, i compta amb el recolzament dels principals productors de la base de l’experiència que estimula i impulsa el treball de producció dels terrassans i pescadors, els autèntics kilòmetre zero.
Així, des de la primera edició s’hi ha implicat pageses i pagesos del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre; les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal, on es ven el peix fresc de la Confraria, a la Plaça dels Dies Feiners. D’aquesta manera, s’abasten tots els productes Kilòmetre 0 de la ciutat on comença la Costa Brava.
‘Anem a Plaça !’: 5a Sessió al Mercat de Mas Enlaire
La proposta ‘Anem a Plaça !’ iniciada aquest estiu consisteix en què el primer divendres de cada mes s’estan fent sessions de Show Cooking on les cuineres de ‘Kilòmetre 0’ (Montse Verdaguer i Júlia Navarro) preparen un menú compost per dos plats amb productes locals. Cada sessió està alternant els dos llocs on s’allotja –el Mercat de Mas Enlaire i el Mercat de Fruites i Verdures amb Es Portal-, però sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda.
La primera sessió es va fer el 2 de juny al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i la proposta consisteix en què tothom qui vulgui s’acosti i pugui degustar de franc el plat del dia que se servirà en forma de petits tastets durant la Show Cooking. Llavors, si algú té ganes de repetir-ho a casa, pot comprar un kit amb els ingredients que calen per cuinar la recepta a preus populars, adquirits al Mercat de Mas Enlaire A més a més, se’ls obsequia amb una original bossa especialment editada per a la ocasió, amb el logotip de ‘Blanes Arran de Mar’.
Tastets Gratuïts del 6 d’Octubre: Hummus i Botifarra amb Samfaina
Des de l’organització s’ha pres nota perquè ningú no es quedi sense el seu tastet, així com per prevenir el nombre de persones que voldran endur-se els ingredients a casa seva per repetir la recepta dels dos plats que es cuinaran. Totes les receptes i kits que es fan cada mes són perquè puguin menjar-ne 4 persones, és a dir: per a 4 racions, al preu de 13€. En aquesta ocasió el menú dels tastets el configuren Hummus amb palets de pastanaga i Botifarra amb Samfaina de verdures de Blanes.
Cal recordar que, en cas que es vulgui comprar el Kit de productes per confeccionar els plats que s’han tastat –que es venen a preus populars- es regala una bossa editada especialment per a la ocasió amb el logotip de ‘BlanesArrandeMar’. L’experiència promoguda per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat ‘Anem a Plaça !’ està subvencionada en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.