Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha tancat la programació professional teatral amb ‘Un segundo bajo la arena’, una original posada en escena a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/20/2024 08:49:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha tancat la programació professional teatral amb ‘Un segundo bajo la arena’, una original posada en escena a Casa Saladrigas

A partir de l’argument de ‘Bodas de Sangre’, de Federico García Lorca, el ‘Col·lectiu Desasosiego’, va transformar al públic en convidats d’una experiència molt diferent al què és habitual

La programació professional d’aquest primer semestre del 2024 del Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud es va tancar el passat cap de setmana amb una proposta molt diferent al què sol ser habitual. D’entrada, perquè es va acollir en un escenari allunyat del recinte teatral: l’emblemàtica Casa Saladrigas.Representació 'Un segundo bajo la arena', del Col·lectiu Desasosiego
I precisament aquest va ser un dels punts forts de l’experiència, perquè visitar l’edifici construït a principis del segle XX per un deixeble d’Antoni Gaudí, l’arquitecte Isidre Puig Boada, ja és de per sí una experiència singular. Amb aquets escenari de fons, la proposta a càrrec del grup teatral ‘Col·lectiu Desasosiego’ s’hi va emmotllar perfectament.

L’experiència immersiva consistia en partir de l’argument d’un clàssic de la literatura espanyola: ‘Bodas de Sangre’, de Federico García Lorca. A partir d’aquí l’espectacle es planteja com una vivència on el públic esdevé en un nou convidat inesperat d’aquest tràgic casament que permet reprendre la celebració interrompuda i concloure el ritual.Està pensada per a un públic reduït, per entre 60 i 70 persones, i cal dir que el públic assistent a la representació de dissabte passat va omplir les places disponibles amb espectadors i espectadores intrigades per saber com resultaria tot plegat. Una mena d’escape room literari lliure d’angoixes, amanit amb el bon fer dels actors i actrius que atrapen i es fan còmplices del públic des del primer moment.Amb aquest punt de partida tres de les convidades i un dels músics del casament, atrapats en el temps per repetir cíclicament una història que mai no acaba, acaben encisant al públic indefectiblement, perquè participa i s’hi implica en la mesura que ho vulgui fer, sense pressionar ni posar en un compromís aquells i aquelles que no busquen cap protagonisme. El convit, com sol passar a la vida real als casaments, es va tancar amb un animat ball amanit amb moscatell on qui més qui menys no s’hi va resistir.

Una programació professional amb un notable èxit de públic

La programació professional del Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud ha estat un complet èxit de públic al llarg dels darrers mesos. El periple el va encetar al gener la comèdia ‘Corta el Cable Rojo’, una comèdia d’improvisació amb qui el públic va poder riure a cor què vols a través de la seva pròpia aportació de manera molt versàtil i enginyosament incorporada pel quadre actoral.Al febrer Jordi Galceran va tornar a omplir el Teatre de Blanes amb la seva comèdia plena de girs humorístics sorprenents ‘Burundanga’. Al març Pamela Palenciano va corprendre tothom amb el seu trencador monòleg ‘Arrancamiento’, una descarnada experiència escènica sobre els infants que pateixen violència sexual abans de ser majors d’edat.
Arribats al mes d’abril el Teatre de Blanes es va vestir de gala per acollir l’estrena a Catalunya de ‘Las Asambleístas’, protagonitzada per Sílvia Abril. Aquell mateix mes el sempre reconegut i estimat Mag Lari va tornar a triomfar i omplir totes les butaques amb el seu darrer espectacle d’il·lusionisme: ‘Sgrafalari’. El mes de maig es va encetar amb un espectacle de dansa urbana i humor: ‘Hipstory’, de Brodas Bros. I finament, tancant el mes de maig, Òscar Dalmau va portar a Blanes el seu inusual humor amb ‘Crida als ocells de colors llampants’.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/20/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300