Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El flamenc íntim de Mayte Martín, Premi Nacional de Cultura 2024, enceta el Festival de Blanes Concerts Arran de Mar, que estrena la temporada estiuenca a la Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/22/2024 07:42:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El flamenc íntim de Mayte Martín, Premi Nacional de Cultura 2024, enceta el Festival de Blanes Concerts Arran de Mar, que estrena la temporada estiuenca a la Costa Brava

El cicle continua avui amb Albert Pla, i les dues properes setmanes ho farà amb Elena Gadel, Maria del Mar Bonet, Blaumut i Las Migas, al pati de l’Escola Joaquim Ruyra

El Festival de Blanes Concerts Arran de Mar va estrenar-se ahir divendres amb una primera actuació intensa i vibrant, com ho seran la resta de les que configuren el cicle. A més a més ahir coincidia amb el primer dia de l’estiu i la celebració del Dia Internacional de la Música. La cantaora, cantant, compositora i guitarrista Mayte Martín va oferir al públic el seu espectacle ‘Flamenco Íntimo’, un cant a l’evocació a través de la seva veu excepcional.Concert de Mayte Martín, ahir divendres
Poder veure-la en directe va ser pel públic que omplia el pati de l’Escola Joaquim Ruyra una oportunitat única per emocionar-se, per recordar i rememorar temes de diversos gèneres sense perdre la seva arrasadora personalitat. Pura màgia, acaronada per la proximitat d’un dels trets que dóna nom al festival: la mar Mediterrània que tants somnis ens ha regalat.

El seu talent únic va omplir tot l’escenari des del primer segon de l’actuació, propiciant un intens inici del festival que ha nascut a Blanes amb l’objectiu de ser referent al territori. Ha significat el tret de sortida de l’oferta cultural estiuenca a la Costa Brava, i s’allargarà durant els propers dies, coincidint sempre amb el cap de setmana, fins arribar a principis de juliol.Ahir al vespre, per celebrar l’inici del festival, poc abans de començar el concert van trobar-se amb la genial artista representants de l’organització del festival. D’una banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes i regidor de Promoció de la Ciutat, Joan Felip, acompanyat del segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Jordi Calvet. Tots dos van donar-li la benvinguda i van aprofitar per felicitar-la pels premis recentment concedits.D'esquerra a dreta: Jordi Calvet, Mayte Martín i Joan Felip
Mayte Martín (Barcelona, 1965) va rebre el passat mes de maig el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), per la seva contribució a la música cantada, especialment dins el flamenc i el bolero. Aquest premi s’ha afegit al llarg llistat de reconeixements conreats al llarg de la seva carrera, entre els quals s’hi inclou el Premi Internacional de Flamenc i la Medalla d’Or al mèrit en Belles Arts.

Avui actuació d’Albert Pla, seguit per Gadel, Bonet, Blaumut i Las Migas

El Festival de Blanes Concerts Arran de Mar es farà durant tres setmanes consecutives amb un total de sis concerts que s’allargaran fins el cap de setmana del 5 i 6 de juliol, coincidint amb les jornades de divendres i dissabtes. Totes les actuacions començaran quan l’estiuenc sol deixi pas al cel nocturn: a les 10 de la nit, a l’indret que suma la proximitat del mar i el testimoni viu de la memòria històrica del municipi. Es tracta del pati de l’Escola Joaquim Ruyra, coneguda popularment com l’Escola de la Vila, que l’any vinent complirà el primer segle de vida d’ençà que es va posar en marxa com el primer centre educatiu públic de Blanes.Un lloc molt adequat per gaudir de la música que oferiran artistes de solvència contrastada, en un periple que va encetar ahir Mayte Martin i avui dissabte continuarà amb el sempre controvertit Albert Pla. Les properes setmanes serà el torn d’altres artistes abastament reconeguts. El divendres 28 de juny serà el torn d’Elena Gadel, i l’endemà dissabte dia 29 la dama de la cançó catalana, Maria del Mar Bonet.

El darrer cap de setmana actuaran dos grups abastament coneguts i estimats. El divendres 5 de juliol estrenaran el seu nou disc ‘Abisme’ el quintet Blaumut, i l’endemà dissabte dia 6 serà el torn de Las Migas, que ja han complert 20 anys de carrera i han guanyat diversos premis com el Latin Grammy al Millor Disc Flamenc pel seu darrer àlbum, ‘Libres’. A Blanes portaran el nou disc i espectacle ‘Rumberas’.El recinte del festival compta amb un espai d’esbarjo gastronòmic per poder beure i menjar un most. S’hi poden trobar productes kilòmetre zero blanencs, com per exemple Cava Laviret i Cervesa Marina. Per no trencar la màgia de l’entorn on se celebra l’esdeveniment, qui vulgui seure per fer consumicions ho farà en autèntiques cadires i taules de l’escola que l’any vinent serà centenària.

Entrades amb descomptes per a diversos públics

La venda d’entrades als concerts s’està fent online a través de l’enllaç https://www.entrapolis.com/organizador/associacio-joves-artistes-i-musics i també es poden adquirir dues hores abans de cada actuació, sempre i quan no s’hagin exhaurit les localitats. També hi ha un 20% de descompte per als joves de Blanes, així com per les persones amb carnet de discapacitat empadronades al municipi, tot i que en tots dos casos només podran comprar les entrades a la taquilla, o bé enviant un correu electrònic a info@jovesartistesimusics.catEl públic que assisteixi als concerts podrà gaudir d’un servei de bar i menjar abans i després que comencin les actuacions. L’obertura de portes del recinte serà a partir de les 20 h, i en aquest sentit es recomana arribar, com a mínim, mitja hora abans de cada sessió per fer una entrada tan esgraonada com sigui possible. Més informació: Instagram @blanesarrandemarfest i Facebook Festival Blanes Arran de Mar.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/22/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300