Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alumnes de l’Acadèmia d’Art n’Antiga que dirigeix l’artista blanenc Joel Ristol exposen a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalAlumnes de l’Acadèmia d’Art n’Antiga que dirigeix l’artista blanenc Joel Ristol exposen a Casa Saladrigas

Es podrà visitar fins diumenge vinent després que el passat cap de setmana es va fer un vernissatge per inaugurar-la a la segona planta de l’emblemàtic edifici

El passat cap de setmana la segona planta de la Casa Saladrigas va allotjar un vernissatge molt especial i, sobretot, concorregut per una gran quantitat de persones. I és que l’objectiu era celebrar la inauguració, la obertura de portes formal d’una exposició col·lectiva d’un bon grapat d’artistes units per un nexe comú.Inauguració de l'exposició, divendres passat
Són alumnes de l’Acadèmia d’Art n’Antiga, que dirigeix el polifacètic artista blanenc Joel Ristol. De fet, les obres d’ells i elles substitueixen les que hi ha hagut en aquestes mateixes parets durant tres setmanes del seu mestre i director, Joel Ristol, així com de qui l’ajuda en el mestratge fent de professora d’arterapia, la també artista Noemí Noy.Els quadres que hi ha exposats a la segona planta de l’emblemàtica Casa Saladrigas són de tota mena, però tenen un nexe comú: transmeten la mateixa alegria i entusiasme que el director de l’acadèmia desprèn gairebé sense adonar-se. Són paisatges mariners de Blanes, Cadaqués i altres contrades, però també detalls com una porta, un carrer blanenc o bé la reproducció de fotografies molt conegudes.
També hi ha bodegons, retrats i altres protagonistes que omplen les dues sales de la segona planta d’art. Per celebrar la inauguració, es va adreçar al públic assistent el director i mestre de l’Acadèmia d’Art n’Antiga, Josel Ristol, acompanyada de la professora d’arteràpia del taller, Noemí Noy, celebrant que per primera vegada s’apleguessin a una sala tan destacada com és la de Casa Saladrigas, i avançant també que serà la primera de moltes més que vindran.Joel Ristol i Noemí Noy amb els i les artistes autors i autores de l'exposició
Les i els artistes que exposen les seves obres a l’exposició són: Mercè Domènech, Maria Gómez, Joan Narbona, Conxi Julià, Montserrat Portas, Maria Antònia Buixeda, Alícia Gallardo, Teresa Llorens, Manuel García, Pilar Antolín, Marta Rebull, Patricia Olaizola, Miquel Viñas, Núria Bussot, Margarita Bussot, Pilar Clopés, Anna Tordera, Iosune Uriz i Elisabeth Avellaneda.

Una trajectòria de fa set anys

Inicialment Joel Ristol va començar a impartir classes fa set anys, a casa de la seva àvia. Els i les seves primeres alumnes procedien del taller d’art d’un altre nostrat artista blanenc, Quico Ros, qui va haver de deixar-ho per motius de salut. Des de fa uns mesos, les classes s’han traslladat a un altre lloc situat al Carrer S’Auguer, al barri del mateix nom. Inicialment el seu taller es denominava ‘La Divina Proporció’, i ara ha passat a nomenar-se ‘Acadèmia d’Art n’Antiga’.Cal dir que els i les alumnes de Joel Ristol van participar fa sis mesos en l’acte inaugural de la nova senyalització d’uns jardins que duen el nom del reconegut artista blanenc Rafel Btaller (Blanes 1920-2013). Ho van fer protagonitzant un taller de pintura a l’aire lliure durant la celebració que es va fer a l’aire lliure, justament als ‘Jardins Rafel Bataller’ que des del passat mes de desembre llueixen la placa senyalitzadora, al final del Passeig de la Mestrança.L’exposició dels i les artistes de l’Acadèmia d’Art n’Antiga es podrà visitar fins diumenge vinent, 30 de juny, de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17 a 20 h.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/25/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300