Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ amb un pregó de l'escriptora blanenca i lluitadora pels drets del col·lectiu, Dama de Ruiz, i altres accions


Camí de tornada


Menú principalBlanes celebrarà el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ amb un pregó de l'escriptora blanenca i lluitadora pels drets del col·lectiu, Dama de Ruiz, i altres accions

Es presentarà el Pla Local LGBTIQ+ en una taula rodona, i es projectarà el documental ‘Barcelona fora de l’armari’, entre d’altres

La programació organitzada per Acció Social i el Servei de Polítiques d’Igualtat municipal de l’Ajuntament de Blanes per commemorar i conscienciar sobre els objectius que persegueix el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ que s’escau el proper divendres 28 de juny, inclourà aquest 2024 diverses accions. El programa s’enceta aquest mateix dimarts, amb la projecció del film ’20.000 especies de abejas’ que forma part del cicle Cinema als Barris, i que tindrà lloc a les 10 de la nit a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal.Dama de Ruiz s'encarregarà de fer el pregó amb motiu del 28-J, Dia Internacional
de l'Orgull LGBTIQ+
El cicle continuarà el dia central, és a dir, el divendres 28 de juny, amb dues accions que començaran a partir de les 7 de la tarda. Serà a aquella hora quan el grup de percussió de la Colla de Diables de Tordera protagonitzarà una batucada que sortirà en cercavila des de davant l’Escola Joaquim Ruyra, al Passeig de la Marina.

El recorregut continuarà rodejant la font ornamental de la Plaça dels Països Catalans, on fa uns anys es va pintar tot el seu contorn amb els colors de l’arc de Sant Medir, és a dir: els colors que reivindiquen la lluita pels drets del col·lectiu LGBTIQ+. Finalment, la corrua desembocarà a la plaça que hi ha davant l’antic Pavelló d’Esports.Allà està previst que es faci un pregó a càrrec de l’escriptora blanenca i lluitadora pels drets LGBTIQ+, Dama de Ruiz, qui és també creadora de continguts amb més de 71.000 followers al seu compte d’Instagram. Des d’aquest compte ha explicat la il·lusió que li ha fet que l’Ajuntament de Blanes, la ciutat on viu, l’hagi escollida per fer el pregó del Pride. Dama de Ruiz ha publicat el llibre ‘Me perdí para encontrarme’, on explica barrejant realitat i ficció el seu periple personal.

Altres accions amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+

El programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ continuaran la setmana vinent, més concretament el dijous 4 de juliol a les 10 de la nit a la Plaça Verge Maria, amb la projecció del documental ‘Barcelona Fora de l’Armari’. L’objectiu és fer memòria dels avenços en drets aconseguits, i la logística de l’acte anirà a càrrec de l’Associació Cultural La Focal.Imatge del documental 'Barcelona Fora de l'Armari'
El documental està produït per Helpium TV i va ser emès per TV3. Va ser rodat l’any 2022, i reconeix la ciutat de Barcelona com a pionera en moltes de les fites aconseguides pel moviment LGTBIQ+. En aquest sentit, el documental aprofundeix en el moviment per la defensa dels drets del col·lectiu i de les llibertats sexuals des d’una perspectiva històrica, i reconeix el paper fonamental d’aquelles persones i agrupacions que van ser les primeres en posicionar-se pels drets sexuals i d’identitat de gènere.Per últim, l’endemà divendres 5 de juliol culminaran els actes organitzats amb una altra acció destacada. Es tracta de la presentació del Pla Local LGBTI+ 2024-2028 que es farà a les 6 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Durant la presentació es donarà a conèixer el posicionament del consistori blanenc per conèixer la realitat i els nous plantejaments per la conquesta de drets i oportunitats de les persones LGTIQ+, i a continuació es convidarà tothom perquè participi en una taula rodona per posar-ho en comú.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/25/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300