Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Padern & Padern. 2007.


Camí de tornada


Menú principalPadern & Padern. 2007.

Padern & Padern. Fotografia i pintura.L’exposició "Padern & Padern” és el resultat de reunir en un mateix espai l’obra de dos germans creadors: l’acreditat pintor Joan Padern i el fotògraf i cineasta amateur Josep Maria Padern.

En aquesta mostra coneixerem les diferents etapes i tècniques de Joan Padern i Faig (Colera, 1924), pintor i fill adoptiu de Blanes. Presentem un recorregut cronològic per la seva extensa i coneguda obra pictòrica, des de les primeres aquarel·les, passant per les pintures realistes amb paisatges i barques de Blanes, els quadres de denúncia i conscienciació ecològica, alguna obra de la sèrie d’homenatge a Gaudí, façanes i places de Barcelona, l’etapa d’abstracció dels primers anys seixanta i fins a arribar a les actuals. El visitant hi podrà apreciar l’evolució de la seva carrera i contemplarà algunes obres mai exposades a Blanes anteriorment, la majoria d’elles de la col·lecció particular del pintor.
L’art de Joan Padern es combina amb la fotografia del seu germà, Josep Maria Padern i Faig (Colera, 1927), pioner en el món dels negocis turístics a Blanes i un dels fundadors de l’Agrupació Fotogràfica Cinematogràfica de Blanes l’any 1960. La tria de les fotografies s’ha fet a partir del material que configura el seu fons fotogràfic i cinematogràfic, donat a la ciutat aquest 2007 i dipositat a l’Arxiu Municipal. A l’exposició hi ha una bona mostra dels seus cinquanta anys de dedicació a la fotografia i al cinema amateur: fotografies antigues i modernes, imatges en blanc i negre i en color, del Blanes dels anys cinquanta i seixanta i també alguna de l’actual, de les cales de la Costa Brava sud, retrats de nens i personatges blanencs, pel·lícules experimentals (algunes d’elles amb la complicitat dels quadres del seu germà Joan), instantànies dels seus viatges arreu del món, creacions, etc.
L’exposició ocupa totes les sales de la Casa Saladrigas i culmina a la sala gran de les golfes, on s’exhibeixen plegades una selecció de les obres dels germans Padern que presenten coincidències temàtiques. Amb aquesta ambiciosa mostra, organitzada des de l’Ajuntament de Blanes, mitjançant l’Arxiu Municipal, volem retre homenatge a tots dos creadors i alhora posar a l’abast del públic blanenc i forà l'art de dos germans establerts a Blanes després de la Guerra Civil i profundament enamorats de la nostra/seva vila.


Index Exposicions
Data de realització: 11/21/2007 | Data de la darrera actualització: 01/13/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300