Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Publicacions Municipals

Arxiu_Municipal

Camí de tornada


Menú principalPublicacions Municipals

L' Ajuntament de Blanes, recollint la vella reivindicació cultural de disposar d' una edició regular de publicacions sobre la vila, ha posat en marxa les anomenades Publicacions Municipals de Blanes. sota aquest epígraf es creen tres col·leccions diferents que volen cobrir un ampli ventall de possibilitats. La col·lecció Cortils i Vieta vol donar sortida a les recerques de contrastada vàlua científica que signifiquin una aportació decisiva al coneixement sobre Blanes. La col·lecció Clàssics Blanencs reeditarà en facsímil obres d' interès de totes les èpoques que ja són impossibles de trobar. I, finalment, la col·lecció anomenada Lectura Popular Blanenca vol donar suport a la creativitat popular que, lluny de l' academicisme, té molt a dir en el terreny de les vivències personals, la indentitat vilatana, la vida quotidiana o els costums.

a) Col·lecció Cortils i Vieta

b) Col·lecció Clàssics Blanencs

c) Col·lecció Lectura Popular Blanenca

L’Ajuntament de Blanes, després d’iniciar les Publicacions Municipals de Blanes amb les col·leccions anomenades Cortils i Vieta, Clàssics Blanencs i Lectura Popular Blanenca, ha decidit crear una nova línia editorial centrada en l’Arxiu Municipal. La voluntat és donar a conèixer tant als investigadors com a la societat en general els fons documentals de procedència pública i privada que atresora el servei. És per això que la col·lecció s’ha anomenat Fons de l’Arxiu.

Al llarg de 20 anys l’Arxiu ha anat reunint una gran diversitat de fons. Una part d’aquesta documentació prové del que ha generat el mateix Ajuntament des de l’època medieval fins als nostres dies. L’altra prové de la política de donacions i cessions que ha fet l’Arxiu i que ha conduït a salvaguardar fins a una vuitantena de fons diferents: fons d’associacions, d’empreses, de comerços, de masos, personals, judicials o patrimonials. En aquests fons hi podem trobar manuscrits en paper o pergamí, impresos, gravats, fotografies, pel·lícules, cartografia, plànols o documents sonors. Uns documents que estan en la base del coneixement de la història de Blanes i al mateix temps formen part de la memòria col·lectiva de la comunitat.

El primer volum de la col·lecció Fons de l’Arxiu el dediquem a la gran col·lecció de goigs donada recentment a la ciutat per Domènec Valls. En concret, als goigs que fan referència a Blanes. En conjunt la col·lecció consta de prop de deu mil exemplars originals i està considerada com una de les millors de Catalunya.

Els goigs de Blanes. Història, llegenda i goigs és un complet estudi del col·leccionista Domènec Valls i Coll sobre la història i evolució dels goigs que s’han editat sobre les advocacions blanenques, alguns dels quals es remunten al s. XVII. A banda, incorpora dades històriques sobre les capelles i ermites que hi estan relacionades

Data de realització: 03/22/2001 | Data de la darrera actualització: 03/17/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300