Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Facturació electrònica

HISENDA

Camí de tornada


Menú principalFacturació electrònica


Si ets un proveïdor que ha de facturar a l'Ajuntament de Blanes, ho pots fer de diverses maneres:


Primera opció:

Pots generar la teva factura electrònica i enviar-la directament mitjançant el programa de facturació del teu negoci. Si no saps si el teu programa de facturació ho permet, cal que ho preguntis al teu proveïdor de programari o al responsable d'informàtica del teu negoci. Per fer-ho, necessitaràs el NIF de l’Ajuntament de Blanes, que és el P1702600F, i també el Codi DIR3 d'aquests tres camps (Oficina tramitadora, Oficina comptable, Òrgan gestor), que, en el cas de l’Ajuntament de Blanes, és L01170237.

Segona opció:

Pots generar la teva factura electrònica amb el programa de facturació del teu negoci, descarregar-la al teu ordinador (serà un arxiu amb l'extensió .XML), signar-la electrònicament amb el certificat digital del teu negoci mitjançant una eina gratuïta com, per exemple, AUTOFIRMA (l'extensió de l'arxiu passarà a ser .XSIG). I finalment, enviar-la a l’Ajuntament de Blanes pujant-la a la plataforma E-FACT. La plataforma E-FACT és un portal web de la Generalitat de Catalunya que permet als proveïdors enviar factures electròniques als seus clients que són administracions públiques, com ara ajuntaments, consells comarcals, diputacions, etc.

Tercera opció:

Pots generar la teva factura directament a la plataforma E-FACT, i, des d'allà, enviar-la a l’Ajuntament de Blanes. Un cop l'hagis creat i enviat, podràs descarregar-ne una còpia. Aquesta és l'opció més recomanable si el teu programa de facturació encara no et permet generar factures electròniques. Si decideixes crear la teva factura directament a la plataforma E-FACT, necessitaràs el NIF de l’ajuntament, el Codi DIR 3 que hem mencionat anteriorment i també el certificat digital del teu negoci.

Hi ha encara més opcions per fer-nos arribar la teva factura, com utilitzar plataformes de facturació electrònica de tercers. Aquestes plataformes tenen funcionalitats gratuïtes (però amb limitacions) que permeten generar i enviar factures electròniques, com ara B2BRouter o PIMEFACTURA. Les trobaràs en aquest lloc web oficial (https://face.gob.es/es/proveedores-servicios).

IMPORTANT. A l’hora de crear una factura, cal tenir en compte el següent:

1) Cal incloure el número AD de comanda en algun lloc visible de la factura, per exemple, en el camp COMANDA, o en el camp OBSERVACIONS, o bé en el mateix camp del CONCEPTE de la factura. El número AD de comanda està localitzat en l’encapçalament del FULL DE COMANDA, un document que l’ajuntament entrega als proveïdors per tal de formalitzar la seva subcontractació. A l’encapçalament del FULL DE COMANDA es troba el número AD de la següent manera: “COMANDA AD 22023000XXXXX”. (Atenció! Hi ha algunes exepcions en que l'ajuntament no entrega FULL DE COMANDA als proveïdors, per exemple, els proveïdors de serveis jurídics o les farmàcies.)

2) Cal detallar, amb el màxim de rigor possible, el CONCEPTE DE LA FACTURA: quin producte o servei vas entregar (especifica'l al màxim), a qui o a quin departament de l’ajuntament el vas entregar, quin dia o dies ho vas fer, etc. Si, per exemple, vas prestar el teu producte o servei en el marc d'algun esdeveniment, indica quin va ser.

3) Si el producte o servei que has de facturar està exempt d'IVA, és obligatori que incloguis l'article de la Llei de l'IVA que ho especifica. Si necessites ajuda en aquest sentit, pots preguntar al teu gestor.


¿Necessites ajuda?

Si tens dubtes tècnics sobre com facturar, pots contactar amb l’oficina de Registre de Factures a registrefactures@blanes.cat i també al telèfon 972 379 308.

Si tens dubtes informàtics sobre com facturar, pots contactar amb el servei de suport a lluiscampderrich@blanes.cat i també al telèfon 972 358 260 (extensió 5).

…sempre en horari de matins.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/04/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300