Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Primer dels tres dies de tancament de circulació al centre de Blanes per la Setmana de la Mobilitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2019 04:32:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Primer dels tres dies de tancament de circulació al centre de Blanes per la Setmana de la Mobilitat

Des d’avui divendres i durant tot el cap de setmana està tancat el trànsit a les tardes, i diumenge també es farà una ‘Caminada de Marxa Nòrdica’ per tancar la campanya de sensibilització

Aquesta tarda, i durant les dues següents d’aquest cap de setmana està tallat el trànsit de vehicles al Carrer Ample, al centre de la vila, amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’. És una de les dues novetats que s’ha introduït enguany en aquesta campanya de sensibilització. El tancament s’ha fet efectiu avui divendres a les 4 de la tarda i s’allargarà fins les 9 de la nit, anàlogament a com es fa sempre, amb caràcter setmanal, les tardes dels dissabtes al Carrer Ample.


Carrer Ample de Blanes, el primer dia de tancament al trànsit
Durant aquests tres dies –des d’avui i fins diumenge- la circulació motoritzada estarà prohibida al Carrer Ample, llevat del transport públic i vehicles autoritzats. La ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ proposa reflexionar sobre el model de mobilitat actualment en ús i el què s’hauria de promoure. L’objectiu és reduir les emissions de CO2 i, per tant, disminuir també la contaminació, així com conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de contribuir-hi.

Al mateix temps, aquests tres dies de tancament del Carrer Ample serviran per copsar com valoren els veïns i usuaris del centre de la vila que aquesta zona esdevingui una illa de vianants temporalment. L’Ajuntament de Blanes vol aprofitar aquesta acció que tindrà lloc puntualment del 20 al 22 de setembre per recollir impressions dels veïns i comerciants de la zona al respecte.


Dispositiu tancament Carrer Ample
Els talls del centre de la vila s’han introduït enguany com a novetat dins els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat després que, fa uns quants anys, també es va fer de manera experimental formant part d’aquesta mateixa campanya de conscienciació ciutadana. Posteriorment, el novembre del 2012, es va iniciar una prova pilot que finalment es va acabar implantant i continua encara vigent: el tancament del Carrer Ample les tardes del dissabte, de 4 a 9.

Senyalització informativa instal·lada per la Policia Local de Blanes

La Policia Local de Blanes s’ha encarregat aquesta tarda de fer efectiu el tall, de la mateixa manera que ja es fa els dissabtes i també es farà l’endemà diumenge. Per informar la ciutadania d’aquesta mesura puntual –el tancament del Carrer Ample durant tres dies-, els efectius policials van instal·lar fa uns dies la senyalització informativa que ja avisava d’aquest extrem


El tall no afecta ni al transport públic ni als vehicles autoritzats
Si es volen atenuar els efectes del canvi climàtic cal que tothom es comenci a plantejar que cal desplaçar-se per tot arreu de manera més sostenible. En aquest sentit, s’ha d’apostar pels anomenats transports alternatius: anar a peu, en bicicleta, o bé en transport públic i amb vehicles de baixes emissions de CO2, com ara híbrids o elèctrics. A banda de beneficiar al planeta, també contribueix a millorar la salut de la ciutadania.

‘Caminada Popular’ de Marxa Nòrdica el proper diumenge

Les activitats organitzades per l’Àrea de Salut i Medi Ambient amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ culminaran diumenge vinent amb una ‘Caminada Popular’ de Marxa Nòrdica que sortirà a 2/4 de 10 del matí des del Banc dels Músics del Passeig de Mar. Es tracta de l’altra novetat organitzada enguany dins aquesta campanya de sensibilització.


Per promoure la participació del màxim nombre possible de persones, aquesta setmana s’han programat tres classes d’iniciació de marxa nòrdica que tot just es tancaran aquesta tarda amb la tercera i darrera sessió. Les està impartint una monitora de ‘Nordic Walking Maniaks’ al mateix lloc des d’on sortirà la caminada diumenge vinent, i ha comptat amb una bona assistència de públic.

De cara a la caminada del proper diumenge, 22 de setembre, cal inscriure’s amb anterioritat, i farà un recorregut que començarà al mateix lloc on se centralitzen totes les activitats: al Banc dels Músics del Passeig de Mar. El recorregut serà d’entre 6 i 8 quilòmetres, que duran als caminants fins al final de l’Avinguda Vila de Madrid per tornar després al punt de partida.
Data de realització: 09/20/2019 | Data de la darrera actualització: 09/20/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300