Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

26 alumnes de Blanes i la Universitat de Girona participen al 13è Projecte Rossinyol aquest curs


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/27/2021 08:31:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Projecte Rossinyol 226 alumnes de Blanes i la Universitat de Girona participen al 13è Projecte Rossinyol aquest curs

Els escolars provenen d’Hondures, Argentina, Gàmbia, Síria, Senegal, Marroc, Colòmbia, Romania i Rússia, i ahir al vespre van conèixer als seus mentors i mentores

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar ahir al vespre un nou acte que s’ha pogut reprendre finalment de manera presencial, després del parèntesi imposat per les mesures de contenció COVID que van impedir poder-ho fer al 2020, obligant a fer-ho telemàticament. Es tracta del ‘Projecte Rossinyol’, que sempre sol començar pels volts de finals del mes de novembre amb l’acte de presentació on es coneixen els seus integrants.


Acte Presentació 13è Projecte Rossinyol a Blanes
Blanes ha estat i és una terra d’acollida, una ciutat on conflueixen diferents cultures i llengües que conviuen perquè flueixi l’intercanvi de coneixements i costums que l’enriqueixen cultural i socialment. Amb aquest objectiu, va néixer fa unes dècades aquest projecte, amb el qual col·labora l’Ajuntament de Blanes des de fa més d’una dècada, a través de la Universitat de Girona.


Miky Corregidor i Àngel Canosa
L’acte de presentació d’ahir divendres el van encapçalar l’alcalde, Àngel Canosa; acompanyat del regidor responsable de l’Àrea de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor. També van participar-hi regidors i regidores del consistori, la Tècnica de Polítiques Migratòries del Servei de Primera Acollida, Núria Lavado; la cap d’Acció Social, Lurdes Rodríguez; així com responsables dels centres educatius i familiars dels mentorats i mentorades.

Un total de 26 nois i noies participen al 13è Projecte Rossinyol

Aquest curs 2021-2022 participen al ‘Projecte Rossinyol’ un total de 26 nois i noies dividits en 13 parelles. Els mentorats tenen entre 8 i 13 anys d’edat, i estudien en 7 centres educatius blanencs d’ensenyament públic primari i secundari. Són l’Escola Napoleó Soliva, l’Escola Carles Faust, l’Escola Quatre Vents, l’Escola Pinya de Rosa, l’Escola Mossèn Joan Batlle, l’Escola Joaquim Ruyra i l’Institut Serrallarga.


Les famílies dels nois i noies que participen al projecte provenen de diferents països africans, sud americans i europeus: Hondures, Argentina, Gàmbia, Síria, Senegal, Marroc, Colòmbia, Romania i Rússia. Per la seva banda, els mentors i mentores viuen majoritàriament a Blanes, i estudien diverses carreres a la Universitat de Girona: Educació Infantil, Infermeria, Treball Social, Enginyeria Agroalimentària, Dret ADE/Economia i Psicologia.


La presentació es va encetar amb la benvinguda a tothom a càrrec d’Àngel Canosa i Miky Corregidor. Després es va donar pas a la part més esperada per les parelles: conèixer-se mútuament, tot i que ahir van haver-hi alguns i algunes de les integrants que no van poder assistir-hi. Cadascun dels integrants presents a la sala es van anar presentant, i posteriorment se’ls va anunciar els integrants de cada parella, que va posar per una primera fotografia de record. L’acte es va tancar amb una fotografia de grup amb la participació de tots els assistents, així com amb l’intercanvi de telèfons i concrecions de primeres cites per anar-se coneixent.

Integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts

L’objectiu del Projecte Rossinyol és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts, així com que la Universitat de Girona i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social dels nens i nenes. A nivell internacional, l’experiència es desenvolupa a una xarxa d’universitats europees basada en la relació entre mentors (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats (alumnes d’origen estranger).


La finalitat és accelerar el procés d’integració dels escolars en el municipi, i cada any augmenta el nombre d’universitats que participen en el projecte a nivell global, així com els infants en mentoria. Les arrels del Projecte Rossinyol cal anar a buscar-les a Israel on, a mitjans dels anys 70, es va establir un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desfavorides que duia per nom Perach Project.


Una de les principals raons que va empènyer ara fa 13 anys a què la Universitat de Girona s’adrecés a l’Ajuntament de Blanes perquè es dugués a terme l’experiència és perquè es tracta d’una de les poblacions de la demarcació gironina amb un rellevant percentatge de ciutadans d’origen forani. Això fa que la vila sigui un dels municipis més adients perquè s’hi faci el Projecte Rossinyol.



Data de realització: 11/27/2021 | Data de la darrera actualització: 11/27/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300