Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes organitza un curs gratuït de Monitor/a de Lleure Infantil i Juvenil de 215 hores


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/19/2019 04:21:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes organitza un curs gratuït de Monitor/a de Lleure Infantil i Juvenil de 215 hores

La formació s’impartirà al Casal de Joves del 10 d’octubre al 17 de desembre en horari matinal, i l’organitza l’Àrea de Joventut

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes coordina els aspectes logístics d’organització del ‘Curs de Monitor/-a de Lleure Infantil i Juvenil’ de la Cambra de Comerç de Girona amb la col·laboració de Fundesplai. Es tracta d’una formació gratuïta que tindrà lloc a partir del proper mes d’octubre. Més concretament, tindrà lloc des del 10 d’octubre i fins al 17 de desembre.


Imatges Fira 'TreballemGi' per fomentar la ocupació dels i les joves
Després d’aquests mesos d’aprenentatge, els i les joves hauran de realitzar unes pràctiques de gener a març. Els i les alumnes que el facin hauran abastat un total de 215 hores formatives: 125 hores del curs; 160 hores del mòdul de pràctiques, 65 hores del mòdul de competències i habilitats i 25 hores de tutories grupals.

S’impartirà en horari matinal, de les 9:30 del matí fins les 14:30 del migdia, i tindrà lloc al Casal de Joves, l’antic espai conegut com ‘Morralla’, situat al polígon industrial, a l’Avinguda de l’Estació 70, nau 4. Al llarg d’aquest mes de setembre es faran les entrevistes prèvies a tots i totes aquelles persones que estiguin interessades en la seva realització amb l’objectiu de formar el grup de treball.

Objectiu: afavorir la integració al mercat laboral dels i de les joves

El ‘Curs de Monitor/-a de Lleure Infantil i Juvenil’, vinculat al ‘Projecte Tresca Jove’, té l’objectiu d’afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de persones joves a través de l’acompanyament, la formació i una primera experiència laboral en el món del lleure, prevenint així la vulnerabilitat. La formació gratuïta està adreçada a joves de 18 a 29 anys d’edat que no estiguin treballant, inscrits/-es a ‘Garantia Juvenil’.


Compta amb el suport de ‘Fundespai’ (Fundació Catalana de l’Esplai), la Cambra de Comerç de Girona, el Ministeri i la Unió Europea. Per a inscripcions i/o informació: joventut@blanes.cat, jalvarez@fundesplai.org, i lbernardini@cambragirona.org. També es pot trucar als telèfons 972 33 07 11 i 680 718 953. La data límit per inscriure serà el proper 25 de setembre, i el màxim de nombre de joves que es podrà acceptar serà de 15 persones per constituir el grup de treball.

Pel que fa a possibles sortides professionals que possibilita la realització d’aquest curs, les i els joves poden exercir feines en diferents àmbits com ara l’escolar, (monitor de menjador, monitor de pati o suport d’activitats extraescolars, per exemple). També hi ha un important ventall de possibilitats en l’educació en el lleure (monitor o director d’activitats de temps lliure infantil i juvenil en colònies, casals, campaments, etc), així com de l’oci en general (monitor de fires i de parcs, animador turístic, educador especialitzat....).


El curs s’inscriu en un dels fulls de ruta de treball de l’Ajuntament de Blanes, d’oferir possibilitats als i les joves per ajudar-los en la seva ocupabilitat. En aquest sentit, el passat mes d’abril l’Àrea de Promoció de la Ciutat va organitzar la 1a Fira d’Ocupació Juvenil de la Selva ‘TreballemGi’, que promovia la recerca de feina. L’objectiu d’aquell esdeveniment va ser facilitar que les empreses i entitats del territori amb necessitat d’incorporar joves poguessin donar-se a conèixer. La fira va ser un èxit de participació, amb una quarantena d’empreses i establiments, realitzant-se 800 entrevistes de feina.
Data de realització: 09/19/2019 | Data de la darrera actualització: 09/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300