Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per tenyir-se de lila i manifestar-se pel ’20-S Emergència Feminista’ aquesta nit


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2019 12:18:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es prepara per tenyir-se de lila i manifestar-se pel ’20-S Emergència Feminista’ aquesta nit

Les Brigades Municipals han instal·lat avui al matí la il·luminació violeta que lluirà durant tot el cap de setmana a la façana de l’ajuntament, on també s’ha penjat una pancarta reivindicativa

Aquest matí s’han fet els darrers preparatius logístics per tenir-ho tot a punt de cara a aquesta tarda-nit, quan Blanes viurà una intensa jornada reivindicativa. L’Ajuntament de Blanes, amb el suport de diferents entitats, s’ha adherit a una convocatòria generada a nivell de l’estat espanyol per la Plataforma de Dones d’Alacant, que també recolzen una gran quantitat de municipis.


Instal·lació il·luminació violeta
Sota el lema ‘20S, Emergència Feminista’ l’objectiu és declarar l’estat d’emergència feminista, fer un crit d’alerta a tothom respecte els assassinats, abusos sexuals, violacions i violacions en grup que pateixen les dones. Els actes se centraran primer al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. Des de les 6 de la tarda i fins les 8 del vespre hi haurà instal·lat un ‘Punt Lila’, una carpa amb informació, prevenció i conscienciació sobre violència masclista.


Instal·lació pancarta 'La Nit Serà Violeta 2.0.S: NO TENIM POR1'
Per la seva banda, l’Associació de Dones Artesanes de Blanes (ADAB) s’ha sumat a l’experiència i ha organitzat dues activitats que també tindran lloc en aquest mateix indret coincidint amb la mateixa hora: una xerrada-taller sobre eco-feminisme i un taller de construcció de fanalets amb material reciclat. Es tracta d’utilitzar-los a partir de 2/4 de 9 de la nit, quan començarà una concentració on es demana a totes les persones que hi assisteixin que porten una llum violeta.

Concentració i Manifestació ‘La Nit Serà Violeta 2.0.S: NO TENIM POR!’

Després de la lectura del manifest de la Plataforma de Dones d’Alacant i l’Institucional preparat pel consistori, s’encendrà la il·luminació de la façana principal de l’Ajuntament de Blanes que, durant tot el cap de setmana, serà del color d’aquesta acció reivindicativa: color violeta. Amb aquesta finalitat, els operaris de les Brigades Municipals s’han encarregat avui al matí d’instal·lar-hi els filtres de llum que aconseguiran tenyir de lila la casa de la vila.


També s’ha instal·lat al balcó principal de l’edifici consistorial una pancarta amb el lema ‘La Nit Serà Violeta 2.0.S: NO TENIM POR!’, la mateixa frase que encapçalarà la manifestació que sortirà a les 9 de la nit des de davant l’Ajuntament. Farà un recorregut pel centre de la vila –Carrers Ample, Raval i Muralla- i tornarà al lloc de partida, al Passeig de Dintre, on finalitzarà.


El Servei de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat de l’organització de totes aquestes activitats, comptant amb el suport de la Plataforma de Dones de Blanes i l’Associació de Dones Artesanes de Blanes.
Data de realització: 09/20/2019 | Data de la darrera actualització: 09/24/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300