Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes es tenyirà de lila divendres i es manifestarà pel ‘20S Emergència Feminista’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/17/2019 12:37:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes es tenyirà de lila divendres i es manifestarà pel ‘20S Emergència Feminista’

A 2/4 de 9 de la nit hi haurà una concentració davant el consistori, il·luminat de color violeta tot el cap de setmana, seguida per una manifestació convocada a les 9 del vespre

Lamentablement, l’any passat Blanes va tenir el trist de ser el municipi on es va produir la primera víctima mortal de violència masclista a tot Catalunya. L’assassinat de la Patrícia, una veïna del barri d’Els Pins que moria a mans de la seva parella l’abril del 2018, continua molt present en la memòria d’una ciutat on, històricament, la lluita i defensa pels drets de les dones ha estat sempre molt intensa tant des del consistori com des de la societat civil.


Concentració suport víctima i família dona assassinada març 2018
Ara, el proper divendres 20 de setembre, l’Ajuntament de Blanes amb el suport de diferents entitats s’ha adherit a una convocatòria generada a nivell de l’estat espanyol per la Plataforma de Dones d’Alacant, que compta amb el recolzament d’una gran quantitat de poblacions. Sota el lema ‘20S, Emergència Feminista’ l’objectiu és declarar l’estat d’emergència feminista per fer un crit d’alerta a tothom respecte els assassinats, abusos sexuals, violacions i violacions en grup que pateixen les dones.

El 20 de Setembre, 20-S, les dones i els homes sortiran al carrer per clamar per una societat sense violència masclista. La Plataforma de Dones d’Alacant ha emès un comunicat on s’assegura que ‘ens trobem en una situació d’emergència’, atès que al juliol passat es va assassinar una dona cada dos dies: ‘Això ja no és un avís, declarem l’emergència feminista’, deia el comunicat.

Punt Lila, Concentració de Llum Violeta, Taller de Fanalets i Manifestació

Els actes organitzats a Blanes el proper divendres, 20 de setembre, es localitzaran en primer lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. En aquest indret, des de les 6 de la tarda fins les 8 del vespre, hi haurà instal·lat un ‘Punt Lila’, una carpa amb informació, prevenció i conscienciació sobre el què suposa la violència masclista.


Durant aquest mateix horari, l’Associació de Dones Artesanes de Blanes (ADAB), ha organitzat dues activitats que tindran lloc al mateix Passeig de Dintre, al costat de la carpa on hi haurà el Punt Lila. ADAB farà una xerrada-taller sobre eco-feminisme, i es construiran fanalets amb material reciclat, perquè després es puguin lluir a la concentració i a la manifestació.

Posteriorment, a 2/4 de 9 de la nit, començarà una concentració on es demana a les dones i homes assistents que portin una llum violeta ja sigui amb un mòbil, un fanalet, una llanterna o el què se’ls pugui acudir. Al terra de pedra del Passeig de Dintre, davant la façana del consistori, s’hi dibuixarà el logotip que simbolitza la convocatòria del 20-S arreu de l’estat espanyol i es distribuiran espelmes liles entre el públic perquè les encenguin i les vagin dipositant sobre el traçat.

Ajuntament de Blanes il·luminat de color violeta tot el cap de setmana

Per donar encara més èmfasi a aquesta acció, l’Ajuntament de Blanes encendrà en aquest mateix moment, a les vuit i mitja de la nit, la il·luminació de la façana principal que, durant tot el cap de setmana, serà de color lila. Després de la lectura del ‘Manifest 20-S, Emergència Feminista’, començarà una manifestació encapçalada per una pancarta amb el lema ‘La Nit Serà Violeta 2.0.S: NO TENIM POR!’, la mateixa frase que encapçalarà la façana de l’Ajuntament a través d’una pancarta penjada al balcó principal.


La manifestació està previst que faci un recorregut pel centre de la vila, pujant pel Carrer Ample i continuant pel Carrer Raval, Carrer Muralla i tornada al Passeig de Dintre, on es dissoldrà definitivament. El Servei de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat de l’organització de totes aquestes activitats, comptant amb el suport de la Plataforma de Dones de Blanes i l’Associació de Dones Artesanes de Blanes.
Data de realització: 09/17/2019 | Data de la darrera actualització: 09/20/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300