Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un concert de l’intèrpret de tenora Jordi Molina aixecarà el teló de la nova programació al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/19/2019 01:12:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un concert de l’intèrpret de tenora Jordi Molina aixecarà el teló de la nova programació al Teatre de Blanes

El músic ofereix dissabte ‘Retrat en Groc’, i enceta la nova cartellera que inclou ‘Diario de un Cuarentón’, el musical social ‘Homeless’, la comèdia ‘Ovelles’, i el showmag Gerard Borrell

El proper dissabte 21 de setembre al vespre la programació professional del Teatre de la Costa Brava Sud i, per afegit, la del Teatre de Blanes, aixecarà de nou el teló amb una actuació musical de primer ordre. Es tracta del músic i compositor blanenc d’abast internacional Jordi Molina, que presenta l’espectacle ‘Retrat en Groc’.


Teatre de Blanes i cartell del primer espectacle
Serà el tret de sortida de la programació de tardor-hivern que tanca aquest 2019, amb sis espectacles professionals, i un reguitzell de propostes organitzades i/o protagonitzades per les entitats locals del municipi. Com sol passar en aquesta segona part anual del cicle teatral, la programació culminarà al gener, tancant les festes nadalenques.

Sis espectacles professionals, majoritàriament comèdies

El nexe comú dels sis espectacle que configuren la programació professional és que es tracta de propostes que, majoritàriament, són comèdies i actuacions perquè les gaudeixin un ample ventall de tipus de públics. Es toquen també tots els gèneres: teatre, música, cant, dansa i, fins i tot, acrobàcies. La primera sessió que encetarà la programació al Teatre de Blanes dissabte a les 9 de la nit presenta el darrer espectacle del músic de tenora internacional blanenc Jordi Molina.


Jordi Molina presenta dissabte 'Retrat en Groc' al Teatre de Blanes
En l’anterior concert ofert en aquest mateix recinte l’any 2017, l’intèrpret ja va liderar un grup que va interpretar música de nova creació per popularitzar aquest característic so. Ara, amb el nou espectacle ‘Retrat en groc’, ofereix temes d’autoria pròpia on la música tradicional es barreja amb la world music, la cançó i la improvisació acompanyat de cinc músics més i una cantant.

Musical social, cant de veus internacionals i showmàgia

El següent espectacle que al apuntar a l’agenda serà el musical social ‘Homeless’, que narra la històrica d’un music arruïnat que viu al carrer i ajuda a una jove en la seva primera nit sense sostre. Es farà el dissabte 5 d’octubre a les 9 de la nit, i barreja acròbates, ballarins, actors, música en viu, cantants i músics. L’actuació es complementarà amb l’exposició ‘Viuen al carrer perquè volen’, que s’allotjarà a la Biblioteca Comarcal del 30 de setembre al 13 d’octubre.


El musical 'Homeless' al Teatre de Blanes el 5 d'octubre
El 10 d’octubre serà el torn de les veus infantils de la ‘Ponomaryov Vesna Children’s Choir’. Va ser fundada fa 50 anys com una escola musical d’un barri de Moscou, i ha acabat esdevenint en l’actualitat en una de les més famoses i aclamades que hi ha arreu del món. Guanyadora de totes les principals competicions internacionals a l’estat espanyol, Itàlia, França, Canadà, Bulgària, Hongria i Bèlgica, aprofita la seva estada a Catalunya –on participarà a la final del concurs coral ‘Let the People Sing’ al Palau de la Música- per venir a Blanes a oferir una mostra del seu millor repertori.

El programa es reprendrà el diumenge 3 de novembre amb la comèdia ‘Diario de un cuarentón’, protagonitzat pel còmic de batalla Andrés Torres, que ha esdevingut un espectacle de culte amb més de 15.000 espectadors. Està adreçada a nostàlgics dels anys 70 i 80, amb anècdotes on gran part del públic de segona joventut s’hi veurà reflectit.


Andrés Torres protagonitza el 3 de novembre a Blanes 'Diario de un Cuarentón'
Els dos darrers espectacles seran ‘Ovelles’, que s’ofereix el 23 de novembre amb Biel Duran, Albert Triola i Gemma Martínez, que proposen una reflexió en clau d’humor sobre la frustració en clau d’humor. I, finalment, el 29 de desembre ‘Magia Comedy’, protagonitzat per Gerard Borrell, membre del concurs ‘Pura Màgia’ de TVE, i que es defineix a ell mateix com un ‘Showmag”.

Espectacles d’entitats locals amb els 700 anys de la Parròquia com a centre

Les entitats locals també ofereixen espectacles de qualitat que, en aquesta ocasió, tenen com a nexe comú majoritari la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. El més destacat d’ells es representarà el 16 i 17 de novembre, amb El Mirall i el Cor de Cambra Sota Palau: ‘Santa Maria Ora Pro Omnibus’. S’apropa a alguns dels fets i moments de la història de la parròquia, i la dramatúrgia i direcció teatral és de Josep Alum, amb direcció musical de Josep Maria Guinart.


D’altra banda, el 2 de novembre l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales ofereix ‘Flamenco y Parroquia’, un espectacle de cant i ball flamencs; i el 26 d’octubre el Casal Civic de Blanes Benet Ribas presenta la peça teatral còmica ‘Por de l’Anguila’, a benefici de la Parròquia Santa Maria. Per tancar aquest recorregut per l’escena local amb reminiscències religioses, cap anar a les planes de l’agenda que volten el Nadal.

El cap de setmana del 21 i 22 de desembre torna una nova adaptació del clàssic blanenc de Pere Puig i Llensa, en aquesta ocasió presentada amb el títol ‘Seguim Assajant Pastors i Misteris’. Després que fa dos anys el dramaturg blanenc Josep Alum ja va fer una personal versió dels ‘Pastorets de Blanes’, ara qui se n’ha encarregat de dirigir una nova visió són Carles González i Xavier Puigdemont.


La cartellera del Teatre de Blanes també inclourà els propers mesos el cicle propi de l’Associació Rialles Blanes, amb espectacles professionals de qualitat adreçats tant al públic infantil com familiar. També cal apuntar el clàssic ‘Concert de Santa Cecília’ de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria el 29 de novembre; els ‘Records per a tu’ de NABAC el 14 de desembre; el musical ‘Per Nadal fem Poble’ del grup Miratge el 28 de desembre; i el 12 de gener un altre clàssic, el ‘XII Concert d’Any Nou’ de la VBella Banda, que tancarà definitivament la nova programació.
Data de realització: 09/19/2019 | Data de la darrera actualització: 09/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300