Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inicia el programa de "Voluntariat per la llengua" amb 300 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2008
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes inicia el programa de "Voluntariat per la llengua" amb 300 participants

El divendres 14 de març va començar la cinquena edició de Voluntariat per la llengua a Blanes amb la constitució de les parelles lingüístiques a la Casa de Cultura. Van presidir l’acte l’acte Josep Trias i Figueras, alcalde de la població (i voluntari lingüístic), i Paquita Sanvicén, directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística.

Des de l’ inici, aquest programa ha mobilitzat a Blanes una gran quantitat de persones procedents de tota la societat civil i enguany s’ha assolit la xifra dels
300 participants.

Seguint la línia de treball global d’anys anteriors, s’ha incidit en els punts neuràlgics de la vida associativa, corporativa, cultural i comercial de la població.

301 establiments comercials de Blanes s’han adherit al Voluntariat per la llengua, a través de les dues associacions de comerciants de la població: Associació de Botiguers de Blanes Centre i Associació de Comerciants Tot Blanes. D’aquesta manera es comprometen a atendre en català en els seus comerços.

S’han establert 10 punts de trobada entre els locals del sector de l’hostaleria i 4 centres i organismes oficials (Casal Cívic Blanes-Can Borell, Biblioteca Comarcal, Casa de Cultura i Casa del Poble).

18 entitats i associacions s’han adherit al programa, entre les quals cal destacar el Teatre de Blanes, que ofereix descomptes 2x1 a les parelles lingüístiques durant aquest segon trimestre; les entitats de lleure Centre Excursionista de Blanes-Amics dels Camins i Terra Nostra, per acollir les parelles lingüístiques en les activitats de la seva programació, i 4 organismes inclosos en el Pla Educatiu d’Entorn, que són els tres IES de Blanes i el Centre de Formació d’Adults Es Piteus. D’aquesta manera s’ha aconseguit que el programa funcioni amb plena autonomia en aquests centres, tot i que coordinat per l’Oficina de Català per tal que tots els aprenents de Blanes, de totes les edats, participin en aquest projecte de manera simultània.

S’han programat 8 activitats complementàries de dinamització, que s’inicien el dia 15 de març amb una visita guiada a Besalú i s’acaben el dia 16 de maig amb una visita al Palau de la Generalitat. Totes elles incideixen en el coneixement de l’entorn i les tradicions, amb l’objectiu d’enfortir la vinculació amb el territori com a element complementari de l’acollida lingüística.

“Voluntariat per la llengua” és un programa impulsat per la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions interpersonals.
Data de realització: 03/18/2008 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300