Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una campanya que promou la reutilització del material de la Deixalleria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2014 11:55:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Fragment cartell Festa DeixalleriaBlanes celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una campanya que promou la reutilització del material de la Deixalleria

Del 2 al 6 de juny hi haurà un punt informatiu sobre recollida selectiva on també es podrà dipositar i endur-se llibres, mobles, i bicicletes, així com una Deixalleria Mòbil

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva, la Deixalleria Municipal i l’empresa de neteja Nora han organitzat una Campanya Mediambiental que es farà del 2 al 6 de juny, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del 5 de juny.

El principal objectiu és promoure l’ús de la Deixalleria Municipal i, en especial, el seu Servei de Reutilització de Material. Des que es va posar en marxa, es dipositen a la deixalleria objectes que poden ser aprofitats per altres persones, que poden donar-los un nou ús. Es tracta de joguines, llibres, mobles, bicicletes i altres tipus de material prèviament seleccionat pels operaris de la deixalleria, que el deixen en un magatzem i que es dóna de franc.


El servei funciona dues tardes a la setmana de 16’30 a 17’30 h: els dimecres és obert per als ciutadans derivats des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes i els dijous per a la resta d’usuaris. Des de la posada en marxa i fins al 2013, la Deixalleria Municipal ja compta amb 12.163 usuaris que disposen d’un carnet que se’ls expedeix gratuïtament quan utilitzen l’equipament per primera vegada.


D’aquest total de carnets lliurats, un 93% corresponen a usuaris particulars, un 6% a empreses, i la resta són comerços i serveis públics. Del 2006 al 2013 la deixalleria ha rebut unes 470 peticions d’ús del servei de reutilització. Els materials més sol·licitats han estat taules, armaris, llibres, bicicletes i altres materials similars. L’únic requisit que es demana a tots els usuaris és que signin un document on es comprometen a retornar els objectes retirats de l’equipament municipal al final de la seva vida útil, per garantir una gestió adequada del residu.

Punt Informatiu per dipositar i endur-se material de reutilització

Perquè el servei de reutilització pugui ser conegut per molts més usuaris, la setmana vinent es posarà en marxa un punt informatiu al centre de Blanes que inclourà una exposició amb diversos tipus d’objectes que han estat dipositats pels ciutadans a la Deixalleria Municipal. Tothom que vagi al punt informatiu podrà veure una mostra de què s’hi pot trobar si s’adreça a aquest servei, i es podrà endur algun d’aquests materials lleugers, o bé dipositar aquest mateix tipus de material de casa seva del què vulguin desprendre’s.

Un altre servei que hi haurà al punt informatiu és que s’hi podrà dur aquell tipus de material especial d’origen domèstic que, de manera habitual, ja es recull igualment a la Deixalleria Municipal: piles i oli de cuina usat. Igualment, es distribuirà un tríptic on es detalla el Servei de Reutilització de Materials, així com les condicions, horaris i dies en què funciona.

Entre el material de difusió que es repartirà al punt informatiu també hi haurà les conegudes bosses tripack identificades amb els mateixos colors que els contenidors de grans dimensions que hi ha al carrer. Es tracta de bosses per dipositar-hi paper/cartró, envasos i vidre per fer la recollida selectiva domèstica per poder-ho transportar posteriorment fins als contenidors.

Deixalleria Mòbil i Recollida de Residus Especials

Coincidint amb els dos darrers dies de la setmana vinent, els dies 5 i 6, el punt informatiu es reforçarà amb la instal·lació d’una Deixalleria Mòbil. Es tracta d’un camió amb diferents compartiments on es podrà anar a abocar-hi residus de petites i mitjanes dimensions. L’objectiu és que, tots els ciutadans i ciutadanes que encara no han tingut ocasió de visitar la Deixalleria Municipal, puguin tenir un coneixement directe sobre com funcionen aquest tipus d’instal·lacions sense desplaçar-s’hi.


La Deixalleria Mòbil és un vehicle destinat habitualment a recollir materials, en general residus especials i en alguns casos també valoritzables, que també s’utilitza per potenciar la seva utilització entre aquells qui la visiten a peu de carrer. El tipus de residu que s’hi pot abocar és el mateix que es recull a la Deixalleria Municipal: oli mineral i vegetal; fluorescents i bombetes; petits electrodomèstics, aparells d’informàtica i telefònics; esprais; ferralla; pintures; dissolvents i coles; tònners i cartutxos de tinta; radiografies i termòmetres; medicaments i cosmètics; etc.

Distribució de material, cubells, bosses compostables i compost orgànic

A banda dels tripacks per a recollida selectiva domèstica, dijous i divendres també es distribuirà gratuïtament material relacionat amb aquest àmbit. Es tracta principalment de cubells per fer la recollida orgànica domèstica i bosses compostables. En total es distribuiran fins a 7 palets de cubells reixats; 1.200 paquets de bosses compostables per a la recollida dels residus orgànics a casa; i material informatiu i divulgatiu com ara imants, tríptics, adhesius, etc.


Durant aquests dos darrers dies els ciutadans també podran obtenir gratuïtament compost que s’obté amb la matèria orgànica recollida. Es tracta que els ciutadans puguin utilitzar-lo a l’hort i per a les seves plantes i, alhora, perquè puguin comprovar què se’n fa dels residus que se’ls recull. L’adob material que es repartirà prové de la Planta de Compostatge de Santa Coloma de Farners, on s’aboca la matèria orgànica de les escombraries.

Campanya Medi AmbientDe Dilluns 2 a Dimecres 4 Dijous 5 i Divendres 6 juny
PuntInformatiu Deixalleria,
Recollida Piles i Oli de Cuina
Plaça d’Espanya
de 10 a 13 h
Passeig de Mar-C./Ample
de 10 a 13 h
Deixalleria Mòbil, Compost
i Bosses Compostables
Passeig de Mar-C./Ample
de 10 a 14’30 i 16 a 18 hData de realització: 05/30/2014 | Data de la darrera actualització: 05/30/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300