Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Crida a la societat civil perquè reflexioni i actuï al Manifest per la Pau 2012.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/31/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Crida a la societat civil perquè reflexioni i actuï al Manifest per la Pau 2012.

La lectura pública del manifest va comptar amb la participació de mig centenar de ciutadans, formant part de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la No Violència i la Pau que s’escau el 30 de gener, coincidint amb el dia que se celebra el Dia de la No Violència i la Pau a les escoles

L’acte -que va tenir lloc ahir al vespre al passeig de dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes- estava organitzat per la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social del municipi per commemorar el Dia Internacional de la No Violència i la Pau -que s’escau el proper dilluns, 30 de gener, en motiu de l’aniversari de la mort del Mahatma Ghandi-, així com el Dia de la No Violència i la Pau a les escoles, que se celebrava justament ahir dijous.

Mig centenar de ciutadans van participar en la commemoració, que va ser presentada per l’alcalde, Josep Marigó, comptant amb la participació de membres de l’equip de govern i regidors de l’Ajuntament de Blanes.

En aquest sentit, l’alcalde de Blanes va destacar els dos valors en què incideix aquesta commemoració: la pau i la no violència, explicant que “La societat sencera hem de prendre consciència que la pau és un valor que l’hauríem d’incorporar com a éssers humans en totes les accions de la nostra vida: li hauríem de fer agafar tota la seva dimensió que té”.

Per donar encara més sentit a la commemoració del Dia de la No Viiolència i la Pau a les escoles que se celebra el 26 de gener, l’acte va comptar amb la participació d’alumnes de l’escola Quatre Vents de Blanes, que es van encarregar d’interpretar diverses peces musicals en directe al llarg de l’esdeveniment.

La part central de l’acte va consistir en la lectura del Manifest per la Pau 2012, a càrrec d’Emili Bitlloch, en nom de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social de Blanes.

El manifest s’enceta declarant que el concepte de pau hauria de ser “Una forma de relació que sorgeixi de l’actitud conscient de renunciar a danyar als altres éssers per mitjà del pensament, paraula o acció, respectant de forma integral la vida”. Per aquest motiu, demana que s’aprengui a incorporar valors que permetin treballar les pors i les formes de relació amb els altres per entendre que viure en societat requereix d’una pactes amb l’altre basats en la llibertat i el respecte pels drets humans.

Un altre dels punts destacats del manifest alerta sobre el perill que la ciutadania prengui com a certs rumors contra les persones immigrades, esperonats pel creixent populisme xenòfob d’alguns grups socials, amb el conseqüent reforçament d’estereotips i perjudicis que ”no fan sinó augmentar la discriminació i l’exclusió social”.

Per aquest motiu, després de recordar que l’actual crisi econòmica està fent augmentar precisament les desigualtats socials i les injustícies que generen formes de violència implícita i explícita, el manifest remarca que “És un bon moment per reflexionar i saber canalitzar aquesta força que ens mou cap a la desesperança i la cerca de culpables, cap a una energia creativa, capaç de denunciar els abusos de poder, condemnar l’ús de la violència i lluitar contra les injustícies, defensant la llibertat, la diferència que no esdevé desigualtat i el respecte als drets humans”.

Per últim, el manifest conclou que, tot i repetir discursos any rere any en pro de la pau, la realitat política i econòmica segueix un altre camí. Per tant, “És la societat civil qui té la responsabilitat de reflexionar i actuar si volem evitar el desordre en un ordre social més just, recordant que per poder assolir un món de pau i tolerància és imprescindible viure en pau interior per poder projectar-la després cap al nostre entorn”.

Finalment, la commemoració del Dia Mundial de la No Violència i la Pau es va tancar amb la lectura d’un manifest contra la violència masclista, a càrrec de membres de la Plataforma de Dones de Blanes. L’objectiu era fer un crit d’atenció, ja que aquest 2012, quan encara no s’ha acabat el mes de gener, ja hi ha 5 casos de dones assassinades a Catalunya.
Data de realització: 01/31/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300