Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes destina 61.000 euros a Projectes de Solidaritat i Cooperació i per pal·liar situacions d’emergències socials al municipi.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/31/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes destina 61.000 euros a Projectes de Solidaritat i Cooperació i per pal·liar situacions d’emergències socials al municipi.

L’acte de lliurament dels fons econòmics, fruït de l’aportació municipal del 0’7%, es va fer divendres passat a la sala de plens de l’Ajuntament

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social de l’Ajuntament de Blanes, integrada per diferents entitats blanenques, ha atorgat, com els darrers anys, els talons corresponents al 0’7% del pressupost municipal. Un grup d’estudi i valoració constituït per la Comissió ha destriat els projectes de cooperació al desenvolupament que s’hagin adreçat a l’Ajuntament de Blanes sol·licitant suport econòmic.En el pressupost municipal del 2011 es va assignar una partida de 61.000 euros destinada a cooperació i ajut al tercer món. D’aquesta quantitat, 9.300 euros s’han destinat a pal·liar situacions d’emergències socials al municipi.

Després que les quantitats assignades es van aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals al ple del 22 de desembre del 2011, divendres passat es va fer el lliurament dels fons econòmics als representants de les ONG que gestionen els respectius projectes. L’acte, que es va acollir a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, va estar encapçalat per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, qui va destacar la importància de seguir impulsant aquestes accions, ja que
“El primer món estem patint una crisi econòmica i hi ha gent amb problemes econòmics greus, però en altres països les persones estan lluitant diàriament per la seva vida”.

Per la seva banda, l’alcalde també es va pronunciar en aquest mateix sentit, recordant que
“Mentre nosaltres aquí estem vivint una crisi que tindrà, més tard o més d’hora, una data de caducitat, hi ha persones que viuen en una crisi permanent”. Josep Marigó també va encoratjar els representants de les entitats gestores a seguir treballant en aquests projectes solidaris, i els va agrair el seu esforç personal.

Pel que fa als projectes, cal destacar el de l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku i el seu districte, amb un total de 16.850 euros, que promou una cooperativa agrícola i el manteniment dels molins del projecte municipal que ja fa anys va endegar l’Ajuntament de Blanes a Basse, situada també a Gàmbia. Per altra banda, Soarpal (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina) ha rebut 10.000 euros, que es destinaran a fer el seguiment de l’Escola Campesina Manel Bonfill, així com per fer cuines i forns solars de la localitat nicaragüenca. Un altre dels projectes que l’Ajuntament ha promocionat ha estat les colònies d’estiu per a infants sahrauís a Blanes per un import de 8.250 euros.

Per la seva banda, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament s’ha subvencionat amb 9.600 euros: 5.000 euros es destinaran a la campanya d’emergència a Centre Amèrica per les pluges ocasionades per una tempesta tropical; 3.000 euros per l’enfortiment dels agents locals de la Regió Upper River a Basse (Gàmbia); 1.100 euros corresponen a la quota de socis de l’entitat i 500 euros per a l’Agenda Llatinoamericana 2012. IAFA (Associació Iberoamericana Filipina) ha rebut 6.000 euros pel projecte de creació d’una escola rural a Honduras i, finalment, l’entitat Sóc de Cuba Sóc Popular s’ha subvencionat amb 1.000 euros per a la reconstrucció d’un parc recreatiu, lúdic i social al a provín
cia de Guantánamo (Cuba).

Data de realització: 01/31/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300