Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'Ajuntament aplicarà mesures per aconseguir conciliar l’oci nocturn amb el descans dels veïns.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L'Ajuntament aplicarà mesures per aconseguir conciliar l’oci nocturn amb el descans dels veïns.

Aquesta setmana s’ha fet una primera reunió amb tots els sectors implicats i s’han concretat dues principals accions: posar en marxa informadors/agents cívics per actuar durant les nits i fer patrulles mixtes formades per agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra.

L’Ajuntament de Blanes s’ha marcat l’objectiu d’aconseguir resoldre, en la mesura del possible, tots els inconvenients que comporta la concentració d’oci nocturn al municipi, començant per un dels indrets on hi ha una major casuística: el barri dels Pins. Amb aquest objectiu, aquesta setmana s’ha fet una primera reunió amb tots els sectors implicats (representants de l’Associació de Veïns dels Pins, establiments d’oci Nocturn, Ajuntament i Policia Local i Mossos d’Esquadra) per treballar plegats i concretar mesures que ajudin a resoldre l’actual situació. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, considera que la reunió “Ha estat el primer pas per aconseguir conciliar l’activitat econòmica nocturna amb el legítim dret que tenen tots els ciutadans de descansar a casa seva”.

L’alcalde va informar a la reunió sobre els diferents canvis de normatives i sobre les modificacions que s’estan introduint en l’Ordenança Municipal de Soroll que es va aprovar l’any 2008. Les modificacions de l’ordenança –que està previst que es puguin aprovar al Ple municipal de l’Ajuntament de Blanes al març- s’estan fent per complir amb el nou decret de la Generalitat, que és molt més restrictiu en el control i limitació de sorolls a l’interior i a l’exterior dels locals, a les terrasses i a la via pública. D’altra banda, també atorga als ajuntaments diverses potestats, com ara la de poder reduir els horaris de funcionament dels establiments i les terrasses durant l’horari nocturn o, fins i tot, eliminar el permís si no compleixen el nivell de soroll permès.

Després d’aquesta primera trobada, els diferents sectors implicats han concretat dos principals compromisos. Un d’ells és constituir un grup d’informadors/agents cívics que aniran uniformats amb elements amb què se’ls pugui distingir, i que es coordinaran amb els cossos policials. La seva tasca serà actuar com elements dissuasoris amb tots els grups de persones que surten a l’exterior dels locals nocturns –ja sigui per fumar o per parlar- i que causen molèsties en el descans veïnal.

Sobre aquest tema, Josep Marigó ha explicat que “L’Ajuntament s’ha compromès a identificar els diferents locals que han d’aportar els recursos econòmics per poder sustentar aquest servei d’informadors nocturns”. Això podrà ser així, ja que precisament una de les modificacions que ha introduït la normativa de la Generalitat és l’obligatorietat que tenen els responsables dels establiments de reforçar la plantilla amb aquest tipus de personal.


Seguint aquesta línia, l’alcalde de Blanes també avança que “D’aquí a unes setmanes convocarem els responsables d’aquests locals per explicar-los aquesta acció, que volem posar en marxa com més aviat millor”. Per poder aplicar aquesta mesura de manera equitativa, la repercussió dels costos als diferents locals es farà tenint en compte diferents paràmetres, com ara l’aforament que tenen, el tipus d’activitats que fan, o bé els horaris que han de complir.

L’altre compromís al que s’ha arribat és la posada en marxa de patrulles mixtes formades per agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra a la zona dels Pins on s’han detectat més queixes dels veïns pel soroll nocturn.

Totes dues mesures –la constitució del grup d’informadors/agents cívics i les patrulles mixtes- es preveu que estiguin en marxa de manera especial durant les hores en què es registra més conflictivitat: principalment entre la 1 de la matinada i les 6 i les 7 del matí, tot i que s’haurà de concretar. Igualment, respecte els dies en què es preveu que s’actuï, una primera idea és que sigui els dissabtes de tot l’any, i que a l’estiu –així com en setmana santa- es faci tots els dies a partir de la revetlla de Sant Joan, que és quan tradicionalment comença la temporada.

Precisament, Josep Marigó ha recordat que ara que s’està acostant la Setmana Santa i la temporada d’estiu, a l’Ajuntament de Blanes l’interessa poder aplicar les mesures necessàries per resoldre tots els problemes i inconvenients que comporta la concentració d’oci, en especial en un dels punts del barri dels Pins. Després que s’hagi actuat en aquesta zona en concret, l’objectiu és anar abastant d’altres espais del municipi on també es registren queixes dels veïns provocades pels sorolls nocturns en base a l’experiència que s’hagi tingut en aquesta primera fase, en el què seria una mena de prova-pilot.
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/22/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300