Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament ja té a punt el Pla Local d’Habitatge pels propers anys.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament ja té a punt el Pla Local d’Habitatge pels propers anys.

El nou Pla Local promou principalment el foment del lloguer, així com buscar incentius per a la rehabilitació dels habitatges. També inclou la creació del Servei Municipal d’Habitatge, que aglutinarà tots els assessoraments relacionats amb aquest àmbit.

El Pla Local d’Habitatge és el document tècnic que defineix i concreta les actuacions a promoure pel govern de l’Ajuntament de Blanes pels propers 5-7 anys. Aquest full de ruta parteix de l’anàlisi previ de la situació de l’habitatge, les condicions socials i econòmiques de la població, el seu mercat, el planejament urbanístic existent i l’organització municipal.


Per a la redacció del Pla Local d’Habitatge de Blanes s’han fet dues jornades participatives. La primera es va fer el passat mes de novembre, i la segona divendres passat. Ara, després de recollir les opinions i aportacions de diversos sectors de la població, el document seguirà els tràmits interns, s’aprovarà a la Junta de Govern Local del proper dia 16, i es ratificarà finalment al Ple Municipal d’aquest mes de febrer.

Entre els objectius que es treballaran els propers anys amb el nou Pla Local d’Habitatge, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, en destaca principalment dos: fomentar el lloguer i buscar incentius per a la rehabilitació dels habitatges.

Per aconseguir aquests i altres objectius es posarà en marxa el Servei Municipal d’Habitatge el punt de partida del qual és la Borsa Jove d’Habitatge que funciona a Blanes des de l’any 2006.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, explica:
“Ara volem fer un pas més: avançar cap al Servei Municipal de l’Habitatge que inclogui també d’altres aspectes, com per exemple l’assessorament pels temes relacionats amb els desnonaments al no poder pagar les hipoteques, o bé fomentar la rehabilitació dels habitatges”.

Un altre dels aspectes que es treballarà serà fer de mediador amb totes aquelles entitats bancàries, empreses i promotores que tenen habitatges desocupats al municipi perquè es puguin llogar a un preu assequible.

Igualment, també es posarà especial atenció a regular la pràctica fraudulenta d’alguns propietaris que lloguen els seus pisos sense declarar aquesta activitat econòmica, o bé vigilar el compliment dels requisits que han de tenir els habitatges turístics. Això és perquè a Blanes hi ha 450 apartaments declarats com a turístics i en canvi, a la pràctica, se sap que n’hi ha molts més que tenen aquest ús.

Per posar en marxa tots els objectius que es volen assolir amb el Pla Local d’Habitatge de Blanes, el seu full de ruta contempla la posada en marxa de tres recursos d’organització: l’Observatori Municipal de l’Habitatge, la Comissió Tècnica Municipal de Coordinació del Pla Local d’Habitatge i la Comissió Participativa de Seguiment del PLH.

Data de realització: 02/14/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300