Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Acte Commemoratiu Any del Mil.lenari de la Mare de Déu del Vilar a la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/28/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaActe Commemoratiu Any del Mil.lenari de la Mare de Déu del Vilar a la Biblioteca

La Obreria del Vilar i el grup de Tertúlia de la Biblioteca van oferir una lectura de textos i poemes dedicats a la Verge, comptant amb l’aportació musical de Cristina Bitlloch

La Biblioteca Comarcal de Blanes va acollir divendres passat a la tarda una vetllada força especial.

Es tractava d’una lectura de textos i poemes organitzada per la Obreria del Vilar i el grup de tertúlia literària “Lletres i Mots”, un acte inclòs dins el cicle per celebrar l’Any del Mil.lenari de la troballa de la Mare de Déu del Vilar.

Diversos lectors de la tertúlia literària, així com alguns convidats d’excepció, com va ser el cas de Francisco Gutiérrez, van reunir-se per participar en aquest acte. Un dels membres de la Obreria del Vilar, Aitor Roger, es va encarregar de fer de mestre de cerimònies de l’acte, introduint els ingredients amb què va comptar.

Durant la vetllada es van llegir textos de Vicenç Coma Soley, Josep Maurí i Serra, Joaquim Ruyra, Joan Ribas i Carreras, Angelina Muntells i Pere Puig i Llensa.

Per la seva banda, les lectures van anar a càrrec de Joan Atmetlla, Dolors Andreu, Maria Aladern, Concepció Casadevall, Jordi Soley, Mercè Vives, Salvador Roca i Pere Reixach.

Cada lectura anava intercalada amb la interpretació d’un fragment musical a càrrec de Cristina Bitlloch Ponsdomènech, que va contribuir a donar continuïtat i diversitat a l’esdeveniment.

El següent acte inclòs dins aquest cicle commemoratiu tindrà lloc diumenge vinent, quan la imatge de la Mare de Déu del Vilar visitarà per primera vegada en aquests 1000 anys la veïna localitat de Lloret.

I és que el 4 de març l’ermita de Santa Cristina celebra el tradicional Aplec dels Perdons, i s’ha convidat a participar-hi la Obreria del Vilar de Blanes.

Des de la Obreria del Vilar s’ha convidat especialment a tots els blanencs perquè participin en aquest acte.

La convocatòria emplaça tothom per diumenge vinent, a tres quarts d’onze del matí, als dipòsits d’aigua de Santa Bàrbara.

Des d’aquest indret s’acompanyarà a peu la imatge de la verge del vilar fins arribar a l’ermita de Santa Cristina de Lloret, on està previst que es faci un ofici solemne a les 12 del migdia.
Data de realització: 02/29/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300