Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

9a Campanya de Voluntariat per la Llengua


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/29/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VoluntariatLlengua9a Campanya de Voluntariat per la Llengua

Al llarg dels darrers anys han participat en l’experiència més de 1.800 persones, amb una mitjana d’unes 150-300 persones cada any. Aquest 2012 la campanya s’allargarà des del 19 de març fins al 27 de maig

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Oficina de Català, ha iniciat un any més la Campanya de Voluntariat per la Llengua, que aquest 2012 ha arribat ja a la seva 9a edició consecutiva.

El Voluntariat Lingüístic consisteix a posar en contacte una persona que està aprenent català amb una altra de catalanoparlant perquè puguin practicar la llengua en un ambient distès: passejant, en un bar, en un centre cívic, assistint a un espectacle, etc

parella de participantsAl llarg d’aquests darrers vuit anys d’experiència han participat a les diferents edicions de la campanya més de 1.800 persones, amb una mitjana d’unes 150 i 300 persones cada any, quantitats que demostren que Blanes és un lloc acollidor i obert en matèria lingüística.

A banda de mobilitzar la iniciativa individual ciutadana, aquesta campanya ha comptat amb la implicació d’institucions i del teixit associatiu del municipi. En aquest sentit, cal destacar l’adhesió de les dues entitats de comerciants de Blanes, amb més de 300 botigues, bars i restaurants associats. Igualment, la campanya Voluntariat per la Llengua també ha comptat amb la complicitat del teixit associatiu del municipi, així com amb la dels centres educatius de secundària.

I és que la campanya Voluntariat per la Llengua és una acció d’abast global, que implica persones de totes les edats, professions, nivells culturals i socials. Aquesta és precisament la seva gran virtut i la raó per la qual aquesta acció ha fet més per la promoció de l’ús social del català que moltes altres campanyes, ja que combina dos aspectes: la difusió del català entre la població immigrada i la cohesió social.

A més a més, ha incidit en un aspecte clau per millorar l’actitud lingüística dels catalanoparlants, que és el fet d’ajudar-los a superar la dificultat de mantenir la llengua catalana encara que la fluïdesa de l’interlocutor no sigui completa, entenent aquesta actitud com a signe d’hospitalitat i d’acceptació de l’altre i no pas com a signe de mala educació.

Un any més, l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes fa una crida a la ciutadania perquè participi en una nova edició de la campanya, que començarà el 19 de març i s’allargarà fins al 27 de maig. El que es proposa als participants és que durant aquest temps -10 setmanes- dediquin una hora a la setmana a practicar el català.

Per ser voluntari només s’ha d’omplir una fitxa indicant la disponibilitat horària. Es pot fer adreçant-se personalment a l’Oficina de Català (Casa de la Cultura, carrer Jaume Arcelos número 7) els matins de 09’00 a 14’00h., o bé a través d’internet accedint al web de l’Ajuntament de Blanes (www.blanes.cat). En tots dos casos, hi ha temps per inscriure’s fins al 13 de març.

Data de realització: 02/29/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300