Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La imatge de la Mare de Déu del Vilar visita l’ermita de Santa Cristina en motiu de l’Aplec dels Perdons.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/06/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obreria del vilarLa imatge de la Mare de Déu del Vilar visita l’ermita de Santa Cristina en motiu de l’Aplec dels Perdons.

Un centenar de blanencs i blanenques van acompanyar a peu la imatge de la verge fins a Lloret. És la primera vegada en mil anys que la imatge ha sortit de Blanes.

Aquest passat diumenge van continuar els actes commemoratius del mil.lenari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar de Blanes amb una jornada certament històrica.

I és que, per primera vegada en aquests 1.000 anys, la imatge de la verge va sortir de Blanes per visitar Lloret.

L’acte simbòlic i sense precedents es va encetar a quarts d’onze del matí, al collet de Santa Bàrbara, al costat dels dipòsits d’aigua. L’Obreria del Vilar havia convocat en aquest indret tothom que volgués acompanyar a peu la imatge de la verge en el seu viatge fins l’ermita de Santa Cristina.

Escortats per la Policia Local de Blanes, prop d’un centenar de blanencs i blanenques van fer el camí responent a la invitació que enguany havia fet l’Obreria de Santa Cristina de Lloret, convidant a participar al tradicional Aplec dels Perdons.

El camí fins arribar a Lloret es va fer curt pels participants, que van cantar els goigs a la Mare de Déu del Vilar al llarg del seu recorregut. Des de l’Obreria del Santuari del Vilar de Blanes es va qualificar la jornada d’aquest passat diumenge com d’històrica, tal i com explicava un dels seus membres, Aitor Roger: “La d’avui és una diada històrica, a més valorem positivament que l’acompanyament a peu que hem fet de la imatge de la Mare de Déu hagi comptat amb la participació d’un centenar llarg de persones, a banda de les que ja comptem que seguiran els actes a Lloret”.

En arribats a l’ermita de la veïna població, la comitiva va ser rebuda per representants de l’Obreria de Santa Cristina i per l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, representant amb una encaixada de mans amb l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, el simbolisme que tenia la diada d’ahir.

I és que explica la llegenda que els habitants de Blanes es van vendre Santa Cristina a Lloret per un senzill plat de cargols, una faula que en realitat amaga alguns dels enfrontaments històrics entre les dues poblacions.

Anècdotes a banda, tots dos alcaldes van coincidir en remarcar l’assenyalada data que s’estava vivint. Així, Romà Codina va explicar que “Estem molt contents de rebre la imatge de la Verge del Vilar a l’ermita de Santa Cristina: és una satisfacció poder celebrar junts l’Aplec dels Perdons”. Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va agrair l’acollida de l’alcalde i l’Obreria, en una “Jornada que servirà per estrènyer encara més els llaços que hi ha entre les dues ciutats. De fet, últimament aquelles dites de teòriques separacions entre Blanes i Lloret les estem superant a base del treball conjunt que estem fent entre els dos ajuntaments en diversos àmbits”.

La jornada va continuar llavors amb l’entrada en processó a l’ermita de Santa Cristina, on es van cantar els goigs a la Mare de Déu del Vilar. Es tractava de participar tots plegats en la celebració del tradicional Aplec dels Perdons.

Justament per donar encara més força a aquesta diada històrica, la intervenció d’un dels membres de l’Obreria de Santa Cristina ho va fer saber a tots els presents abans que comencés la missa solemne que van presidir els alcaldes de Blanes i Lloret.

La celebració de l’Aplec dels Perdons va continuar després amb una audició de sardanes i la tradicional arrossada on van participar més de 2.000 persones.





Data de realització: 03/06/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300