Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’equip de govern inicia les negociacions per aprovar el pressupost 2012.


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/06/2012
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’equip de govern inicia les negociacions per aprovar el pressupost 2012.

S’ha lliurat la documentació a tots els grups polítics amb l’objectiu d’aconseguir el suport necessari per aprovar el pressupost al ple municipal del 29 de març.

L’equip de govern va presentar ahir al migdia en roda de premsa els eixos bàsics i els criteris que ha seguit per elaborar el pressupost municipal per aquest 2012.

D’una banda, preveu que el tancament provisional del pressupost del 2011 tingui un dèficit de 4 M€, i de l’altra la previsió d’ingressos és de 43 M€ enfront 42 M€ de despeses, deixant un marge d’un milió de diferència per si no es complissin les previsions de cobrament.

Les inversions que es recullen pugen a 815.000 €, entre els quals cal destacar els 227.500 € que es destinaran a arranjar el sostre de l’edifici municipal del carrer ample afectat per les pluges.

A partir d’ara s’ha obert un període de negociació amb els grups polítics municipals amb l’objectiu que la primera proposta en ferm es presenti a la comissió informativa d’hisenda del dia 22.

Tal i com va explicar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que estava acompanyat a la roda de premsa per bona part dels membres de l’equip de govern; “Ensenyem totes les cartes a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació, i als grups municipals a través de tots la documentació. Tenim tres setmanes per parlar-ne”.

La idea és anar establint converses bilaterals amb tots els grups i, per aprovar els pressupostos al ple municipal del 29 de març. En aquest sentit, Marigó va remarcar que “Aquests no són els pressupostos del PSC. Són del govern municipal per intentar començar a buscar el final del túnel de les finances municipals. No ens decantem per cap grup polític a l’hora de buscar el seu suport, i si poden ser varius o tots, millor”.

El principal cavall de batalla que s’entén que hauran de recolzar o rebutjar els grups polítics a la oposició són els criteris que ha aplicat l’equip de govern per poder confeccionar els pressupostos.

Així doncs, a l’hora de plantejar la necessària reducció de les despeses, l’equip de govern ha comptabilitzat disminuir 300.000 € del cost de recollida d’escombraries i neteja viària; 200.000 € en la gestió del teatre amb un canvi de model, o bé la partida més grossa d’aquest llistat: un milió d’euros menys pel capítol 1 del personal de l’Ajuntament de Blanes.

Aquesta reducció, segons ha explicat Josep Marigó, es negociarà amb la Junta de Personal a través de l’aplicació de diverses mesures, si bé ha matisat que no es contempla l’acomiadament.

Seguint el llistat de reducció de despeses, l’equip de govern també inclou diversos canvis per reduir el cost del transport públic. Així doncs, per aquest 2012 es vol aconseguir reduir 250.000 €, mentre que l’any vinent aquesta disminució es vol augmentar fins als 400.000 €.

Per aconseguir-ho, la proposta que ha elaborat el govern municipal inclou mantenir l’autobús que uneix l’estació de tren amb Blanes i, pel que fa a la resta de línies, mantenir únicament una línia circular amb una freqüència de pas d’un cop a l’hora, que unirà tots els barris del municipi.

D’altra banda, també es vol disminuir el cost per la gestió de les llars d’infants municipals en 200.000 € aquest 2012 i el doble de cara a l’any vinent amb un augment dels preus públics en funció de cada cas. Aquesta mesura la defensa el govern municipal tenint en compte que actualment cada plaça a una escola bressol costa 473 euros per nen, dels quals la família només en paga 101.

A l’altra costat de la balança està aconseguir l’augment d’ingressos en base a diverses mesures. Una d’elles és que els usuaris de la Ciutat Esportiva paguin per l’ús de les instal.lacions, si bé hi ha un decalatge de preus que afavoreix els menors de 16 anys amb l’objectiu de promoure l’escola esportiva.

D’altra banda, també es preveu un ingrés de 2 milions d’euros a través de la gestió de la zona blava al municipi, així com de l’aparcament de la ciutat esportiva.





Data de realització: 03/06/2012 | Data de la darrera actualització: 06/05/2012


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300